tarta - 42848 przepisów (strona:2056/2857)

WEGETARIAŃSKIE BURGERY 178

sojowego 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki uprażonego sezamu 1.4 szklanki uprażonych pestek z słonecznika  1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej pietruszki  2-3 łyżki mąki 1/2 bułki tartej 1/2 łyżeczki chilli   pieprz i sól  ulubione bułki Składniki do środka burgera  mieszkanka sałat pomidor malinowy czerwona cebula  jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Kukuleczki
Zdrowe batoniki owsiano – marchewkowe 107

Jeżeli myślicie, że zdrowo znaczy niesmacznie, to musicie ich spróbować. 2 szkl płatków owsianych 0,5 szkl wiórków kokosowych 1 szkl tartej marchewki 2 banany 5 łyżek ( 50 ml ) oleju 7 łyżek ( 120 g ) syropu klonowego 2 łyżki masła orzechowego 5 łyżek ( 50 ml ) mleka 0,5 szkl rodzynek 0,5 szkl

Polska Zupa
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia + film 2256

masła 500 g masy kajmakowej polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając

Smakowite Dania
Jajka w sosie rzodkiewkowym 212

rzodkiewką i groszkiem. Składniki: 5 jaj pół puszki groszku konserwowego 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz. Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy nadmiar wody i przekładamy do miseczki. Dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
KOTLETY MIELONE W WIOSENNEJ ODSŁONIE, BEZGLUTENOWE 185

gotowana   i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone są bezglutenowe, nie dodaję do nich ani bułki tartej ani moczonej w wodzie. Takie są najlepsze. Przygotowuję od razu większą ilość, część zjadamy na obiad, część pozostaje jako dodatek do chleba. Składniki: - 1,2kg mielonego mięsa (u mnie

Smaczne Zdrowe
SCHAB GRILLOWANY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 148

makaronu al dente lub 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 10 dag.kotleta schabowego ulubione zioła ( ja dałam zioła prowansalskie) 0.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej do polania jak kto lubi łyżka bułki tartej ********************************************** Mięso Przyprawić i grillować do miękkości.Podawać z fasolką i makaronem.Możemy podać z sałatką z papryki i małej cebuli.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczone panzerotti. 320

pozostawiamy na około 60 minut, żeby wyrosło. NADZIENIE: 1 duża cebula 2-3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 2 cienkie kiełbasy 2-3 łyżki oleju kilka garści tartego, żółtego sera      Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony seler, paprykę oraz kiełbasę i chwilę podsmażamy, następnie przykrywamy pokrywką i dusimy, aż seler zmięknie

Rozpustne gotowanie
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem, szpinakiem i pieczarkami, pod parmezanem 186

makaronu suchego pełnoziarnistego - 150 g szpinaku - 5 sztuk pieczarek średnich - 2 łyżki tuńczyka w oleju lub sosie własnym - łyżka masła - sól, gałka muszkatołowa i pieprz do przyprawienia - pół szklanki tartego parmezanu Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem. Ugotuj makaron al dente. Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia. Dodaj obrane i pokrojone pieczarki w plastry, szpinak

Pasje Jolki
Sałatka ziemniaczana z brokułami i wędzonym boczkiem 155

jest smacznie. Składniki: 2 spore ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 mała cebula 2 ogórki kiszone ½ opakowania mrożonych różyczek brokułów 100 gram chudego wędzonego boczku ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka tartego chrzanu ½ łyżeczki musztardy sarepskiej Kilka łyżek majonezu light Sól Wykonanie: Brokuły gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pozostawiamy do wystudzenia. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, podobnie cebulę. Boczek kroimy

Smaki Ewy
ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW 193

białych szparagów 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 0,8 l bulionu (warzywnego lub drobiowego) 3/4 łyżeczki masła kilka łyżek śmietany kremówki odrobina tartej gałki muszkatołowej sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz WYKONANIE: Umyte i obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Umytym szparagom oderwij główki (odłóż na później) , odłam zdrewniałe końce (pękną same

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 281

Jeden płat najłatwiej podzielić na 6 części, ale na osiem też da radę. Na środku każdego kawałka w poprzek kładziemy kawałek (ok. 1/3 plasterka) sera albo posypujemy go serem tartym, na to nakładamy dość dużą porcję farszu. Teraz wystarczy już tylko dwa rogi, te znajdujące się po bokach naszego farszowego prostokąta zawinąć do środka, a dwa pozostałe połączyć

Kulinarne zapędy Kokosa
Królewskie risotto ze szparagami i smardzami 175

przygotować w iście królewski sposób. Risotto wyszło wprost fenomenalne.  Składniki: ok 2 l bulionu ok pęczek szparagów 5 szt świeżych smardzy 3 łyżki masła mała cebula 3/4 szkl tartego parmezanu 2 szkl ryżu do risotto (Uncle Ben's) mielony biały pieprz 1/3 szkl wytrawnego białego wina Wykonanie: Oczyszczone i umyte smardze kroimy w plastry. Łodygi szparagów kroimy

Malinowe Pocałunki
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 185

się z siekaniem składników przez około 10 minut. Mąkę, zmielone migdały, cukier, 1/3 banana i 100 g masła umieść na blacie i siekaj dużym nożem, do uzyskania konsystencji mułki tartej, po czym szybko uformuj kulę ciasta i albo schłodź w formie kuli, albo tak jak ja ułatw sobie życie i wylep od razu formę ciastem i tak schowaj

greenscarf
Bajaderki 176

Moje Wypieki , wyszły doskonałe, mięsiste, nie za słodkie, idealne :) Składniki: 600 - 700g suchego lub zakalcowatego ciasta 100g biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania