Wpadło mi w ręce kilka słoiczków przetworów Stovit. Pokazywałam je Wam na facebooku, gdzie przyznałam się, ze do tej pory myślałam, że Stovit to tylko dżemy
Codzienna kuchnia niecodziennaKlasyczne smaki w nowej odsłonie, czyli... Makowo-kokosowe ciasto i kawowo-żurawinowe nadzienie, a to wszystko posypane dodatkową porcją wiórek kokosowych. Pyszności :) I to bezglutenowe
Ratunku obiadPrzepis autorski (mój). Ten sernik to moja baaardzo wielka duma! Jest przepyszny, lekko wilgotny, zawsze ładnie wrasta, czyli nie skłamię, jeśli jednym słowem określę go
Di gotujeTen deser zawsze mnie fascynował. Elegancki, wykwintny, lekki jak chmurka. Po prostu doskonały. I nigdy nie miałam odwagi, by się z nim zmierzyć. Wreszcie w tym
W mojej kuchniNajczęściej piekę biszkopty orkiszowe z mąki pełnoziarnistej, ale tym razem chciałam wypróbować coś innego i upiekłam wersję jaglaną w nowej foremce (chcąc sprawdzić, jak wyjdzie ;)). 2/3
FitKothttp://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do
Moja DelicjaDziś mam dla Was kolejny przepis na Święta, tym razem coś słodkiego. Właściwie to połączenie słodyczy i cierpkiego smaku cytryn z dodatkiem imbiru - ciasto jest
Garniec MagalieIdealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z
Mienta blogPyszne i niezwykle aromatyczne ciasto miodowe, przygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk ą
La grande e la piccola cuocaPyszne i niezwykle aromatyczne ciasto miodowe, przygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk ą
La grande e la piccola cuocaCiasto jest przepyszne i kuuusząco cytrynowe. Zawsze pięknie wyrasta i szybko znika. Cóż, nie łatwo jest oprzeć się takiej miękkiej i puszystej babeczce. Ze względu
Di gotujeDeser bez cukru zdrowy, mogą go jeść osoby z nietolerancją mleka.Polecam bo jest bardzo dobry. Desery nie muszą być przesłodzone cukrem bo można go zastąpić
wesoła kuchniaGofry które pachną fiołkami, i zapewniam że szybko znikają. Polecam na deser bo są proste do zrobienia. ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 500 szczypta soli
wesoła kuchniaCiasto które jest mało słodkie, i takie było moje założenie. Łasuch mogą zwiększyć ilość cukru. Jest lekkie i proste do zrobienia.Biszkopt polecam zrobić dzień wcześniej. W
wesoła kuchniaPavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek
wesoła kuchnia