ciasta i owoce tylko na wierzchu! I nawet nie przypuszczałam, że to zwykłe ciasto tak mi ładnie urośnie. Chyba miałam za małą tortownicę ;) Tutaj to samo ciasto z truskawkami. Co dalej z tymi wiśniami to nie wiem. Kompotów nie lubię i zawsze szkoda mi tych owoców dla dwóch szklanek napoju. Na szczęście jest internet, blogi kulinarne, pinterest więc
bistro mamabiałym serem przypomina nieco ruskie pierogi, choć zdecydowanie szybciej się go robi. Uwielbiam biały ser i dość często dodaję go do makaronu, ale zazwyczaj jest on na słodko z truskawkami lub malinami. Pikantna wersja szczególnie przypadła do gustu męskiej części domowników. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 - 20 minut Składniki na pikantny makaron z serem: 200 g makaronu
Gotuj w domuherbatników, 100 g masła, Krem 250 g mascarpone, 200 g śmietany 30 lub 36%, 2-3 łyżki cukru pudru. Dodatkowo maliny, borówki lub inne dowolne owoce np. truskawki (w sumie około 400 g). Herbatniki dokładnie pokruszyć (np. wałkiem w szczelnie zamkniętej torebce) lub zmiksować w malakserze. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do ciasteczek. Wymieszać – ma powstać mokry ciasteczkowy piasek
Moja kraina smakównutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi Wydrukuj przepis The post Pierogi z borówkami appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkopara-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Sezon na truskawki powoli dobiega końca, jednak przyszedł czas na kolejne pyszne owoce, przykładem może być arbuz. Dlatego nie pozostajemy obojętni i ostatnio przygotowaliśmy drinka z jego bazie. Arbuzowe szaleństwo SKŁADNIKI NA 1 DRINKA
Związek na patelnidlatego często spełniam ich smakowe życzenia. Ale sama też serwuję sobie to na co mam ochotę. Pomimo, że teraz w ogródkach i na straganach jest tyle sezonowych owoców: truskawek, malin, czereśni. wiśni... ja nabrałam ochotę na szarlotkę. Tak, zachciało mi się zjeść ciasto z jabłkami, pomimo że w tej chwili nie jest sezon na jabłka
Kuchnia u Krysipsychicznie odpoczęłam od małych terrorystów :D Proste, szybkie i pyszne ciasto z czereśniami. Zresztą nie tylko czereśnie do niego pasują. Do tej pory piekłam je już z truskawkami i morelami i za każdym razem wychodziło bez zarzutu. Ciasto wychodzi wysokie, wilgotne i puszyste. Przepis pochodzi z tej strony ( klik ). P.S. Zdjęcia robione przy lipcowym, wieczornym słońcu...:) Lato trwaj! Forma
My simple kitchenUwielbiam tę porę roku, kiedy spacerując po ogrodzie można zbierać z krzaczków dary ogrodu. Truskawki już się kończą, jagoda kamczacka też za nami. Teraz przyszedł czas na agrest. Zbieram i zamykam do słoiczków na zimę. Będzie co wspominać :) Dziś zapraszam na najprostszy smak lata, kompot :) Składniki - agrest - cukier - woda Wykonanie Agrest płuczę pod bieżącą, zimną wodą, pozbawiam szypułek. Układam
Kuchnia z widokiem na ogróddeser, na śniadanie. Wzięłam: garść malin, kilka truskawek, opakowanie mleczka kokosowego (250 ml) 2 listki namoczonej żelatyny i rozpuszczonej. Całość zblendowałam. Przelałam do naczyń i schłodziłam w lodówce. Deser ma lekką strukturę. Lekko piankowatą. Przyjemną
AZgotuj!Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenysmak ciasta idealnie komponuje się z lekką kwasowością malin oraz aromatem cytryny – w cieście jest skórka cytrynowa. Oczywiście zamiast malin możecie użyć innych czerwonych owoców, jak na przykład truskawki, porzeczki czy wiśnie. Zobacz też: Ciasteczka owsiane z żurawiną Proste ciasto bananowe Przepis na cytrynowe babeczki z malinami Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki mały jogurt naturalny
Kuchnia Bazyliinaszych upodobań smakowych od 350g do 500g na 1 kg owoców. Składniki: Owoce Cukier Konfitur-Fix Przygotowanie: Wybrane owoce oczyścić (u mnie przeważnie jest to czarna porzeczka, truskawki, czereśnie lub wiśnie, umyć i wypestkować , oczywiście pisząc o wypestkowaniu nie mam na myśli porzeczki). Duże owoce lekko rozdrobnić, odważyć odpowiednio 1 kg owoców lub 750ml soku na 1 opakowanie
W garach u Gosistan wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy
mojej kuchni