Pleśniak z wiśniami 268pieczenia. Dodać margarynę, posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Potem ciasto podzielić na 3 równe części, do jednej dodać kakao. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę o wymiarach 25x28 zetrzeć na tarce o dużych oczkach jedną jasną część ciasta, rozłożyć wiśnie i zetrzeć część z kakao. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier. Wyłożyć
Monia miesza i gotuje
Drożdżowy placek z owocami 249odstawić na pół godzinki w ciepłe miejsce. Następnie wymieszać i dodawać porcjami mąke wszystko dokładnie mieszać drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 25x28 natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Na wierzchu ułożyć owoce i delikatnie je wcisnąć w ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Potem wstawić do nagrzanego piekarnika na 180C i piec
Monia miesza i gotuje
Ciasto podwójnie malinowe 188żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem. Potem dodawać porcjami żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i olej. Dokładnie wymieszać, masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy o wymiarach 24x30, wstawić do piekarnika i piec ok 15 minut na 200 C. Śmietankę ubić, dodać do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody, dokładnie wymieszać
Monia miesza i gotuje
Kopiec kreta 224pianę. Do miski przelać wystudzoną zawartość rondelka, następnie dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać na końcu dodać pianę z białek. Tortownicę natłuścić margaryną i posypać tartą bułką, przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut. Z przestudzonego ciasta wydrążyć środek pozostawiając dno i boki, okruchów nie wyrzucać. Na spodzie
Monia miesza i gotuje
Szarlotka z żurawiną 227śmietanę a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę, owinąć folią i odstawić na pół godziny do lodówki.Tortownicę natłuścić margaryną i posypać tartą bułką .Ciasto podzielić na dwie części, jedną większą ok 3/4 ciasta a drugą 1/4. Mniejszą część włożyć do lodówki. Większą częścią ciasta wylepić dno tortownicy oraz boki na wysokość
Monia miesza i gotuje
Babka cytrynowo-jogurtowa 244porcjami mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą dodać jogurt i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę na babke natłuścić i posypać tartą bułka, przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i piec ok 50 minut. Wystudzoną babkę udekorować białą polewą i startą skórką cytrynową
Monia miesza i gotuje
Sernikobrownie z brzoskwiniami 214czekoladowe. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodawać porcjami jajka, mąkę i roztopioną czekoladę. 2/3 ciasta przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką tortownicy o średnicy 24 cm. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz jajkami. Masę serową wyłożyć na ciasto czekoladowe. W masę serową powciskać brzoskwinie pokrojone
Monia miesza i gotuje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 281Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami wg Pascala 329Post Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem 284Post Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Kurczak w marynacie musztardowej – chrupiący i mega soczysty! 120Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy ok pół szklanki mąki 2 jajka ok pół szklanki bułki tartej olej do smażenia *** Każdy filet rozcinamy na 3 kawałki i dość cienko rozbijamy *** *** Mięso przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron *** *** Jogurt i musztardę przekładamy do miski(...)powstałej marynacie obtaczamy mięso i pozostawiamy na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w mące *** *** Następnie w roztrzepanym jajku *** *** A na końcu w bułce tartej *** *** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i smażymy kotlety *** *** Mięso smażymy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Podajemy od razu po usmażeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE
Blog z Apetytem
Siekane kotlety z cukinią i żółtym serem 114żółtego sera (u mnie mieszanka mozzarelli i cheddara) 2 jajka 2 lekko kopiate łyżki majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej oliwa do smażenia Cukinię trzemy na dużych oczkach tartki, oprószamy solą i odstawiamy na około 10 minut, po tym czasie dokładnie odciskamy cukinię z soku. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, przekładamy do większej miski. Doprawiamy ulubionymi(...)przyprawa curry), skrapiamy łyżką oleju, mieszamy i odstawiamy na około 10-20 minut. Do miski z mięsem dodajemy dwa jajka, dwie łyżki majonezu, dwie łyżki mąki ziemniaczanej, mąkę pszenną, tarty ser żółty oraz cukinię, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Łyżką nabieramy porcje mięsnej masy i wykładamy na patelnię, smażymy placuszki, z obu stron na złoto
Smaki Na Talerzu
Kotleciki z komosy ryżowej z tartymi buraczkami 118Wegetariańskie, warzywne KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ Z TARTYMI BURACZKAMI i... Artykuł Kotleciki z komosy ryżowej z tartymi buraczkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Fasolka po bolońsku – łatwy i ekspresowy obiad na upały! 861żółtej lub zielonej) 500g mięsa mielonego wieprzowego Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano 1 cebula 2 duże pomidory lub 1 puszka krojonych pomidorów 2-3 łyżki tartego sera żółtego 1 łyża siekanego koperku olej do smażenia *** Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i podgotowujemy prawie do miękkości – fasolka(...)Delikatnie mieszamy i dusimy całość na małym ogniu przez około 5 minut, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Następnie potrawę posypujemy siekanym koperkiem *** *** Na koniec na wierzchu posypujemy tartym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! KLIKNIJ TUTAJ Najlepsze pomysły na pyszne obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Fasolka po bolońsku – łatwy
Blog z Apetytem
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym 85Szybkie, proste i trochę świąteczne. Najlepsze oczywiście z tartymi burakami. Ostatni słoik buraków wylądował jednak u mojego brata, więc mięcho zostało wchłonięte z mizerią. Też super. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 300 ml wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo tartego chrzanu (lub dwie łyżki ze słoiczka) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany
Kardamonovy