tarty - 13589 przepisów (strona:258/906)

Ryba w panierce 180

swój własny sposób na klasyczną panierowaną rybkę. Oto i mój :) Prosto, szybko i pysznie! Składniki: filety ulubionej ryby (u nas zazwyczaj miruna) sól jajko + odrobina mleka mąka bułka tarta olej do smażenia sok z cytryny Sposób wykonania: 1. Odmrożoną rybę wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy na porcje. Solimy(...)stron i skrapiamy sokiem z cytryny. 2. Każdy kawałek ryby panierujemy kolejno najpierw w mące, następnie w jajku wymieszanym z odrobiną mleka, a na końcu w bułce tartej. 3. Rybę smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Klopsy jaglane z kalafiorem , kiełbasą bekonową zapiekane pod sosem bolońskim. 207

pętka   kiełbasy bekonowej Hańderek 1 mały kalafior 2 cebulki 2 łyżki posiekanego  szczypiorku domowa vegeta do smaku pieprz , szczypta chili do smaku około 1 szklanki  bułki tartej 4 jajka 3 pieczarki 520 g sosu bolońskiego Jamar Wykonanie : Ugotowany w osolonej wodzie kalafior podusić tłuczkiem do ziemniaków.Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulkę oraz(...)przełożyć  kalafior, ugotowana kaszę, podsmażoną kiełbasę, szczypiorek, przyprawić do smaku vegetą lub solą, pieprzem i szczyptą chili, klopsy maja być lekko ostrawe.Następnie dodać roztrzepane jajka i bułkę tartą.Dobrze wyrobić cała masę.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, ręce maczać w wodzie i formować dość duże klopsy, układać obok siebie w naczyniu. Zapiekać w piekarniku około 40 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Makaronowe gniazda z klopsem 588

wykorzystałam produkty Melissa Primo  Gusto .  Składniki: 1 opakowanie makaronu Pappardelle Primo Gusto Kulki mięsne: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 średnia cebula 2 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól morska pieprz kolorowy Składniki na sos: 250 ml śmietany(...)posypania: sezam złoty 150 g mozzarelli natka pietruszki Przygotowanie: Kulki mięsne:  Cebulę pokroić i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski dodać zrumienioną cebulkę, bułkę tartą, jajko, śmietanę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę i wymieszać. Doprawić dosyć pikantnie solą i pieprzem. Z mięsa uformować osiem równej wielkości kulek. Makaron ułożyć na kształt gniazd

Ala piecze i gotuje
Uszka z barszczem 208

szklanki mleka (125ml) 2/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 700g gotowanego mięsa z kurczaka 300g lekko podpieczonych, pokrojonych pieczarek 2 cebule 3 łyżki bułki tartej 60ml oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: masło do omaszczenia uszek Barszcz: 2,5l ugotowanego rosołu drobiowo-wołowo-warzywnego (przecedzonego przez sito) 10 buraków średniej wielkości 1 cebula(...)gładkie ciasto. Odkładamy na ok 30 minut pod szklane naczynie podsypując blat mąką. 2. W tym czasie ugotowane mięso, cebulę oraz pieczarki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy bułkę tartą i smażymy na oleju ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3. Ciasto dzielimy na 2 części, jedną pozostawiamy cały czas pod naczyniem

Kuchnia w czekoladzie
Rybne kotlety z brokułem i marchewką 175

pokrojonej w kosteczkę rybki,wymieszanej z warzywami Składniki • 25 dag ryby np miruna • 1 ugotowana średnia marchewka • 20 dag ugotowanego brokuła • sól • pieprz • przyprawa do ryb • 2 jajka • tarta bułka • olej(...)smażenia Sposób przygotowania 1. Osuszoną rybę pokroić w kostkę przyprawić solą pieprzem i przyprawą  do ryb zostawić na kilka godzin 2. Do ryby dodać jajka, 2 -3 łyżki tartej bułki,marchewkę i brokuł  rozgniecione troszkę widelcem. Wymieszać wszystko razem formować kotleciki obtoczyć w bułce  smażyć na złoty kolor na oleju

W królestwie smaków Beaty
Frytki z indyka o smaku carry 190

Składniki : 40 dag sznycli z fileta z piersi indyczej 2 jajka  sok z cytryny  bułka tarta olej do smażenia carry, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry(...)cienki paski Oprószyć je przyprawami, włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, chwilę potrzymać Jajko roztrzepać widelcem, maczać mięsne frytki w jajku, obtaczać w bułce tartej  Smażyć na oleju na złoty kolor, podawać z ryżem, u mnie jeszcze z brokułem

Proste Potrawy
Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną 186

bulionu warzywnego sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso mielimy. Kapustę wrzucamy do garnka podlewamy niedużą ilością wody i gotujemy aż zmięknie. Następnie przelewamy na durszlak i odstawiamy aby ostygła.  Mięso mielimy(...)pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Wszystko razem miksujemy. Smażymy naleśniki.  Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w koperty. Panierujemy w jajku roztrzepanym z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju

Qchnia po prostu
Klopsiki teriyaki / Teriyaki meatballs 237

dymki, pokrojone na cienkie plasterki 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki imbiru startego na tarce 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki sosu chilli (np. Tabasco) ¾ szklanki bułki tartej Składniki na sos teriyaki: ⅔ szklanki sosu sojowego 1 ¼ szklanki wody 1 łyżeczka mielonego imbiru świeżego 1 ząbek czosnku mielonego ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżki miodu ¼ szklanki mąki kukurydzianej ¼ szklanki zimnej(...)ustaw go na 180 oC. W małej misce wymieszaj dokładnie ubite jajko, dymkę, czosnek, imbir, sos sojowy i sos chilli. Następnie w dużej misce wymieszaj dokładnie mięso z bułką tartą i mieszanką z jajkiem. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Uformuj kuleczki wielkości piłeczki golfowej, ułóż na blaszce do pieczenia i piecz w piekarniku przez 15-18 minut

karmelowy
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 201

spiąć wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Filety ryby obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, najpierw położyć fasolkę i pozostałe pomidorki , na górze rozłożyć rybę. (Można smażyć na patelni jeśli wolicie ) U góry rozłożyć kawałki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Pokoleń
Kotlety z pekinką i grzybami mun 216

łyżki bułki tartej  sól, pieprz , majeranek na ciasto: 1,5 szkl.  mąki luksusowej Młynomag 3/4 szkl. mleka  1 jajko Grzyby mun namoczyć , następnie gotować kilka minut.Pokroić w paseczki.Cebule obrać i pokroić , kapustę poszatkować . Kapustę, cebulę grzyby i susz podsmażyć na łyżce oleju .Ostudzić. Mięso wymieszać z jajkiem, bułka tartą i podsmażoną kapustą

Moje domowe kucharzenie
Kurek czerwony pieczony w cytrynie 205

przygotowane – bez głowy i wypatroszone) 2 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 2 gałązki rozmarynu 2 gałązki tymianku 2 łyżki natki pietruszki 2-3 cytryny 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki białego wina sól, pieprz Wykonanie: Jeśli kupiliście kurka czerwonego w całości – trzeba go sprawić. Należy go wyszorować (ryba nie ma łusek), odciąć głowę i wypatroszyć(...)1/2-1 cytryny. Dokładnie mieszamy. Bierzemy naczynie żaroodporne, na dnie rozprowadzamy nieco marynaty (tak żeby pokryła dno) i układamy na niej kurka czerwonego (skórą do dołu). Rybę oprószamy bułką tartą, a potem rozprowadzamy resztę marynaty i posiekaną natkę pietruszki. Skrapiamy winem, resztę cytryny kroimy w plasterki i układamy w naczyniu. Tak przygotowaną rybę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika

Pociąg Do Kuchni
Kotlety mielone z żółtym serem 241

również przepis na http://smacznepotrawy.com/2016/01/zrazy-mielone-nadziewane/ , stał się ulubionym obiadem wielu fanów bloga. Składniki: 0,5 kg. mięsa mielonego 1 jajko 15 dag. żółtego sera bułka czerstwa bułka tarta 1 cebula sól pieprz olej Przygotowanie : Czerstwą bułkę zalać mlekiem lub wodą, odstawić do namoczenia na około 5-10 minut, musi zmięknąć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju(...)wody bułkę, wszystko dokładnie wymieszać ręką. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania. Formować kotlety, do każdego kotleta mielonego wkładać do środka kawałek sera, obtaczać w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Indyjskie kebaby warzywne 436

być mniej) 1 łyżeczka suszonej kolendry (zmielonej lub utłuczonej w moździerzu) 1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę szczypta kurkumy 1 łyżeczka soli bułka tarta do panierowania olej do smażenia Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę również obieramy i kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na małe różyczki. Warzywa zalewamy wodą i doprowadzamy(...)papryczki, szpinak, kolendrę zieloną i suszoną, czosnek, imbir, chilli, sól i kurkumę. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków i odstawiamy to wystudzenia. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie kebabiki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju

Trzeci talerz
(Nie) zwykłe kotlety z mortadeli 218

sera 1 jajko mąka bułka tarta olej sól pieprz   Mortadelę pokroić w grubsze plastry i obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku (z solą i pieprzem) oraz bułce tartej. W międzyczasie usmażyć pieczarki (pokrojone w plastry). Kotlety smażyć z obu stron na rumiano. Po przełożeniu na drugą stronę na każdym kotlecie położyć po odrobinie żółtego sera i kawałki

Di gotuje
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami 298

schabowe bez kości 4 plasterki sera żółtego Pomidory suszone w zalewie z ziołami ok.12 sztuk 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Słodka i ostra papryka Sól, pieprz Mąka i bułka tarta do panierowania 1 jajko Olej do smażenia Sposób przygotowania: Plastry schabu rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, smarujemy musztardą(...)każdym kawałku schabu układamy po plastrze sera żółtego oraz po 3 pomidory suszone. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy roladki w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia