duże jajko – 1 szt * duża cebula – 1 szt * mąka pszenna – ok. 3/4 szkl * sól, pieprz – do smaku DODATKOWO: * kwaśna śmietana * wędzony łosoś SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinię trzemy na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną
Ostra na SłodkoTradycyjne placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym wymagają poświęcenia dłuższego czasu na przygotowanie, poza tym przydałoby się też silne męskie ramię do tarcia ziemniaków😛 Dlatego proponuję wersję szybszą i łatwiejszą. Trwa … Czytaj dalej Placki z gulaszem Pamapol
czarrna od kuchniuczestniczyć w spotkaniu A może nad morze? Z książką, bo #tuczytamy oraz w czwartej już edycji See Bloggers. A może nad morze? Z książką, bo #tuczytamy Było to moje trzecie już spotkanie z ludźmi, dla których książka jest wspaniałym przyjacielem i towarzyszem życia, jego dopełnieniem i pasją, która rozwija i poszerza horyzonty. Pełną relację z tego spotkania przeczytacie w poście
Krzywa Prostapapryki 4 liście laurowe 4 ziela angielskiego 4 goździki od 1/2 do 1 łyżeczki pieprzu cayenne (chili) – ilość wg uznania ok. 2 łyżki soli Sposób przygotowania Cukinię myjemy i trzemy na tarce Cebulę kroimy w półplasterki Paprykę czyścimy i kroimy w paski. Do garnka wkładamy cukinię, paprykę i cebulę i zasypujemy solą, mieszamy, przykrywamy, odstawiamy
Mieszam w Garnkugruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy i obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach, odcedzamy sok. Koperek i miętę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy oliwą, solą
Menmagazinesmażonego ryżu będzie w najlepszym razie trudne, jeśli nie niemożliwe. Dlatego nasz wybór padł na wielokrotnie sprawdzoną sałatkę z mango – powiedzmy, że w tym wypadku bez dodatku avocado. Po trzecie, inne są również użyte żeberka. Zamiast cienkich pasków wykorzystaliśmy ich grubszą i przerośniętą wersję. Lepiej zniosą one warunki panujące na grillu, gdzie potrawa musi być przynajmniej częściowo odkryta, by nabrać
Kulinarna Pokusapowder spice obtained from the fruit (sometimes leaves) of a bush by the same name. It grows naturally in North America and Sycily. Flavour: acidic, fruity and tart. Colour: dark red-brown, burgundy-coloured. Sumac is used in the cuisines of: Iran, Lebanon, Syria, Turkey, Sicily. Which dishes to add sumac to? - hummus - raw onion - pizza - lentil dishes - eggs prepared
Qlinarnie i Qlinarnieczerwonego, lubi też ryby, gulasze, nadaje się do zapiekania. W tej formie ostatnio mogliście przeczytać na blogu wpis cieszący się ogromnym powodzeniem - Zapiekane cukinie , czy też Grecką Tartę Dionizosa z cukinią w roli głównej, ale przepisów z cukinią jest na moim blogu zdecydowanie więcej. Niedawno zainstalowałam na stronie wyszukiwarkę, po prawej stronie, w zakładce ZNAJDŹ PRZEPIS, możecie dużo szybciej
SMYKWKUCHNIostra papryka, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, pieprz i sól. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem- jak przygotować? Kroimy cebulę oraz siekamy czosnek i pietruszkę. Trzemy żółty ser. Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, a następnie dodajemy mielone mięso i podsmażamy do przyrumienienia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dnem wlej mleko oraz dodaj pozostałe składniki. Podgrzewaj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszaj trzepaczką, a kiedy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i mieszaj często. Gdy budyń jest odpowiednio gęsty, spróbuj, czy kasza jest miękka i zestaw z kuchenki. Nałóż do miseczek
Qlinarnie i Qlinarniegodzin (najlepiej na noc) do lodówki. Gdy pierwsza warstwa zgęstnieje nakładamy na nią ricottę wymieszaną z dżemem jeżynowym. Ostatnia warstwa to quinoa zblendowana z dwoma owocami kiwi i miodem, trzecie kiwi wykorzystujemy do przystrojenia deseru. Wszystkiego smacznego i zdrowego
Quinoa Raz!łyżka oleju kokosowego 2 łyżki śmietanki kokosowej 1 czubata łyżka cukru kokosowego szczypta soli 3 arkusze papieru ryżowego owoce goi i czarny sezam do ozdoby Wykonanie: Rzepę obieramy i trzemy na tarce na średnich oczkach, mieszamy ją z quinoą, śmietanką kokosową i olejem kokosowym, doprawiamy cukrem i odrobina soli. Dodajemy drobno posiekane, lub zmielone w młynku orzechy i migdały. Wszystko
Quinoa Raz!sera do farszu + 50 g do posypania 1 cebula pęczek natki pietruszki Wykonanie: Z pieczarek usuwamy ogonki, następnie kapelusze lekko solimy. Cukinię bez gniazd nasiennych oraz trzonki pieczarek trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Po czym na maśle podsmażamy quinoe, cukinię, starte ogonki pieczarek i cebulę. Do warzyw dodajemy sos pomidorowy
IMPRESJA SMAKUpieprz, brązowy cukier - do smaku, wedle uznania Wykonanie: Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa myjemy, ogórka obieramy ze skórki. Ogórka kroimy w cienkie talarki lub trzemy na tarce. Paprykę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy w misce, dodajemy jogurt i przyprawiamy do smaku. Smacznego
Zasmakuj Kuchnijuż bez dodatku lodu przyprawiamy go solą wedle uznania i wyciskamy do niego czosnek. Wszystko razem łączymy i odstawiamy na jakiś czas na bok by zająć się serem, który trzemy na tarce na dużych oczkach. Zakładając iż mamy gotowe już ciasto ( jeżeli nie to przepis na podstawowe ciasto do naleśnika znajdziesz na górze przepisu) wylewamy je na patelnie
W Moim Magicznym Domu