drożdży -1 szklanka cukru do ciasta -4 roztrzepane jajka -szczypta soli -3/4 szklanki lekko podgrzanego mleka -1 szklanka lekko podgrzanego oleju -4 szklanki mąki -pół kilo owocu (rabarbar, truskawki lub śliwki) -100 g. masła -0,5 szklanki cukru do kruszonki -1 i 1/4 szklanki mąki do kruszonki -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miski i zasypujemy
Magia jedzenia.nami :) SKŁADNIKI (porcja dla 1 osoby - 180 kcal) 1 szklanka (150 g) obranego arbuza bez pestek 1/3 szklanki truskawek (50 g) 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki świeżej mięty 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki miksujemy i schładzamy przed podaniem. Smacznego :) 1 porcja - 180 kcal
Moje Kuchenne Rewelacjejeść kopytka szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki na zielone kopytka: 350 g ugotowanych ziemniaków 100 g liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko około 200 g mąki pszennej 1 łyżka
kolorowotorcikoworoku przezwyciężam moją niechęć i produkuję kilkadziesiąt pierogów na raz. Oczywiście pierogi z kapustą to charakterystyczna potrawa na święta. Latem będą to pierogi z jagodami czy pierogi z truskawkami . Do jakiej pory roku zaliczyć pierogi ze szpinakiem i grzybami? Te można zrobić o każdej porze! Zapraszam więc na pierogowe party! Ciasto na pierogi Składniki: na 25 pierogów Ciasto 2 jajka
codojedzeniazeszło na dalszy plan. Wzięłam jednak pod uwagę, że kolejny weekend nadchodzi szybkim krokiem, więc ciacho przyda się jak znalazł. U mnie dziś na szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów. Ciasto
Kuchnia w czekoladziemnie wymiary: 10,5 cm x 23,5 cm) – możesz oczywiście zrobić w innej. Orzechy włoskie możesz zastąpić innymi orzechami lub owocami. Świetnie sprawdzą się borówki i truskawki . Artykuł Chlebek bananowy z mąki gryczanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanPrzedwczoraj ciasto jogurtowe z truskawkami zniknęło tak szybko, że wczoraj musiałam piec kolejne ciacho. Tym razem padło na pyszną babkę makową (dobrze, że ta nie została zjedzona w jeden dzień i dziś mam wolne od pieczenia ciasta) :) Uwielbiam to ciasto. Jest lekkie, mięciutkie i puszyste z dużą ilością maku. Szybko się je przygotowuje. Doskonale się sprawdza przy każdej okazji. Idealne
Zrób to smaczniesklepie , to sie śmiejōm, że takich małych jeszcze niy widzieli. Ale jakbyjście niy chcieli aż tak eksperymyntować, to sie mogecie dać do tyj bezy blank 8 ajnfachowe 9 truskawki A beza? Niy je za suchoł 10 , ze wiyrchu 11 chrupiōncoł, driny 12 miynkoł 13 … aże ôd tego pisania leci mi ślinka… Co potrza? Beza 8 biōłek
Chop w kuchnimożecie je zamienić na inne swoje ulubione;) Scroll down for recipe in English Sałatka owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym (6-8 porcji) Składniki: 400 g świeżych truskawek, bez szypułek i pokrojonych na połówki 1/2 ananasa, obranego i pokrojonego na małe kawałki 200 g świeżych czereśni, bez pestek i podzielone na połówki 200 g świeżych jagód lub borówki amerykańskiej
karmelowypieczenia ¼ łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 3 duże jajka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka naturalnego jogurtu (lejącego, nie gęstego) lub maślanki ½ szklanki mleka 1½ – 2 szklanki dowolnych owoców sezonowych: truskawki, porzeczki, maliny, rabarbar, wiśnie, jabłka (większe owoce pokroić na mniejsze kawałki) Kruszonka: 150 g mąki 100 g cukru 80 g masła 1 czubata łyżka cukru waniliowego Przygotować blaszkę
Kubki smakumusu z malin i truskawek (przetartego przez sito) 4 łyżki cukru 2 szkl wody 5-6 łyżeczek żelatyny warstwa śmietankowa 200 ml śmietany 200 ml mleka 100 g twarogu 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny sok z cytryny Mus owocowy gotujemy z wodą i cukrem, dodajemy żelatynę i mieszając studzimy. Wylewamy do formy i odstawiamy do zastygnięcia. Mleko , śmietanę twaróg
Gotowanie jest łatweKocham polskie lato za smaki, jakimi nas rozpieszcza. Truskawki, czereśnie, porzeczki, młoda kapusta i ziemniaczki, cukinia oraz fasola szparagowa - to moi faworyci. Nie mogę nacieszyć się tymi dobrociami, tym bardziej, że jeszcze bez trudności można dostać je w pysznej, pachnącej, ekologicznej wersji. Zawsze znajdzie się na bazarze lub w rodzinie dobra duszyczka uprawiająca warzywa i owoce
Jeść, by żyć w zdrowiuużywaniem go w swojej kuchni, ponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca smakoszy tradycyjnych deserów jak i tych lubiących eksperymentować. Pudding z tapioki: 4-5 porcji 1/2 szklanki tapioki 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli Wykonanie
Pland based fillecukru – 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki octu winnego Bita śmietana – 0,5 l śmietanki 30% – 3 łyżki cukru pudru Owoce – truskawki, maliny, borówki, morele Wykonanie: Beza – Białka ubić na sztywno. – Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. – Masa ma być sztywna i nie spadać
To co kochamBłyskawiczna propozycja na smaczny posiłek na słodko z dzieciństwa... ;) Składniki na 2 porcje: 2 woreczki ryżu 0,5 l kefiru 0,5 kg owoców tj. truskawki, borówki, maliny miód lub cukier puder Ugotować ryż, odcedzić.. Do blendera wrzucić owoce, zostawiając kilka do dekoracji i zmiksować. Dosłodzić ewentualnie i ponownie zmiksować. Na talerz wyłożyć ryż, polać koktajlem i posypać owocami
wyzwania kuchenne