Najprostszy krem śmietanowy, idealny do przełożenia i ozdobienia tortu 🙂 Składniki*: 250g mascarpone 250ml śmietany 36% 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego umieść wszystkie składniki w dużej misce(...)ubijaj kilka minut aż otrzymasz gęsty krem, który trzyma kształt (uważaj, by go nie przebić i nie zrobić masła) przełóż kremem tort lub podaj z owocami [...] Artykuł KREM ŚMIETANOWY DO TORTU pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comFioletowy tort z masą jogurtową to kolejna propozycja do kolekcji kolorowych tortów – tym razem oczywiście dla wielbicieli koloru fioletowego. Lekki i smaczny. Inne kolorowe torty: tort zielony , tort niebieski i tort pomarańczowy {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/ciasto-jogurtowe-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/ciasto-jogurtowe-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/ciasto-jogurtowe-320x200.jpg(...)niskich obrotach, Dodać rozpuszczoną, ostygniętą żelatynę. Całość dobrze wymieszać. Białą masę śmietanową rozłożyć na wierzchu tortu. Udekorować owocami i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby całość stężała. https://www.bardzogrubysmok.pl/fioletowy-tort-z-masa-jogurtowa-z-borowkami/ Tort z masą jogurtową z borówkami Warsta masy jogurtowej z borówkami Masa śmietanowa w górnej warstwie kawałek tortu z masą jogurtową z borówkami Artykuł Fioletowy tort z masą jogurtową
Bardzo Gruby Smokkuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy na niego połowę konfitury. Uwaga: Jeżeli nasza konfitura jest(...)odległości od siebie. Ubijamy śmietanę (200ml.). Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu ‘zamknięta gwiazda’. Robimy duże śmietanowe zdobienia pomiędzy kuleczkami Raffaello. U podstawy tortu- robimy małe śmietanowe zdobienia-jedno obok drugiego. Całość delikatnie opruszamy wiórkami kokosowymi…. …i pyszny tort jest gotowy!!! Gotowy tort wstawiamy przynajmniej na 3 godz. do lodówki (a najlepiej
Domowe Tortynasączyć połową pozostałego ponczu. Na biszkopt wyłożyć pozostałą frużelinę ananasową, którą posmarować połową pozostałego kremu śmietankowego. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym, nasączyć go resztą ponczu. Wierzch posmarować pozostałym kremem śmietanowym. Boki tortu posmarować dodatkowym kremem śmietanowym. Przechowywać w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów na ciasta z wiśniami, np.: czekoladowa babka z wiśniami (link do przepisu: Waniliowe Improwizacje: Czekoladowa babka z wiśniami ), tort czekoladowo - śmietanowy (link: Waniliowe Improwizacje: Tort czekoladowo - śmietankowy ), jogurtowe ciasto czekoladowe z wiśniami ( Waniliowe Improwizacje: Jogurtowe ciasto czekoladowe z wiśniami ), ciasto z ciepłymi lodami (link: Waniliowe Improwizacje: Ciasto
Waniliowe ImprowizacjeTort wykonany na specjalne życzenie solenizantki "Kici":) Kakaowe biszkopty z masą ze śmietany i białego sera dokładnie jak tutaj z dodatkiem wiśni obtoczonych w kakao
Słodka Kraina Wypiekówtort przełożyć na paterę. Pozostałą śmietanę kremówkę (200ml) ubić na sztywno ze śmietanfixem i łyżką cukru na sztywno. Pokryć nią boki tortu. Pozostałą część wykorzystać do udekorowania tortu np. śmietanowymi rozetkami lub liniami. Udekorować tort kandyzowanymi wiśniami i płatkami migdałowymi. Blaszka : tortownica o średnicy 26cm Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z Kolekcji Dobrej Kuchni
Mania Wypiekaniaułatwia to sprawę, a blaty wychodzą równe, co krojąc nożem jeszcze nigdy mi się nie udało. Ania zakłada strunę, a ja zabieram się za masę Masa do tortu była mocno klasyczna, czyli śmietanowa z mascarpone, z dodatkiem sporej ilości owoców. Najpierw ubiłam 700 ml śmietanki z 3 sztukami śmietan fixu, a na końcu dodałam 250 g mascarpone. Całość dokładnie zmiksowałam(...)Masa maślana W między czasie Ania zabrała się za ucieranie niewielkiej ilości masy maślanej. Masa ta nie jest głównym składnikiem tortu. Będzie nią posmarowany wierzch i boki tortu. Dlaczego maślana, a nie śmietanowa? Powód jest prosty. Masa maślana lepiej stabilizuje lukier plastyczny, dzięki czemu nie roztopi się on na torcie. Już nie pamiętam, ale chyba wpadłyśmy w tym momencie
RelaxtimePyszny, puszysty czekoladowy biszkopt przełożony czekoladową masą i kremową bitą śmietaną. Ja dodatkowo tort ozdobiłam polewa czekoladową, co uczyniło tort jeszcze bardziej czekoladowym (czytaj pyszniejszym) . Polecam!!! Składniki na tort czekoladowo-śmietanowy na tortownicę o średnicy 28 cm BISZKOPT (najlepiej przygotować go dzień przed składaniem tortu): 5 jajek szczypta soli 170 g cukru 100 g mąki 30 g ciemnego kakao(...)masa, którą wkładamy do lodówki i chłodzimy co najmniej przez noc. W chwili składania tortu wyjmujemy krem z lodówki i ubijamy na sztywną, puszystą masę. MASA ŚMIETANOWA (przygotowujemy ją w chwili składania tortu): 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy
Rozpustne gotowanieskórki z cytryny. Dekoracja tortu zależy już tak naprawdę od Waszej inwencji. Ja postawiłam na kolor różowy (resztę kremu zabarwiłam barwnikiem), śmietanowe rozetki na wierzchu oraz dekoracyjną, śmietanową tęczową wstawkę na boku tortu. To prawda, że z tortem tęczowym jest sporo pracy, gdyż każdy blat należy upiec osobno zabarwiając go odpowiednim kolorem, ale naprawdę jest wart zachodu. Przygotowania najlepiej rozłożyć(...)boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Ja dodałam odrobinę barwnika czerwonego i uzyskałam piękny jasno-różowy odcień. Wierzch tortu ozdobiłam dodatkowo rozetkami z bitej śmietany, a na boku zrobiłam śmietanową tęczę. Cały tort schładzamy w lodówce przez minimum 3 godziny. Smacznego
MyCookBook.plskładniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na
Domowy Smak JedzeniaTort kakaowy z śmietanową masą i czarną porzeczką, a nasączony syropem grenadine. Chyba nie muszę mówić że był pyszny ;) Zrobiony jako niespodzianka dla mojej przyszłej teściowej na jej 18 urodziny ;))) Składniki na biszkopt: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki kakao 8 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie a długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy nim tortu. Blaty biszkoptu nasączamy, ja tym razem nasączyłam syropem grenadine i smarujemy masą śmietanową. Przykrywamy następnym blatem. Czynność powtarzamy 3 razy. Zamiast jednej warstwy kremu
Życie zaczyna się w kuchniSzybki i pyszny śmietanowy krem do tortu. Dosyć słodki dzięki dodatkowi białej czekolady, idealny dla fanów jej smaku. Świetnie komponuje się z owocami np malinami, które nieco tę słodycz przełamują. Ja wykorzystałam go jako przełożenie niedużego tortu dla mojego Synka. Pod masą cukrową znalazł się tynk maślany z mlekiem w proszku. Syn zażyczył sobie dekorację w stylu Minecraft, więc lekko
Smaki Na Talerzupoprzek tak, aby wychodziły nam czekoladowe paseczki. Tymi ładniejszymi paseczkami obkładamy boki tortu- a te mniej udane kładziemy na środek. Śmietanę ubijamy i umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów. Wykonujemy duże śmietanowe zdobienia dookoła góry tortu- w pewnej odległości od siebie. Natomiast u podstawy tortu, robimy takie zdobienia jedno przy drugim. Na końcu delikatnie opruszamy tort cappuccino lub startą czekoladą
Domowe Torty