polecam ! P.S. Jakie są wasze ulubione przepisy na pierniki? Któryś z listy czy może jakiś inny? Miejsce 1. Piernik Staropolski Miejsce 2. Łatwy piernik Cynamonowy Miejsce 3. Wigilijny tort piernikowy Miejsce 4. Babeczki piernikowe Miejsce 5. Czekoladowy piernik Zachęcam do poznania moich przepisów. Są to łatwe i proste przepisy, które każdy z was na pewno zrobi. Mogę powiedzieć
Ciasta z tradycjamiprzerosło moje oczekiwania - ciasto wyszło pyszne do przesady! Na moim Instagramie pokazałam, jak formować gwiazdę. Polecam również inne przepisy na ciasta z makiem Strucla makowa Tort makowy z pomarańczą Makowczyki Drożdżowy makowiec zwijany Makowiec japoński Rogale z makiem Królewskie rogale z makiem Drożdżowa gwiazda z makiem i budyniem Składniki : 300g mąki 15g drożdży 1/3 szklanki cukru
Obiad gotowysię nawet początkującym, bo nie trzeba oddzielać żółtek od białek, ładnie wyrasta i nie opada. To podstawa wielu moich wypieków - gdy chcę przygotować biszkopt na dużą blachę lub upiec tort, po prostu zwiększam ilość składników o 2 - 3 razy w zależności jak duży blat biszkoptu potrzebuję. Ciasto z budyniem na biszkopcie Ciasto Śmietankowy Puszek to pyszne ciasto z budyniem
Lekcje w kuchnijabłkiem Ciasteczka korzenne Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowiec japoński Makowiec Sernik na zimno na makowcu Rolada makowa Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Tort makowy Afrykańczyk Makowa panienka Euforia Miodowniki: Miodownik z kremem grysikowym - stefanka Królewiec z makiem Marlenka Krówka Miodek Miodowo orzechowe Serniki: Sernik piernikowy Pyszny sernik Sernik
Cynamonowe szczęściecoś zmienić w klasycznych piernikowych wypiekach, by poeksperymentować przed Świętami, w czasie których królować będą już sprawdzone klasyki, oto moja sugestia - upieczcie kopiec kreta. Jest kompozycją piernika z tortem, wyczujecie w nim subtelne nuty szarlotkowe. Bezproblemowo przetrwa w lodówce nawet cztery dni. Sposób wykonania i składniki na ciasto piernikowe przepisuję ze wspomnianego poprzedniego posta z "Kroniki". Odsyłam
Kronika Piekarnikagenialny wynalazek, wystarczy otworzyć słoiczek z ulubionym smakiem, dodać do tarty sporą porcję i wstawić do piekarnika. Oczywiście nadzienia możesz też używać już po upieczeniu ciasta, jako przełożenia do tortów, spodu pod krem do tarty, oraz wszelakich deserów. Helcom Easy Cook przygotował nadzienia w trzech pysznych smakach. Mój ulubiony smak to mango-maracuja, ale majona oraz czarna porzeczka nie ustępują
nietylkopasta.plbezą kokosową na samym wierzchu. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wyśmienicie. Dopełnieniem są słodkie brzoskwinie zatopione w masie serowej, a wisienką na torcie jest złocista i chrupiąca beza kokosowa. Ciasto dość pracochłonny, ale jakie pyszne! Idealna proopozycja na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Ciasto makowe: 200 g maku niebieskiego 2 łyżki cukru
Kuchnia MagdaLenyWszystkie te smaki idealnie się ze sobą łączą, a całość smakuje obłędnie :D Krem z batonikami Pawełek to jest SZTOS! Myślę o tym, by wykorzystać go kiedyś do jakiegoś tortu :) Wspaniale uzupełnia się z kwaskowym musem wiśniowym, ale nie tylko wiśniowy mus tu pasuje - z malinowym też będzie super! Moim domownikom oraz gościom to ciasto smakowało tak bardzo, że nikt
Opowieści z piekarnikanawet początkującym, bo nie trzeba oddzielać żółtek od białek, ładnie wyrasta i nie opada. To podstawa wielu moich wypieków - gdy chcę przygotować ciasto piernikowe na dużą blaszkę lub upiec tort piernikowy, po prostu zwiększam ilość składników o 2 - 3 razy w zależności jak duży blat biszkoptu potrzebuję. Czym nasączyć biszkopt piernikowy? Ja nasączam mój biszkopt wodą z sokiem
Lekcje w kuchniPrzepis na super puszysty i nie suchy biszkopt z 7 jaj który idealnie będzie się nadawał do zrobienia tortu lub jako spód do ciasta. Piekłam w formie o średnicy 22 cm w 180 stopniach. U mnie biszkopt siedział około 35 minut w piekarniku ale tak jak zawsze proszę nie sugeruj się moim czasem najlepiej sprawdzać biszkopt metodą tzw suchego patyczka
PychotkaaaJesienny leśny mech to przepyszne ciasto szpinakowe z czekoladowym kremem i chrupiącym krokantem. W tej wersji ciasto prezentuje się fantastycznie jesiennie. Połączenie intensywnej zieleni z brązami
Słodki sentymentkakao. Zobacz również inne przepisy na ciasta i desery z kawą: tarta z kawą i mlecznym kremem ciasto bez pieczenia z kawą rozpuszczalną ciasto z Cappuccino i bezą tort tiramisu z mascarpone deser Cappuccino w pucharkach Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest
Via Gustochcesz przygotować coś wyjątkowego na specjalną okazję, włoskie desery mrożone będą doskonałym wyborem. Dzięki szerokiemu wyborowi smaków i rodzajów, takich jak klasyczne tiramisu, delikatna panna cotta czy wykwintne torty, każdy znajdzie coś dla siebie. Co więcej, gotowe ciasta mrożone można łatwo udekorować świeżymi owocami, bitą śmietaną czy czekoladą, co dodatkowo podkreśli ich wyjątkowy charakter. Gdzie znaleźć najlepsze włoskie ciasta mrożone
Słodkie okruszkimalinami są po prostu rewelacyjne! Polecam również inne przepisy na czekoladowe ciasta: Brownie z bakaliami Lava cake, czyli czekoladowy fondant Bajaderki w czekoladzie Ciasto cukiniowo-czekoladowe Tort czekoladowo-miętowy Fasolowe brownie Babka orzechowo-czekoladowa Bananowo-czekoladowe muffinki Orzechowo-kakaowe muffinki Czekoladowe muffiny ze śliwkami i czekoladą Muffiny czekoladowo-cukiniowe z malinami Składniki na 12 sztuk: 250g cukinii
Obiad gotowy