tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:138/313)

Pulpety w sosie koperkowym-pomysł na pyszny obiad+FILM 627

mięsa mielonego np łopatki wieprzowej -1 cebula -2 duże ząbki czosnku -kajzerka -słodka papryka -2 jajka -sól -pieprz -bułka tarta ok 0,5 szkl+trochę do obtoczenia pulpetów SOS -bulion drobiowy  ( 2 skrzydełka lub udko z kurczaka,1 marchew, ziele angielskie kilka sztuk, 3 liście laurowe, kawałek selera), troszkę vegety do smaku  -pęczek koperku -szklanka śmietany(...)seler Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z czosnkiem na małej ilości masła. Dodajemy do mięsa. Dodajemy 2 jajka, namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą kajzerkę, bułkę tartą, sól, pieprz, paprykę słodką-wszystko dokładnie mieszamy. Jak masa jest luźna dodajemy więcej bułki tartej, jej konsystencja zależy od mięsa jakiego użyjecie.   Z masy formujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gotowa panierka do nuggetsów to idealne rozwiązanie dla gastronomii? 68

błędy. Zastanawiałeś się, dlaczego Twoja panierka do nuggetsów nie przypomina tej z popularnej sieci restauracji serwujących dania z kurczaka? Dlaczego jej kolor i postrzępienie nie zawsze wyglądają tak samo apetycznie? Dlaczego zdarza jej się odpaść od mięsa? Sprawdź, jak profesjonalnie zapanierować kurczaka i serwuj nuggetsy jak najlepsi. Nuggetsy domowe czy jak z KFC? Jakie powinny być idealne nuggetsy(...)Panierka do nuggetsów dla gastronomii Zatem wybór odpowiedniej panierki jest kluczowy. Którą panierkę wybrać? Jeśli chcesz serwować naprawdę apetyczne nuggetsy z kurczaka, postaw na profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla gastronomii. Tradycyjne, domowe panierowanie przy pomocy mąką, jajkiem i bułką tartą nie sprawdzi się w lokalu gastronomicznym . Dlaczego panierka dedykowana gastronomii jest lepszym wyborem niż przygotowywany domowym sposobem własny produkt

Słodkie okruszki
Paluszki drobiowe 190

kurczaka lub z indyka bez kości (w ostateczności może być mielone drobiowe)   1 średnia cebula drobno posiekana   2 łyżki stołowe drobno posiekanej natki pietruszki lub natki kolendry   2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę   2-3 jajka - jedno do mielonego mięsa i jedno lub dwa do panierowania   2-3 łyżki bułki tartej do mielonego mięsa oraz bułka tarta do panierowania (czasami zamist bułki tartej do mięsa dodaje się mąkę) masło klarowane lub olej do smażenia    przyprawy - po pół łyżeczki: czarnego pieprzu, białego pieprzu, mielonego ziela angielskiego, (ewentualnie zamiast wyżej wymienionych można dodać baharat ) sól do smaku Przygotowanie Pierś z kurczaka lub indyka pokroić na mniejsze kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cytrynowe gnocchi z kurczakiem i szpinakiem 58

sosie – lekko kwaśnym, aromatycznym. Do tego kurczak, także w kwaśnej, cytrynowej nucie. Dajcie się zaskoczyć jakie to smaczne i wypróbujcie. Skadniki (na 3 porcje): opakowanie gotowych gnocchi 2 filety z kurczaka 2 garści liści szpinaku 1 średnia cebula 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki tartego paremezanu i trochę do podania 3 łyżki(...)kostki pieprz cytrynowy do opruszenia mięsa mielona czerwona papryka do opruszenia mięsa sól i pieprz do smaku kilka plasterków cytryny do podania – opcjonalnie   Zaczynamy od przygotowania kurczaka – myjemy filety, oczyszczamy z błonek i przecinamy każdy w poprzek aby utworzyć 4 podobnej wielkości, cienkie kotlety. Każdy z nich doprawiamy z obu stron odrobiną słodkiej papryki, solą oraz pieprzem

Smaczna Strona
Kurczak z makaronem orkiszowym w sosie serowo-chrzanowym 159

porcje) 120g makaronu orkiszowego (wg gustu; użyłam świderków Makarony Polskie ) 2 piersi z kurczaka (średnie) papryka słodka w proszku sól, pieprz Sos: 200 ml mleka (może być śmietanka) 100g serka topionego (najlepiej kremowego i o łagodnym smaku) 25g żółtego sera (tartego) 1 łyżka chrzanu ze słoiczka (wg smaku; użyłam luksusowego Społem Kielce ) Dodatkowo: 1-2 łyżki masła do smażenia(...)Makaron ugotować według przepisu z opakowania. W międzyczasie piersi z kurczaka (umyte i osuszone) pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami. Mięso podsmażyć (na rumiano) na rozgrzanym maśle. Dodać mleko i oba sery. Całość powoli mieszać, aby sery dokładnie się rozpuściły - tworząc jednolity sos. Sos doprawić chrzanem. Odcedzony makaron wymieszać z zawartością patelni. (Mieszać do momentu - aż sos idealnie połączy

Di gotuje
Sałatka z cukinią 145

tego jeszcze smaczny czosnkowy sos, to już wogóle jestem w siódmym niebie. Składniki: 25 dag makaronu 2 ćwiartki wędzonego kurczaka (ok. 50 dag) słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 1 cukinia 1 czerwona cebula 15 dag tartej mozarelli sos: 8 łyżek zalewy z pomidorów łyżka oregano łyżka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania : Makaron przygotowujemy według(...)zmięknie. Składniki sosu dokładnie mieszamy w osobnym naczyniu. Solimy i pieprzymy do smaku. Cebulę kroimy w piórka. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki, oliwki przekrawamy na pół. Mięso z kurczaka rozdrabniamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do jednego naczynia. Polewamy sosem. Dokładanie mieszamy. Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Mini kotleciki drobiowo-szpinakowe. 51

kurczaka i szpinaku.  Małe kuleczki chętnie zjedzą dzieci i myślę, że wcale nie wyczują szpinaku.  Takie kotleciki świetnie się sprawdzą nie tylko na obiad, ale również  jako imprezowa przekąska.  Z podanych składników zrobiłam 20 kotlecików. Składniki: 400 g. piersi z kurczaka 200 g. świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej

Agusiowe smakołyki
Roladki Drobiowe Z Pieczarkami I Mozzarellą 120

razem przygotowałam farsz z pieczarek i mozzarelli, prosty a jak super smakował w takich roladkach ;) Składniki 4 osoby: 2 pojedyncze filety z kurczaka około 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1/2 główki niedużej cebuli 3 łyżki tartej mozzarelli musztarda sarepska  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek suszony 1 jajko olej mąka bułka tarta 1. Na nie wielkiej

Gotowanie...to proste !
Udka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami 65

Składniki: Ćwiartki z kurczaka 6 Pieczarki 250 g Cebula Jajko  Mięso mielone z indyka 400 g   Bułka tarta 1/3 szklanki Pietruszka natka 2 łyżki Majeranek łyżeczka Pieprz łyżeczka Papryka łyżeczka Sól łyżka pełna Przygotowanie: Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę, dodać starte lub pokrojone drobno pieczarki. Podsmażyć do odparowania wody. Do miski przełożyć mięso

Kulinarne przygody
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 72

Mało jest kwestii co do, których wszyscy ludzie są zgodni, ale uwielbienie do kurczaka ma zdecydowanie cechy ponadnarodowe. A kto robi to najlepiej? Wybraliśmy 5 oryginalnych dań z kurczaka, które cieszą się największą sławą na świecie. American Crispy Chicken Smażony w głębokim oleju i wysokiej temperaturze kurczak w chrupiącej panierce rodem z Kentucky zrewolucjonizował przemysł gastronomiczny, przyczyniając się do powstania(...)bulionu, masła i mąki formujemy w małe kuleczki, przypominające gruzińskie chinkali. Należy obtoczyć je w panierce z bułki tartej i ugotować we wrzątku, aż nabierze złotego koloru i chrupkości. Mała rzecz, a cieszy nie tylko oko, ale też podniebienie. Kurczak yassa po senegalsku Kuchnia afrykańska nie jest co prawda tak rozpoznawalną marką jak np. hinduska, ale zdecydowanie warto poznać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drobiowe kotlety teriyaki 95

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej. Składniki 500 g filetów z kurczaka 150 ml sosu teriyaki 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy

R'n'G Kitchen
Perfekcyjne kotlety z kurczaka àla schabowe 163

prawie tak samo czy podobnie, ale diabeł tkwi w szczegółach... Przeczytajcie jak przygotować perfekcyjne kotlety, tylko uważnie! 😜 2 porcje: * piersi z kurczaka- 2 szt. * sól, świeżo zmielony pieprz- do oprószenia mięsa * jajka- 2 szt. * bułka tarta- 1 szklanka * olej rzepakowy- do smażenia Piersi (jeżeli grube, to przekroić wzdłuż na pół) najpierw oprószyć solą oraz pierzem, a następnie delikatnie

Kraina Miodem Płynąca
Mielone kotlety drobiowe z serem. 166

Składniki na 8 sztuk: -5 pojedynczych piersi z kurczaka -ser żółty -żółtko z jajka -sól -pieprz -majeranek -mąka -jajko z mlekiem -bułka tarta -olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w większe kostki i mielimy na małych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy żółtko, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie mieszamy. Następnie nabieramy

Magia jedzenia.
pulpeciki drobiowe z suszonymi pomidorami i ananasem 164

przepisu. Połączenie ananasa z suszonymi pomidorami jest naprawdę ciekawe, pyszne naprawdę warte spróbowania. składniki na pulpeciki: 500 g mięsa mielonego z indyka / kurczaka 2 łyżki pikantnego ketchupu łyżeczka oregano szczypta kurkumy łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki tartej bułki sól pieprz Wszystkie składniki wymieszać i uformować małe pulpeciki. Usmażyć na oleju słonecznikowym lub rzepakowym. składniki na sos: 12-13 suszonych

cukrem pudrem posypane
Pasztet w kruchym cieście 176

mąki 3 żółtka szczypta soli 15 dag masła  2 łyżki śmietany Składniki na pasztet: 750g gotowanego mięsa z kurczaka 2 gotowane marchewki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: 4 duże jajka na twardo 1 mały słoiczek marynowanych podgrzybków Sposób przygotowania: Ciasto- mąkę przesiać, posiekać z pozostałymi składnikami i zagnieść(...)schować do lodówki, a 1/3 do zamrażarki. Pasztet- mięso wraz z cebulą i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Jajka na twardo obieramy. 2/3 ciasta z lodówki wałkujemy na grubość ok ½cm. Wykładamy nim spód oraz boki keksówki o wymiarach ok 9x20cm. Dziurkujemy widelcem. Wykładamy do środka połowę pasztetu, układamy jajka oraz

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania