Dziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole. Jak to mówią
Humanistka w kuchniNie znam przyjemniejszego doznania, niż ciepło płynnej, gęstej czekolady, rozchodzące się po organizmie. Poczynając od spragnionego gardła, przepływa wolnym, rozkosznym strumieniem przez pozostałe odcinku układu pokarmowego
W kuchni Karmel-itkiPaszteciki zawsze mnie przerażały...nie wiem czemu. Wydawało mi się, że to trudne, pracochłonne...nic bardziej mylnego. Jeżeli raz spróbujecie, nigdy już ich nie kupicie. Paszteciki
Humanistka w kuchnibędę wywoływać wilka z lasu, nie będę przywoływać licha...ale coś nie bardzo się czuję .. Może to kwestia potężnych kawałów wspaniałego tortu, a może po prostu nie mogę jeść maku? Nie wiem...wiem jedno, że do ciast wszelakich i do wypiekow dość ciężkich...najlepsza herbatka to jabłko i mięta. U mnie BiFix Niezwykłe połączenie orzeźwiających liści mięty oraz jabłka(...)orzeźwienia. Herbatka polecana jest w stanach zmęczenia, ogólnego osłabienia organizmu. Szczególnie polecana osobom dbającym o wspieranie naturalnej pracy układu pokarmowego. Siegam po nią zawsze kiedy – imieniny, urodziny, torty, ciasta i ciężkostrawne dania. Mnie pomaga za każdym razem. Wspaniale gasi pragnienie i daje uczucie ulgi. Naturalnie
Z Kuchni Do KuchniPierwszą warstwę biszkoptu dokładnie nasączyć płynem. Nałożyć ok. 2 czubatych łyżek kremu na nasączony spód i równomiernie rozsmarować. Czynności te powtórzyć na kolejnych warstwach. 6. Pozostałym kremem wysmarować boki tortu. 7. Cały tort udekorować dowolnymi owocami, posypkami
A Ty Smakuj MnieSą dni, kiedy mam dość. Dość wyszukanego jedzenia, dość kombinowania, analizowania, zastanawiania się nad tym. Zauważyłam, że non stop myślę o jedzeniu - wszystko poddaję rozkładowi na
W kuchni Karmel-itkibudzę się pierwsza. Wykradam dniowi tylko dla siebie. Ta cisza oddycha spokojnym snem domu. Wychodzę z sypialni cichutko, na paluszkach, jakbym skradała się do ukrytego w lodówce tortu. Poranna cisza jest jak wisienka, którą z tego tortu wyjadam. Tylko moja, bezwstydnie skradziona. Rozgryzana rozkosznie, powoli, do ostatniej sekundy milczenia. Zarzucam ciepły szlafrok i trochę jak intruz
KUCHARNIAjest sentymentalny, ale już nie ekscytuje. W karcie deserów szukam czegoś bardziej podniecającego. I nie jest to kolejna szarlotka na ciepło z lodami ani tym bardziej porcja tortu, która pod fikuśnym makijażem kryje wszystkie niedoskonałości mało pociągającego wnętrza. Chcę tort bezowy. Chcę patrzeć na jego nieregularne, czasem ostre rysy. Wyobrażać sobie, że w środku
KUCHARNIAMałe, słodkie, kruche chmurki. Bezy. Przez wiele lat wydawało mi się, że bezy są koszmarnie trudne. Trzeba dobrze ubić białka uważając, aby ich nie "przebić", trzeba
W kuchni Karmel-itkiNie ma zimy bez śniegu - właśnie napadało! Kto pędzi ze mną ulepić bałwana? Albo stoczyć bitwę na śnieżki? Natomiast po wyczerpującej walce, koniecznie coś na rozgrzewkę
W kuchni Karmel-itkipołożeniu ostatniego krążka całość należy docisnąć, by nieco masy wydostało się na zewnątrz, następnie pokryć wierzch oraz boki ostatnią porcją masy. Gotowy tort obłożyć biszkoptami (jeśli są zbyt długie, należy je przyciąć). Udekorować kakao . Schłodzić w lodówce. W przypadku braku tortownicy o 2 cm większej można przykleić biszkopty-dżemem- i przewiązać(...)tort szeroką wstążką
w mojej kuchniŚnieg za oknem i brak słońca powoduje, że marze tylko o kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu. 2 serki mascarpone 4 łyżki
Humanistka w kuchni25 dag truskawek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g gęstego jogurtu naturalnego 100 ml mleka Miksujemy w blenderze na mus truskawki
Humanistka w kuchni3 litry wywaru warzywnego 1 kg cebuli 1/4 kostki masła 2-3 ząbki czosnku pieprz, sól, ostra papryka ewentualnie groszek ptysiowy, grzanki, żółty ser Gotujemy wywar
Humanistka w kuchni25 dag serka mascarpone 15 dag kruchych podłużnych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru kawa rozpuszczalna kakao, migdały w płatkach lub zmielone, krokant orzechowy i inne…według
Humanistka w kuchni