tarta - 42848 przepisów (strona:1147/2857)

Tarta z kurkami i kurczakiem 196

śmietankę, dodajemy posiekaną natkę i drobno starty ser. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzem. DOkładnie mieszamy rózgą. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i układamy na wysmarowanej masłem formie do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem. Ja dla pewności, żeby ciasto mi się nie podniosło, na wierzch wyłożyłam papier do pieczenia i wysypałam grochem. tak przygotowane ciasto wstawiamy do rozgrzanego

Cook&Love
Cytrynowe tartaletki 159

masa cytrynowa przed wylaniem na kruche ciasto jest rzadka, podczas pieczenia wiąże się i tworzy jakby budyń a po ostudzeniu zastyga ładnie. Można zrobić w formie jednej dużej tarty.  Składniki na 10/12 sztuk: Ciasto: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Szczypta soli Nadzienie: 2 jajka

Wanilia i Kardamon
CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI 150

kroimy na ćwiartki,wrzucamy do miski i dodajemy ok.łyżeczkę cynamonu. Gdy nasze ciasto podwoi objętość -ładnie wyrośnie,wyrabiamy je jeszcze raz.Blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą i na tak przygotowaną blachę wykładamy ciasto.Na górę kładziemy śliwki z cynamonem. Czas na przygotowanie kruszonki. Kruszonkę robimy w proporcjach: 1 część tłuszczu w temperaturze pokojowej (np. masło

Mała w garnku miesza
Szwajcarska tarta szpinakowa 188

masła 1 jajko 1 łyżeczka soli farsz: 450 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz gałka muszkatołowa … Czytaj dalej Szwajcarska tarta szpinakowa

czarrna od kuchni
Kruchy przekładaniec z jeżynami 298

zastygnięciu galaretki pokroić. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: galaretka , jeżyny , kremówka

https:KKuchniaMniam
Tarta ze śmietanowym kremem jagodowym i bezami 207

szybko częstuję Was dziś tartą z jagodowym kremem, którą przygotowałam na ubiegłą niedzielę, a koniec końcem zjadłam tylko kawałek i oddałam w dobre ręce Teściów ;)  Wróciła do mnie sama blaszka i to już na następny dzień, więc musiało smakować! Jagody w tym roku tylko raz udało mi się kupić. Część zamroziłam, bo fajnie jest sobie w zimie

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z borówkami 132

szkl cukru cukier waniliowy ok 250 g borówek Mąkę mieszamy z resztą produktów i zagniatamy ciasto (będzie dość suche ale takie właśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę do tarty. Składniki nadzienia dobrze zmiksować blenderem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15 min. Wyjmujemy i wylewamy masę serową a na wierzch posypujemy borówkami, zostawiając garść

Gotowanie jest łatwe
Tarta na zimno z marakują 206

oreo (170 g) 400 g serka waniliowego 170 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki chia 2 marakuje galaretka Przygotowanie: Żelatynę … Czytaj dalej Tarta na zimno z marakują

czarrna od kuchni
Flammkuchen 245

Flammkuchen jest to tarta na cienkim pierogowym cieście z dodatkiem boczku, cebuli oraz śmietany. Flammkuchen to typowe wiejskie danie z regiony Francji. Ta potrawa jest również znana w  Niemczech i to właśnie tam odkrył ją mój mąż. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 3 porcje Składniki: Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Rabarbarka 106

zasypania) Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą i schłodzić podzielone na dwie części. Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i jeżeli jest bardzo kwaśny zasypać odrobiną cukru. Formę do tarty wysmarować, wylepić połową schłodzonego ciasta i lekko zapiec. Na zapieczony spód ułożyć rabarbar i wylać ugotowany na mleku budyń. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta. Piec

Pieguskowa Kuchnia
Gruszki w cieście biszkoptowo-migdałowym 106

dobrze schłodzony tłuszcz. Szybko zagnieść gładkie, kruche ciasto, owinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną formę do tarty. Spód przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suchym grochem lub fasolą. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni około 15 minut. Rodzynki sparzyć, osączyć i zalać rumem. Gruszki

Pieguskowa Kuchnia
Babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami 240

wyciąć kółka o średnicy 9 cm. Krążki przełożyć do specjalnych sylikonowych foremek na muffinki lub bezpośrednio do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na ciasto wyłożyć farsz i posypać każdą babeczkę ziarnami słonecznika. Piec w 220 stopniach około 20 minut. Krok po kroku: 1. Zetrzeć cukinię

KuchniaWeDwoje.pl
tarta -spod 109

Skladniki blaszka 28 cm tarta 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżek stołowych (30 ml) mleka 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 170 g z niesoloną masła w temperaturze pokojowej 2 1/2 szklanki (375 gr) z mąki Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 175 ° C. Do miksera włożyć żółtka, cukier, ekstrakt waniliowy, 2 łyżek mleka

w mojej kuchni
Tarta z owocami -jagodami 155

Składniki blaszka 28 cm tarta 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżek stołowych (30 ml) mleka 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 170 g z niesoloną masła w temperaturze pokojowej 2 1/2 szklanki (375 gr) z mąki krem 240 ml mleka 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 1,5 łyżki (15 gr) skrobi

w mojej kuchni
Tarta kurkowa z kwiatami cukinii 217

masła 1 płaska łyżeczka soli 2-3 łyżki zimnej wody nadzienie: 30 dkg kurek 1 cebula 2-3 pomidory 6-8 kwiatów cukinii 4 jajka … Czytaj dalej Tarta kurkowa z kwiatami cukinii

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania