Przepis na : deser
Zrobienie własnych lodów bez specjalnej maszynki jest może i pracochłonne, ale trud się opłaca. Bo samemu można przygotować lody o wiele zdrowsze niż te kupne, wybór owoców jest coraz większy i ciągle można eksperymentować, by uzyskać nowe, zaskakujące smaki :) Składniki na 3 pucharki : 300 ml śmietany 30% 50 ml jogurtu naturalnego- gęstego 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 4 garście świeżych liści mięty łyżeczka kropel miętowych- niekoniecznie Przygotowanie: Liście mięty traktujemy blendere... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula