tarta - 42848 przepisów (strona:2270/2857)

Ziemniaki dla Anny Pommes Anna 83

Uważaj by masło się nie przypaliło ale nabrało aromatów. W międzyczasie serek wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do lodówki. Wracamy do ziemniaków dla Anny 😉 po trzecie patelnię żeliwną lub naczynie żaroodporne pomaluj lekko masłem i ułóż warstwę ziemniaków, pomaluj masłem, dopraw solą, pieprzem i ponownie ziemniaki i…tak do wyczerpania składników. W międzyczasie rozgrzej piekarnik

RafalCook
Frytki Wojenne Pataje Oorlog 84

drobnych oczkach. Rozgrzej rondel i wlej olej, dodaj starty wcześniej czosnek i imbir, chwilę podsmaż. Po drugie dodaj curry, chili i przecier. Wymieszaj, zagotuj i chwilkę grzej. Teraz po trzecie dodaj śmietankę kokosową, cukier, sól, pieprz i zagotuj. Ciągle mieszając grzej, aż sos lekko zgęstnieje. Sos Satay – Orzechowy ⤵️ Po pierwsze włóż wszystkie składniki do rondelka, wymieszaj i chwilkę podgrzej

RafalCook
Ciasto z bananów bez pieczenia 73

biszkoptów 2 galaretki cytrynowe 4 duże banany Jak zrobić ciasto z bananów bez pieczenia: Jeśli używamy tortownicy zaczynamy od wyłożenia jej wnętrza folią spożywczą. Ja użyłam szklanej formy na tartę. Następnie galaretki rozpuszczamy w 800ml (mniej niż w przepisie na opakowaniu) wody, studzimy. Potem na dnie naczynia wykładamy biszkopty. Następnie na biszkopty kładziemy banany pokrojone w plasterki. Potem zimną, tężejąca

Dorota Smakuje
Tort wiśniowy 112

Wczoraj były trzecie urodzinki mojej córeczki i z tej okazji przygotowałam dla niej tort. Jako, ze jest sezon na wiśnie, to postawiłam na smak wiśniowy. Tort zrobiłam na kokosowym biszkopcie z samych białek. Przełożyłam go budyniem o smaku wiśniowym, galaretką wiśniową z wiśniami i pianką wiśniową na bazie śmietany śnieżki i galaretki. Tort otynkowałam cienko ubitą śmietaną. Na wierzch położyłam

Waniliowe Improwizacje
Tarta migdałowa z agrestem ( frangipane) 84

Bardzo rzadko wykorzystujemy agrest do przygotowania ciast, dlatego podrzucam smaczny pomysł na tartę z agrestem zatopionym w pysznym nadzieniu migdałowym. Nadzienie z mielonych migdałów to specjaność francuska i włoska - frangipane i pasuje właściwie do każdych innych owoców. Do kruchego ciasta również dodałam mielonych migdałów przez co zyskało na kruchości i smaku. Ciasto jest bardzo proste, a krem migdałowy idealnie łączy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz z mięsa i ziemniaków po Japońsku Nikujaga 78

drugie makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odstaw na bok. W międzyczasie mięso pokrój na cienkie paseczki, ziemniaki i marchewki na wielkość kęsa a cebulę w pół talarki. Po trzecie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej ze dwie łyżki oleju i wrzuć cebulę. Chwilę podsmaż, dodaj mięso, wymieszaj i smaż, aż zmieni kolor, no wiesz chyba o co chodzi 😉 Po czwarte

RafalCook
Ziemniaczany Gulasz z cykorią i boczkiem 71

jabłka się rozpadną. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i usmaż bekon na złoto – brązowy kolor. W międzyczasie cykorie pokrój na mniejsze kawałki, odcinając końcówkę, która daje gorycz. Po trzecie obierz i ugotuj ziemniaki, następnie dodaj do nich masło, mleko i bardzo dobrze ugnieć. Po czwarte dodaj do ziemniaków pokrojoną cykorie, dopraw solą, pieprzem i pozostaw na chwilę, aż cykoira

RafalCook
Panna Cotta ze słodkiego ziemniaka 86

użyć całe mleko. W międzyczasie wlej śmietanę do rondla, resztę mleka jeśli zostało i 100 gram cukru. Często mieszając, grzej na średniej temperaturze, by całość się nie przypaliła. Po trzecie słodkie ziemniaki, przeciśnij przez drobne sitko, a powstały krem dodaj do rondla ze śmietaną. Dodaj cynamon, gałkę i chwilę grzej. Po czwarte wsyp 24 gramy żelatyny do rondla i intensywnie

RafalCook
Chłodnik z Ziemniaków Vichyssoise 71

rozpuść masło z oliwą. Po drugie jako pierwszą wrzuć cebulę, chwilę podsmaż, później dodaj por, wymieszaj, chwilę podsmaż, a na koniec dołóż ziemniaki. Wymieszaj i chwilę podsmaż. Teraz po trzecie wlej bulion, wymieszaj i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Po czwarte przy użyciu blendera ręcznego zmiksuj chłodnik na krem, dodaj śmietanę i chwilę grzej. Na koniec dopraw solą, pieprzem

RafalCook
Ziemniaki z makaronem Pasta e Patate 74

minut, aż będą ładnie spieczone. Po drugie ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W międzyczasie makaron ugotuj we wrzącej osolonej wodzie na wczesne al dente. Po trzecie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek najwyższej jakości, oczywiście z Domu Oliwnego. Wrzuć ziemniaki i szałwię. Podsmaż, często mieszając. Po czwarte kiedy makaron będzie niemalże gotowy, przełóż go do ziemniaków, wlej

RafalCook
Sałatka z serem bałkańskim 63

szopska. Obie są wyjątkowe, niby te same składniki, tylko sery inne ale każda warta uwagi. Ser do sałatki greckiej fetę daje sie w plastrach, a do szopskiej ser szopski trze się na tarce na warzywa. Dlatego też przywiozłam z wakacji ser szopski i wykorzystałam go ostatnio do takiej mojej wersji sałatki. Dodałam do niej też podpieczony grecki ser halloumi, żeby

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szybka i delikatna rolada biszkoptowa z jabłkami (bez prażenia, pieczona razem z jabłkami)+FILM 106

proszku do piecz -Ok 6 dużych jabłek (ok 1 kg)  -cukier waniliowy -2 łyżki cukru (jeśli mamy słodkie jabłka można dać mniej lub wcale) -cukier waniliowy Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Jak są bardzo soczyste odciskamy sok. Dodajemy cukier (jak są słodkie można dać jedną łyżkę lub wcale) dodajemy cukier waniliowy, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Budyń czekoladowy 69

białkowa dodaj do blendera i zmiksuj. Po drugie kiedy mleko zacznie się gotować, zmniejsz temperaturę, wlej powoli zawartość blendera i ciągle mieszając, grzej budyń czekoladowy, aż zacznie gęstnieć. Po trzecie nalej budyń do talerzy i posyp kawałkami czekolady oraz prażonymi migdałami. Możesz zjadać na ciepło jak i na zimno. Załóżmy, że z jakiegoś powodu nie lubisz blogów

RafalCook
Słodki ziemniak po japońsku Daigaku Imo 81

ryżowy i olej roślinny. Połóż kawałki ziemniaka i ustaw patelnię na średniej temperaturze. Przykryj pokrywką i gotuj, aż usłyszysz piękne bulgotanie. Słodki ziemniak po japońsku to może sake ❓ Po trzecie zdejmij pokrywkę i teraz często obracając ziemniaki, grzej je, aż zaczną się przecudownie karmelizować. Na koniec nałóż ziemniaki i posyp prażonym czarnym sezamem. Zjadaj, na przykład z kurczakiem Teriyaki. Kurczak

RafalCook
Dżem z czarnej porzeczki 85

przetworów na zimę. Jednym z dżemów, których zabraknąć nie może w mojej spiżarni, jest dżem z czarnej porzeczki. Uwielbiam czarną porzeczkę w każdej postaci. Na surowo, do koktajli i tart z kremowym wypełnieniem, do świeżo wyciskanych... Read More Artykuł Dżem z czarnej porzeczki pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania