Właśnie wróciłam z wakacji z Włoch. Mam wiele pięknych wspomnień i mnóstwo nowych przepisów. Uwielbiam kuchnię włoską – pizzę, ravioli, spaghetti, tortellini, tiramisu… Kilka przepisów jest już na stronie, inne zapewne niedługo się pojawią Kiedy podróżuję, zawsze staram się próbować miejscowych potraw. Często przywożę regionalne produkty ze sobą do domu, aby dłużej cieszyć się niepowtarzalnym klimatem krajów, które odwiedzam
BullioPaczka tortellini, trochę różnych dodatków i mamy gotową i smaczną sałatkę. No oczywiście troszkę czasu potrzeba ale nie za dużo, bo jednak trzeba ugotować to i owo, pokroić co nieco. No i jeszcze poczekać aż smaki się przegryzą, ale warto czekać. Potem tylko wyjmujemy miskę z lodówki i zajadamy sałateczkę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipomidor. parówki. Kupuję te z dużą ilością mięsa, ale nie bez znaczenia jest też smak. Najbardziej odpowiadają nam przeważnie Sokołów 93% mięsa. kupne tortelini. Odkryłam w Biedronce świeże tortellini Rana , które mają krótki skład i są naprawdę dobre. Wystarczy wrzucić je na 1 minutę do wrzątku i są gotowe. Polecam te z prosciutto i serem. zupa. Tak jak w przypadku
Posadzone i zjedzonepokrojoną w kostkę fetę i całość mieszamy z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego i ziół prowansalskich. Wierzch sałatki posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Przepisy na sałatki z brokułem: Sałatka z tortellini i brokułem Sałatka makaronowa z brokułem Sałatka brokułowa z kurczakiem Post Sałatka z brokułem i fetą pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Włoskich dań z grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków
Bon Ton Italiaforno - pokrój w kwadraty o bokach 10 cm lub czworokąty 8-16 cm canelloni - pokrój w kwadraty o bokach 12 cm lub w prostokąty o bokach 12x16 cm tortellini - krój ciasto na kwadraty o bokach 3 cm lub wykrawaj niewielkie krążki specjalną foremką. Na środek nakładaj farsz, sklejaj i zawijaj dokładnie brzegi, by podczas gotowania nie wypłynął farsz. Rada
Zasmakuj Kuchnipomidorów 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek gałązka świeżego oregano pieprz, sól suszona papryczka chili; Marynata ziołowa: 2 cebule dymki łyżka … Czytaj dalej Tortellini z sosem pomidorowym i kurczakiem
czarrna od kuchniinnych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka z tortellini to świetny pomysł na danie lunchowe lub obiad. Post Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
Codogarawiele sposobów, w wielu daniach, zimnych, gotowanych, pieczonych, tych słodkich jak cassata siciliana, cannoli ale i słonych np. jako farsz do ravioli czy tortellini. W brew temu, co mogłoby się wydawać, ricotta nie jest uważana za ser, ale należy do produktów mlecznych. Różnica leży w sposobie produkcji. Ricotta nie jest
La grande e la piccola cuocaZnakomita szybka sałatka z tortellini to wspaniała alternetywa dla osób zabieganych. SKŁADNIKI: 1 Opakowanie pierożków serowych 1 Puszka kukurydzy konserwowych 10 dag Sera żółtego 3 Ogórki konserwowe Garść Rukoli 3 Łyżki jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu sól,pieprz 1 Łyżka Curry SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Tortrllini gotujemy jak na opakowaniu. Ogórki
Gotowanie Patkisiostry, spróbowałam i powiem Wam, że jest przepyszna. Od tamtego czasu robię ją dość często. Składniki: *1 puszka ananasa *1 puszka kukurydzy *liście pora *szynka najlepiej konserwowa *makaron tortellini (ja użyłam z mięsem) *majonez Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zlać z wody i namoczyć w soku z ananasa na ok. pół godziny. Ananasa, szynkę i por pokroić w kosteczkę
Zrób to smacznieSkładniki: 1 op. makaronu tortellini 1 puszka kukurydzy 4 jajka 100g szynki konserwowej 1 mały por MAJONEZ KIELECKI firmy WSP SPOŁEM sól pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, przecedzić i wystudzić. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Szynkę pokroić w kostkę. Pora umyć i pokroić w pół talarki. Wszystkie składniki
Prosto i Smacznie z AnetąChciałam polecić zapiekankę tortellini ze szpinakiem nie tylko dla wegetarian
Ugotujmy CośDziś zupa z suszonych prawdziwków. Ugotowałam do niej tortellini. Jak nie lubicie delikatnych grudeczek to możecie dodatkowo zupę przetrzeć przez sito. Ja podałam ją zblendowaną bez przecierania. Zupa smaczna choć na kostkach rosołowych. Ale chyba mnie za nie nie zlinczujecie ??? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni