To, że sandwicze są popularne w Ameryce wie każdy. Czy wyglądają tak jak te? Nigdy nie byłam w Stanach Zjednoczonych więc ciężko mi powiedzieć jakie kanapki
Mienta blogTo zdecydowania najprostsza pizza bez glutenu jaką robiłam. W dodatku bez drożdży i mąki. W smaku? Przepyszna! Nawet moja dwulatka zajadała ją, aż się uszy trzęsły
Mienta blogIdealne śniadanie nie tylko po świątecznym obżarstwie. Szybkie i mega smaczne. Składniki: słodka bułka drożdżowa 2 jajka pół szklanki napoju ryżowego oryginalnego Alpro 2
Malinowe PocałunkiPyszna propozycja na obiad lub kolację , kanapka z wołowiną i pikantnym sosem. Podstawą kanapki jest dobrze przyrządzona wołowina. Może to być polędwica wołowa ale również i
codojedzeniaMonte Cristo kanapka to amerykańska wersja francuskiej kanapki Croque Monsieur . Monte Cristo kanapkę podaje się z dżemem. Dosyć dziwna kombinacja, musztarda i dżem z czerwonej borówki
codojedzeniaKalafior to moje ulubione warzywo w styczniu, a burgery z kalafiora na ostro są po prostu przepyszne! Uwielbiam warzywne burgery , a te z kalafiora to zdrowy
codojedzeniaWytrawny sernik ze śledziami to kolejne danie na wykorzystanie świątecznych resztek. Nietypowy, wytrawny sernik bez pieczenia. Zostało mi parę kawałków śledzia . Za mało, żeby postanowić na
codojedzeniaTort kanapkowy urodzinowy… Tak, tak wczoraj obchodziłam urodziny. Nie powiem, że czułam się pokrzywdzona. Moi milusińscy zawsze pamiętają o mnie. Był więc szampan, kwiaty i
codojedzenia„Paszteciki” drożdżowe to danie które najbardziej kojarzy mi się ze świętami. W naszym domu są nieodłącznym ich elementem. Do barszczu nadziane grzybami, do podjadania
Mienta blogNa szybką kolację, przystawkę czy śniadanie. Dobre, bardzo dobre.. - 7 lub 8 kromek chleba - łyżka masła - 10 plastrów salami - 1 krążek sera brie - pół
Pasje JolkiCzy zagląda tu jakiś fan pizzy? Bo ta jest jedną z lepszych jakie robiłam. Macie ochotę? :) Pamiętajcie o użyciu składników jak najlepszej jakości aby pizza była
Mienta blogMinął już grubo ponad rok od kiedy ograniczyliśmy spożycie glutenu. Czujemy się zdecydowanie lepiej! Nie wiem czy kiedyś przestaniemy jeść gluten całkowicie bo jednak są potrawy
Mienta blogKtóż z nas nie lubi poprzegryzać sobie chrupiących grzanek?! Z zapiekanym serem … ze świeżymi pomidorami … z ulubioną wędliną czy też moczone w prawdziwym masełku
Ostra na SłodkoOboje z mężem uwielbiamy kuchnię w stylu meksykańskim. Tu tortille w trochę mniej tradycyjnej wersji bo z fetą. Szybko i smacznie, w sam raz na obiad
Mienta blog