tort - 16051 przepisów (strona:483/1071)

Torcik marchewkowy 105

cukrem pudrem. Dodać skórkę cytrynową i aromat waniliowy. Nie przerywając miksowania powolutku, cieniutkim strumieniem wlewać masło. Ciasto (wystudzone) przekroić na pół. Gotową masą serową przełożyć torcik, Wierzch i boki tortu również obsmarować masą serową. Wierzch tortu można dodatkowo udekorować startą czekoladą. Gotowy torcik wstawić na co najmniej godzinę do lodówki

In my kitchen
Torty 94

nawiązaniu do poprzednich wpisów kolejne moje "stare" torty

In my kitchen
Tort... 166

Koledze na 40-te urodziny:) He he... całe 6 kg cycuszków wyszło:) Darek, miej tyle słodyczy w życiu, co w tym torcie

In my kitchen
Tort 131

Kolejny tort z okazji Dnia Kobiet

In my kitchen
Tort... 156

Moniki i Łukasza. Wszystkiego dobrego Kochani! Całe 16 kg tortu czekoladowo-ananasowego

In my kitchen
Tort 141

Wiem, kiepskie zdjęcie, ale tak jest jak torta robi się do 1-wszej w nocy, a zdjęcie raniutko o 6-ej tuż przed wyjściem do pracy:) Tort ważył około

In my kitchen
Tort 160

Tort dla Sebastianka

In my kitchen
BIAŁE KIEŁBASKI SOJOWE GLAZUROWANE W MIODZIE 154

Jeszcze w klimacie Wielkiej Nocy. Wielkanocne obżarstwo zostało tylko wspomnieniem. Jajka, kiełbasy, baby, mazurki, serniki, sałatki, pieczenie i pasztety. Stoły, jak to w polskim zwyczaju, uginały

W kuchni Karmel-itki
Camembert ze słodkim kleksem 159

Zapraszam na przygotowanie szybkiej przekąski - sera Camembert ze słodką nutką. Zazwyczaj jest on podawany z borówkami, u mnie w wersji z pysznym sosem winogronowym. ser camembert

Humanistka w kuchni
Lukier królewski 189

Idealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)dekoracji. Śre dnio gęsty – uzyskujemy go przez dodanie kilku kropel wody do bardzo gęstego lukru – idealnie sprawdza się przy rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów.   Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym

Za drzwiami kuchni
ŻYCZENIA WIELKANOCNE 2015 189

Wesołego Alleluja! To już nasze 5. wspólne Święta Wielkanocne. Aż ciężko uwierzyć, że tyle czasu minęło od pierwszych świątecznych przepisów, pierwszym debiutów i pierwszego łamania wszelkich

W kuchni Karmel-itki
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 153

Babeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii

Humanistka w kuchni
Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna 145

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 2

Humanistka w kuchni
ZUPA CHRZANOWA Z JABŁKIEM 196

Do tej pory w moim domu na wielkanocny obiad gościł żurek. Jednak żurek bez kiełbasy jest jak snajper bez wprawionego oka. Trzeba było więc coś innego

W kuchni Karmel-itki
WIELKANOCNA PASCHA 190

Pierwsza Wielkanoc, podczas której na naszym rodzinnym stole zagościła ta słodka, pochodząca ze Wschodu (Ukraina/Rosja) potrawa z twarogu, śmietany i bakalii. Zgadza się, nigdy w życiu

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania