jest gorąca dodaję połamaną na kawałki czekoladę, mieszam rózgą do rozpuszczenia. Robię to na małej mocy palnika cały czas mieszając. Wystudzone ciasto polewam polewą, dekoruję świeżymi owocami, np. truskawkami, borówkami, a nawet bakaliami, np. tartymi orzechami, rodzynkami. Smacznego
Zasmakuj Kuchniozdobę stołu ;) Zielone i wiosenne babeczki zajączki. W środku schowany jest pyszny krem i słodki dżem. Macie ochotę na więcej babeczek? ↓ Babeczki cytrynowo-borówkowe Kruche babeczki z kremem i truskawkami Kokosowe babeczki z wiśniami Babeczki z mietą i rabarbarem Wielkanocne babeczki majonezowe Składniki (9 sztuk): 150 g. świeżego szpinaku 3 jajka 100 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szkl
Delicious Placejarmużu? Jeszcze nie próbowałam. Z warzyw dobry jest sok z dyni, czerwonego buraka i marchwi. Z owoców do barwienia najlepiej sprawdza się malina, może też być dojrzała truskawka, owoc czarnego bzu czy leśnej borówki. Czasami łączenie różnego rodzaju soków może przynieść ciekawe efekty, dając nam nowy kolor. Zielony naturalny barwnik to chlorofil, dzięki niemu pozbywamy się toksyn
Leśny Zakątekrozmiar L – 2 łyżeczki cukru pudru – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – odrobina oleju do smażenia – do podania: syrop klonowy, miód lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajko, cukier puder i proszek do pieczenia. Wszystko krótko zmiksuj aż uzyskasz jednolite
nietylkopasta.plSzaszłyki owocowe są dobra opcją na letnie imprezy i przyjęcia urodzinowe dla dzieci. Do nadziewania nadaje się większość owoców, mogą być: banany, arbuz, mandarynki, kiwi, winogrona zielone i fioletowe, truskawki, melon. Im bardziej kolorowe kompozycje tym ciekawiej wyglądają. Szaszłyki z kurczaka na parze , to wersja mięsno warzywna. Surowe warzywa takie jak papryka w różnych kolorach, cebula, cukinia, pomidorki koktajlowe
sierotka maRysia w kuchnibiałka (2 białka z dużych jaj) -100 ml mleka - 50 ml woda - 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia - 20 g len mielony odtłuszczony do podania: 160-170 g truskawek - 45 g serka KVARG lub innego wysokobiałkowego Otrzymasz 5-6 gofrów W/w składniki oprócz jednego białka zmiksuj na gładką masę. Ubij białko i dodaj do masy, całość wymieszaj, możesz dodać łyżkę erytrytolu
SMYKWKUCHNIbudyniem, stefanka z bitą śmietaną i jw. stefanka z kaszą manną lub inaczej grysikowiec. Jest także owocowa uczta czyli stefanka z owocami. W okresie letnim najpopularniejsza jest stefanka z truskawkami. A cały rok można zrobić stefankę z bananami lub orzechami. W ogóle do stefanki bez pieczenia czy tej pieczonej można wykorzystać każde owoce i dodać ulubione dodatki. Szybka ciasto
Dieta moja pasjaczekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 2 podwójne espresso 1 łyżeczka cukru 50 ml Amaretto kilka – kilkanaście podłużnych biszkoptów lady fingers ulubione drobne owoce np borówki, truskawki, maliny gorzkie kakao W rondelku doprowadzamy do wrzenia niewielką ilość wody. Zdejmujemy z palnika. Stawiamy na nim szklaną lub metalową miskę i umieszczamy w niej połamaną na kostki czekoladę. Uwaga! Dno miski
Smaki Na Talerzuczekoladowe ciasto kruche, jest naprawdę kruche*, pyszne, czekoladowe, przepyszny słodki krem na bazie śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma
moj przepis nabiałkach, więc jeżeli mamy do wykorzystania zapasy białek, to jest to idealne rozwiązanie. Ciasto można zrobić w wersji dla dzieci, wtedy wiśnie z nalewki można zastąpić wiśniami z kompotu, truskawkami z kompotu, lub innymi drobnymi owocami, odsączonymi wcześniej na sitku. Inspiracja pochodzi ze strony moje wypieki . [:Listonic] Składniki na tortownice o średnicy 23 cm: 90 gr cukru 25 gr kakao
moj przepis naburaki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty
moj przepis nałyżkę ubitej śmietany dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Mikser ustawić na max obroty ciurkiem wlewać rozpuszczoną żelatynę. Frużelina z owoców lata: 250 g owoców lata (świeżych lub mrożonych): truskawki, porzeczki, wiśnie, borówki amerykańskie, maliny itp. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona
moj przepis naSkładniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany kremówki
moj przepis naprzez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny około 100 ml wrzątku wiśnie do dekoracji (świeże lub z kompotu, lub rozmrożone
moj przepis na