torty - 15938 przepisów (strona:645/1063)

Ganache – najczęstsze problemy. 78

Co zrobić gdy podczas przyrządzania ganache, coś pójdzie nie po naszej myśli? Poniżej przedstawiam kilka najczęściej występujących problemów przy wykonywaniu ganache. Jak zlikwidować grudki w ganache

SmartBake.pl
Beza szwajcarska 70

skomplikowany ze wszystkich bez, aczkolwiek mnogość jej zastosowań wynagradza trud. Z bezy tej możesz przygotować stabilny i pyszny krem maślany , ozdoby w różnych kształtach, lizaki bezowe, makaroniki, desery lodowe, torty bezowe. Poprzez dodanie aromatu nadajemy bezie smaku. Dobrą opcją jest dodanie łyżeczki soku z cytryny do podgrzewanych białek. Nadmiar wody wyparuje, a aromat zostanie. Możesz również dodać łyżeczkę kakao

SmartBake.pl
Biszkopt miętowy 126

biszkoptem czekoladowym. Przepis znajdziesz tutaj . Do tego śmietanowa masa truskawkowa (z truskawek liofilizowanych, ponieważ akurat takie miałam pod ręką) i masa na bazie śmietanki z delikatną nutką cytryny. Tort otynkowany masą maślaną na bezie szwajcarskiej . Ozdoby wykonane z bezy szwajcarskiej . Pycha… Ja wymieszałam szpinak z miętą. Możesz wykonać ten biszkopt przy użyciu wyłącznie liści mięty. Do wymieszania mięty

SmartBake.pl
Krem kokosowo-śmietanowy 66

lepszy. Wypróbujcie ten krem u siebie i napiszcie w komentarzu jak wam się poszło. Z poniższego przepisu wychodzi ok. 1,2kg masy. Taka ilość powinna starczyć na przełożenie 3x tortu o średnicy 20cm. Nie za bardzo wiem jakie przeliczanie porcji najbardziej będzie wam pasowało. Dla porządku przyjęłam, że są to składniki na 10 porcji. Jeśli potrzebujecie mniej lub więcej kremu

SmartBake.pl
Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 63

Najczęściej stosuje się dekoracje z masy cukrowej, lukru królewskiego, czekolady, różnego rodzaju kremów. Cupcake są bardzo dekoracyjne , dzięki czemu bardzo często możemy je znaleźć na słodkich stołach lub obok tortu , jako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie, lejące . Kiedy pierwszy raz je robiłam konsystencja ciasta bardzo mnie zaskoczyła i nie bardzo wierzyłam w sukces moich muffinek. Jednak

SmartBake.pl
Ciasto cytrynowe – bardzo wilgotne 53

tylko spróbowałam tego ciasta, nie mogłam się powstrzymać przed użyciem go jako spód do mojej cytrynowej chmurki . Przepis znajdziesz tutaj. Planuje również wykorzystać to ciasto jako blat do tortu . Przepis na ciasto cytrynowe powstał z modyfikacji przepisu na Browni . Rozpuszczone masło z czekoladą zastąpiłam masłem z naturalnym sokiem z cytryny ( lemon curd ). Metodą prób i błędów doszłam do perfekcji . Dzięki

SmartBake.pl
Biszkopt makowy, bardzo wilgotny. 87

minut w temperaturze 180 stopni. Notes Grubość jednej porcji ciasta z powyższego przepisu wynosi 3cm. Jeżeli potrzebujesz mniejszych porcji, np o grubości brzegu 2cm, zmniejsz ilość składników powyższego przepisu. Tort średnicy 26cm to 27 porcji przy krawędzi 3cm, a 40 porcji przy krawędzi 2cm. Natomiast 32 porcje przy grubości 2,5 cm. Nutrition Kalorie: 678 kcal Artykuł Biszkopt makowy, bardzo

SmartBake.pl
Krem orzechowy 90

cukru . Najlepszy smak kremu orzechowego uzyskamy tylko i wyłącznie używając składników najwyższej jakości . Zobacz również przepisy na: krem maślany Oreo – doskonały, gdy chcemy przedłużyć przydatność do spożycia naszego tortu. krem czekoladowy na śmietanie – pyszny, intensywnie czekoladowy krem . Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera , a na pewno nie ominie Cię żaden

SmartBake.pl
Krem mandarynkowy. 129

pewna. Może wy macie jakieś doświadczenia lub przemyślenia z tym związane? Jeśli tak to proszę podzielcie się nimi w komentarzu. Krem możemy stosować również jako wypełnienie różnego rodzaju tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję i nie psuje się tak szybko jak kremy śmietanowe. Stanowi idealne dopełnienie deserów na cieście parzonym . Zobacz przepis tutaj . Print Krem Mandarynkowy. .wprm-recipe

SmartBake.pl
Ciasto Balladyna / 'Balladyna" Raspberry Cream Cake 77

Ciasto Balladyna Dziś zapraszam na przepyszne warstwowe ciasto o wdzięcznej nazwie ,,Balladyna" . Ciasto dzięki wielu warstwom jest wysokie i spokojnie może być wykorzystane jako tort. Poszczególne warstwy ciasta to dwa ciemne, biszkoptowe blaty, warstwa serowa, herbatnikowa i kajmakowa. Jeśli chcecie, aby przygotowanie ciasta było szybsze, użyjcie ulubionej masy kajmakowej/krówkowej z puszki. Ja do jego przygotowania po raz  pierwszy

Lekcje w kuchni
Ciasto Bajeczne / Fairytale Layer Cake 164

śmietaną . Jest pyszne i pięknie prezentuje się na stole. Pasuje do popołudniowej kawy, ale będzie też dobrym wyborem na Święta, imieniny i wszystkie imprezy rodzinne. Sprawdzi się również jako tort urodzinowy.  Ciasto Bajeczne z kremem budyniowym i dżemem przygotowujemy na biszkopcie .Mój biszkopt jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo nie trzeba oddzielać żółtek od białek. Całe jajka miksujemy

Lekcje w kuchni
Sernik wiedeński z nutą wanilii 123

ziemniaczanej 200g masła   Wszystkie składniki wyjmujemy z lodówki parę godzin wcześniej, aby nabrały temperatury pokojowej. Sernik wiedeński z nutą wanilii -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Sernik wiedeński z nutą wanilii 123

ziemniaczanej 200g masła   Wszystkie składniki wyjmujemy z lodówki parę godzin wcześniej, aby nabrały temperatury pokojowej. Sernik wiedeński z nutą wanilii -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Kremowy Sernik na Kruchym Cieście z Pianką – Harataniec 158

dołu półce piekarnika. 10. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia, najlepiej odstawić na całą noc. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook

Mała Cukierenka
Ciasto porzeczkowo-serowe 108

Ciasto porzeczkowo-serowe trochę przypomina w smaku tort. Świetnie nadaje się na wiele okazji. A jego wyjątkowo smak z pewnością zachwyci gości. Bo kto nie lubi idealnie nasączonego ciasta? Mama przygotowywała to ciasto wielokrotnie i zapewniam, że warto poświęcić trochę czasu, by je przygotować. Przepis pochodzi STĄD . Składniki: Ciasto: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania