tłuszcz - 4436 przepisów (strona:234/296)

Serowa tarta z brzoskwiniami 191

spore brzoskwinie Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika.  Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika i podpiec przez około 15minut. Wystudzić. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej połączyć ze sobą. Wyłożyć

Fabryka pomysłów
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i groszkiem 205

wraz z cebulą podsmażyć na odrobinie oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cayenne, bazylią , oregano i przyprawą do mięsa wieprzowego. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy.  Kokilkę wysmarować tłuszczem. Na dnie 1 kokilki wyłożyć ¼ ziemniaków, na to połowę mięsa, ¼ puszki kukurydzy (jeżeli mamy całą). Przykryć warstwą ziemniaków – połową tego co zostało. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Z drugą kokilką

Fabryka pomysłów
Smażone ciastko francuskie z owocami 228

patelni lub w rondlu rozgrzać olej. Nasze ciastka smażyć z obu stron na złoty kolor na wolnym ogniu przez kilka minut. Wykładać na papierowe ręczniczki w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Roladki z kurczaka z greckim farszem 370

wolnego od farszu- dzięki temu farsz nie będzie się wydostawał na zewnątrz. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano. Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia. Do tak przygotowanych roladek polecam

Czerwona Porzeczka
Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą, papryką i bazylią 372

ziołowego i 3 łyżki oleju.  Gdy kurczaki są już usmażone, smarujemy wierzch majonezem i posypujemy panierką. Lekko przyklepujemy, żeby lepiej się przykleiła. Kurczaki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy tłuszczem ze smażenia. Pomidorki kroimy na pół, posypujemy Vegetą i układamy między kurczakami. Pieczemy 20 minut pod przykryciem i 10 bez przykrycia (tak aby panierka się zarumieniła) w 200 stopniach

Czerwona Porzeczka
Racuchy z jabłkami 134

miodu. olej do smażenia, Przygotowanie: Jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach do miski do której dodajemy cynamon, miód, mąkę i jajko. Całość dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym na patelni tłuszczu wykładamy nasze racuszki. Ciasto  rozprowadzamy tak aby było  cienkie.  Obsmażamy na złoty kolor z obu stron. Podajemy obsypane cukrem pudrem. Smacznego

cookpl
Wrapy z kurczakiem 174

piersi kurczaka, Papryka Puszka kukurydzy Zielony Ogórek Papryka czerwona Pomidor Sałata lodowa mix sałat Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Przygotowanie Filet z kurczaka przyprawiamy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po 3-4 minutach odwracamy i po kolejnych minutach odstawiamy filet na deskę do przestudzenia. W tym czasie przygotowujemy sobie resztę składników. Paprykę kroimy w paski. Ogórka i cebulę

cookpl
Quesadilla 200

olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową

cookpl
Naleśniki z owocami 122

serek waniliowy owoce Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko i dolewamy szklankę mleka. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy, sol i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię dodajemy odrobinę tłuszczu i wlewamy nabierką ciasto. Obsmażamy z obu stron na złotawy kolor. Gotowy naleśnik smarujemy serkiem waniliowym, składamy w trójkąt i ozdabiamy owocami.  Smacznego :) PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej

cookpl
Faworki 190

cienko . Kroimy paski 10 na 3 cm w których wykonujemy nacięcia  przez środek o długości 5 cm i przewijamy jeden koniec ciasta przez otwór.  Smażymy w tłuszczu rozgrzanym do 170' C przez około 5 minut na zloty kolor. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy do przestudzenia . Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej

cookpl