tarta - 42848 przepisów (strona:1143/2857)

Jabłecznik przekładany 182

przygotowaniu. 3 razy należy upiec ciasto kruche więc tylko tutaj schodzi troszkę, reszta jest prosta, szybka i przyjemna. Naprawdę polecam bo wychodzi pysznie Podsyłam wam jeszcze linka do tarty jabłkowej – identyczne składniki, a zupełnie inne ciasto. Jabłecznik przekładany składniki na foremkę 35×24 cm: Ciasto kruche: 600 g mąki 250 g zimnego masła 140 g cukru

Relaxtime
RAFAELLO Z MALINAMI NA BISZKOPCIE 144

ucieramy na puszysta masę. Następnie dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę i wszystko delikatnie miksujemy. Masę przekładamyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką blaszki (35x25).  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 C i pieczemy ok 10-15 minut, funkcja góra dół. Gotowy biszkopt studzimy. Teraz czas na krem kokosowy :). Żółtka

Mała w garnku miesza
Prosta domowa pizza z salami 130

suszonych drożdży ( 2 x 7g ) 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli – płaskiej 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 duża szklanka ( 250 ml ) ciepłej wody farsz : kilka plastrów salami tarty ser żółty Passata pomidorowa 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól do smaku Składniki na ciasto umieszczamy w maszynie do wyrabiania chleba

Ogrodnik w podróży
Tartaletki z ciasta francuskiego ze szparagami 136

Zamiast jednej dużej tarty proponuję upiec małe, poręczne i podzielne tartaletki. Doskonała przekąska na majowe wieczory przy lampce Rieslinga na tarasie, w ogrodzie lub na balkonie. Tartaletki podajemy na gorąco

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DWUKOLOROWE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 158

dodajemy kokos i mieszamy.  Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy i wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę kakaową, układamy truskawki oprószone mąką i wyrównujemy powierzchnię.  Następnie nakładamy białą masę,układamy pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Pieczemy w 170 stopniach około

Mała w garnku miesza
Tarta czekoladowa z gruszkami 192

Czekoladowa tarta z gruszkami, to jeden z tych wypieków, które są pyszne, ale nie da się zjeść więcej niż jeden kawałek, bo szybko sycą. W smaku jest wyborna. Stanowi połączenie czekolady, budyniu, śmietany i gruszek, a to wszystko na kruchym spodzie. Jeżeli kochacie czekoladę, to polecam. Jeżeli lubicie bardzo słodkie wypieki, to polecam dodać do masy czekoladowej więcej

Passions hobbies life
Babeczki biszkoptowe z truskawkami 141

Babeczki biszkoptowe z truskawkami. Biszkoptowe tartaletki z truskawkami. Mini tarty biszkoptowe z truskawkami. Nazw jest wiele na to pyszne cudo. Wreszcie nadszedł czas na ciastka i ciasteczka ze świeżymi owocami, szczególnie uwielbiam ciasta z truskawkami i bitą śmietaną. Na straganach rozpoczął się już sezon truskawkowy, więc zapraszam Was po przepis na lekkie babeczki biszkoptowe z truskawkami. Można iść

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kremem waniliowym i jabłkami 141

cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Wszystkie składniki (oprócz jabłek) zagniatamy w misce na jednolite ciasto, powinno być elastyczne i odchodzić od rąk, na wysmarowaną oliwą i wysypaną bułką tartą formę rozkładamy równomiernie ciasto (rozkładamy palcami). Krem: Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy aż się dobrze połączą. Gotową masę wylewamy na ciasto, na to układamy dookoła jabłka i posypujemy

KUCHNIA POLSKA
Zapiekanka szpinakowa z batatami 156

patelni przekładamy do miski i czekamy parę minut aby szpinak ostygł. Dodajemy jajko, jogurt, ser grana padano, chili, gałkę muszkatołową oraz sól. Mieszamy. Naczynie żaroodporne (lub formę do tarty) wykładamy zrumienionymi wcześniej plastrami batatów, tak aby przykryły szczelnie dno oraz jego boki. Na bataty wykładamy masę jogurtowo szpinakową. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy

Qchnia po prostu
CIASTO CZEKOLADOWE-PYSZNE I PROSTE 204

proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy do blaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180  C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam

Mała w garnku miesza
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokulami 145

prawda.. ten obiad to wypadkowa tego, co wczoraj było w lodówce, a że było niewiele to i obiad wyszedł na bogato.. bo wyszła pyszna tarta, ładna, elegancka, która wystarczająco zaspokoiła głód domowników, ale i miło zaskoczyła. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta rustykalna z jabłkami i jagodami goji. 144

sprawę, że zapewne nie wszyscy się cieszą , powody mogą być różne. Tak czy inaczej to czas który zazwyczaj spędzamy przy gorącej herbacie i kawałku smacznego ciasta. Dziś będzie tarta, z jabłkami, cynamonem i jagodami goji. Robię ją wtedy kiedy mamy ochotę na coś słodkiego ale w małych ilościach, aby później nie jeść na siłę … Składniki; 15 dag mąki

Radość kipiąca uśmiechem.
Kukurydziane quiche z kabanosem i warzywami 233

oregano Osoloną wodę zagotować i wsypać kaszkę kukurydzianą. Stale mieszając gotować ok 3 minut, aż będzie gęsta. Dodać masło i doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą. Formę do tarty wysmarować oliwą i wyłożyć jeszcze gorącą kaszę. Wierzch wyrównać i odstawić. Kabanosy, awokado, cebulę pokroić na małe kawałki. Pomidorki wystarczy przekroić na pół. Rozłożyć na całej powierzchni kaszy. Jajka

https:KKuchniaMniam
Spaghetti bolognese z papryką 189

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z brukselką i szynką na grahamkowym cieście 125

łyżka oliwy (zalewy od pomidorów) Brukselkę oczyszczamy i gotujemy w wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ciasto zagniatamy dodając mąkę graham z Młynomagu i wyklejamy formę do tarty w rozmiarze standardowym. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp 200 st przez 14 min. Składniki kremu serowego wkładamy do kubka blendera i blendujemy na jednolitą masę. Podpieczony spód cienko smarujemy

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania