tarta kokosowa - 761 przepisów (strona:2/51)

Pierś z Kurczaka w Kokosowej Panierce 234

pierś z kurczaka sól pieprz bułka tarta wiórka kokosowe 1 jajko mąka pszenna olej kokosowy Biooil Wykonanie: To nic innego jak kotlet w stylu schabowy. Na jeden płaski talerz wsypujemy troszkę mąki, do drugiego głębokiego wbijamy jajko, które musimy roztrzepać, a do trzeciego talerza wsypujemy bułkę tartą i wiórka kokosowe, ma być pół na pół wiórek(...)średnim ogniu. Mięso przecinamy wzdłuż na cienkie kotlety, które przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej zmieszanej z wiórkami kokosowymi. Obtoczone kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Moje przykładowe zestawienie: Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Ziemniaczki Niedźwiedzie Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tarta kokosowa 181

Tarta ta jest mocno kokosowa, w smaku wyjątkowa. Łatwa do przygotowania, a po schłodzeniu gotowa do chrupania. Nie jest przesłodzona, po prostu tarta kokosowa do kawy czy deser wymarzona :)   Składniki: ciasto: 100 g schłodzonego masła, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżka wody, masa kokosowa: 200 g wiórek kokosowych Kresto, 4   łyżki cukru trzcinowego,   2 duże jajka, 200 ml śmietanki 30%, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej. Przygotowanie: Ciasto

Moniki Smakołyki
Kakaowa tarta z cytrynowym kremem lemon curd 165

dodać masło i zmiksować do uzyskania aksamitnego kremu. Na upieczone ciasto wyłożyć ciepły jeszcze krem cytrynowy. Tartę podawać dobrze schłodzoną w lodówce. Lubicie tarty? Może spróbujecie także kokosowej tarty z bitą śmietaną i bezami ? A może waniliowej tarty z gruszkami lub kakaowej tarty z musem z rabarbaru i melona z bezą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta cappuccino 363

było banalne. Nie piekę często, ale gdy już to robię staram się stawiać na coś nowego lub moją sprawdzoną tartę. Tym razem było 2w1. Początkowo miałam przygotować tartę kokosową , którą już znacie. Jednak ostatecznie rano dostałam olśnienia - smak cappuccino to jest to, czego mi potrzeba. Tak, więc poniżej przedstawiam Wam swoje dzieło :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Fabryka pomysłów
Kotlety z indyka w kokosowej panierce 158

Wystarczy niewielkie urozmaicenie w panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej bułki tartej nieco wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku. Czas przygotowania: 15minut Składniki: piersi z indyka bułka tarta wiórki kokosowe jajko sól i pieprz 20g margaryny Piersi z indyka rozbijamy tłuczkiem. W miseczce rozbijamy jajko

Kolizje Smaków
Deser borówkow-kokosowy (raw) 137

wierzchu układając jak nam wyobraźnia podpowiada borówki, posypujemy tartę wiórkami kokosowymi. Przykrywamy ją folią spożywczą i wkładamy na dolną półkę lodówki. Najlepiej jak deser postoi kilka godzin w lodówce, można też go włożyć półgodziny przed jedzeniem do zamrażalnika, będziemy wtedy mieli pyszny deser lodowy. Tarta nie jest bardzo sztywna, jeśli nie włożymy jej do zamrażalnika to nie jest

Co na wege obiad?
Truskawki z kokosową panna cottą i kruche na oleju rzepakowym. 154

Truskawki królują wszędzie. Są tak sezonowe, że szkoda ich nie wykorzystać. W tej tarcie połączyłam je z kokosową panna cottą - co uważam za kolejny strzał w 10!. Domowej roboty mleczko kokosowe i kruche ciasto idealnie komponują się z soczyście czerwonymi i smacznymi truskawkami. Olej rzepakowy jest  naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego też używajcie go śmiało w kuchni(...)szklanką wody i odstawiamy  na ok 10 min. Wlewamy do gorących truskawek, dokładnie wymieszamy i zmiksujemy  blenderem. Zimne i lekko tężejące wylewamy na zimny spód tarty. Mleko kokosowe łączymy ze śmietanką kremówką i podgrzewamy. Możemy zagotować, ale nie ma takiej potrzeby. Dodajemy cukier waniliowy i  cukier do smaku. Żelatynę zalewamy chłodna wodą, tak, aby tylko

Malinowe Pocałunki
59. Tarta na spodzie orzechowym z cytrynowym kremem z serków Bieluch 238

automatycznie wydłużając czas pieczenia do "suchego patyczka". Wychodzi ok. 10 porcji, jedna to ok. 200kcal. Składniki na spód: - 110g tartych orzechów włoskich - 60g tartych migdałów - 30g tartych orzechów laskowych - 20g oleju kokosowego - 2 łyżki miodu Jeżeli nie mamy tartych orzechów, umieszczamy je w malakserze, młynku lub za pomocą blendera mielimy na drobno. Wszystkie składniki umieszczamy(...)misce i mieszamy do ich połączenia i powstania zlepionej masy. Formę do tarty smarujemy olejem kokosowym i wykładamy ją masą z orzechów. Staramy się wyłożyć ją równomiernie na dnie i po bokach formy. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Składniki na krem: - 2 serki lekkie Bieluch (300g) - 2 łyżki mąki kukurydzianej - 2 jajka - sok i skórka z całej

Be Fit Be Strong
Placek kokosowo orzechowy z pijanymi rodzynkami 432

łyżeczka proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 1 łyżka bułki tartej lub 1 łyżka mąki ziemniaczanej Placek orzechowy: 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru kryształu 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 300g margaryny (np. Kasia lub Palma) 1 szklanka cukru pudru 1 nutella (ok 350g(...)spirytusu (ewentualnie wódki) 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 100g masła Sposób przygotowania: 1. Placek kokosowy: Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier kryształ i ubijać do rozpuszczenia cukru na wolnych obrotach. Następnie dodać proszek do pieczenia wymieszany z wiórkami kokosowymi oraz bułką tartą lub mąką ziemniaczaną. Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przelać na wyłożoną papierem formę

Kuchnia w czekoladzie
TARTA RAFAELLO 1355

tymczasem zapraszam Was na kawałeczek raju!  SKŁADNIKI NA SPÓD KOKOSOWY: 300 g wafelków kokosowych (bez polewy) 60 g wiórków kokosowych 100 g rozpuszczonego masła SKŁADNIKI NA KREM: 500 ml śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej) 2 tabliczki białej czekolady (2 x 100g) 80 g wiórków kokosowych DODATKOWO: wiórki kokosowe do posypania płatki migdałowe do posypania (opcjonalnie) WYKONANIE: SPÓD: W blenderze(...)powoli stopioną białą czekoladę, miksując wszystko krótko, ale dokładnie. Teraz dodaj wiórki kokosowe i jeszcze raz króciutko zmiksuj krem. Na schłodzony spód wyłóż krem, wyrównaj nożem wierzch, posyp wiórkami kokosowymi i opcjonalnie płatkami migdałowymi (ewentualnie powtykaj w krem wcześniej obrane ze skórki migdały w całości). Schłodź tartę przez minimum  3-4 godziny  w lodówce,  a najlepiej przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Zdrowa tarta czekoladowa (wegańska, bez glutenu, bez pieczenia) 210

doznań dostarczy mi wegański, zdrowy deser... a jednak :) Z resztą sami spróbujcie, bo przygotowanie jest banalnie proste - wystarczy zmiksować wszystkie składniki, przełożyć do formy i schłodzić. Zdrowa tarta czekoladowa z kokosową nutką i malinami zdecydowanie poleca się na poprawę humoru. A jeszcze świadomość, że bezkarnie można sobie pozwolić na dodatkowy kawałek  - bezcenna :) Składniki: Spód tarty: 2 szklanki orzechów (użyłam nerkowców) pół lub 3/4 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 6 łyżek syropu z agawy (zamienniki: syrop klonowy lub miód w wersji niewegańskiej) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Nadzienie: 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody 1/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao 350 ml mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego

Domowa Cookierenka Agi
Dorsz w kokosowej panierce a`la Tarzan 136

swietnie nadaje sie do zapiekania, na krokiety,musy kotlety najchetniej i najczesciej jednak jemy dorsza panierowanego w bulce tartej.Bulka tarta tez stwarza wiele mozliwosci i kombinacji smakowych.Jesli przeszkadza nam tranowy posmak i zapach morskiej ryby wystarczy bulke tarte wymieszac pol na pol z wiorkami kokosowymi.Kuchnia w trakcie smazenia wypelni sie egzotycznym zapachem kokosa,a tak przygotowanego dorsza(...)Skladniki: 4-6 porcji dorsza sok z 1/2 cytryny sol 1 jajko 4 lyzki bulki tartej 4 lyzki wiorkow kokosowych+ 2 lyzki  maslo ghee lub olej do smazenia Wykonanie: dorsza rozmrozic,osuszyc recznikiem papierowym,skropic sokiem z cytryny,posolic i odstawic. bulke tarta wymieszac z wiorkami kokosowymi roztrzepac jajko w glebokim talerzu.Obtaczac kazda porcje dorsza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krucha tarta z mąki konopnej i kokosowej z chorizo i pieczarkami 257

pieczarek 2 średnie cebule 250g boczku 200g chorizo 1 szklanka mleka kokosowego 2 jajka Przyprawy (np. tymianek, papryki ostra i słodka, cayene) Opcjonalnie: tarty ser żółty do posypania   Przygotowanie: Mąkę konopną i kokosową ugniatamy ręcznie z masłem, jajkiem i szczyptą soli. Ciastem wykładamy foremkę do tarty i wkładamy do lodówki, żeby się schłodziło – na około(...)jeszcze chwilę przesmażamy. Całość zalewamy szklanką mleka kokosowego wymieszanego z 2 jajkami i przyprawami – tymiankiem, pieprzem cayene, papryką ostrą i słodką, rozmarynem i innymi ulubionymi ;) Przesmażamy jeszcze 2-3 minuty. Spód pewnie jest już odpowiednio podpieczony, możemy więc na niego wrzucić nasz pyszny farsz ;) I pozostaje nam tylko wrzucić tartę na kolejne 20 minut do piekarnika – także

Jak gotować i nie zwariować
Bezglutenowa tarta z galaretką malinową, mascarpone i jeżynami 172

jeżyn to nie mogliśmy zmarnować takich fantastycznych owoców i przygotowaliśmy nowy przepis To kolejna słodka tarta, ale w przeciwieństwie do poprzednich jest ona bezglutenowa gdyż ciasto kruche wykonaliśmy z połączenia migdałów i kokosa Składniki na ciasto: - 220 g migdałów - 80 g wiórek kokosowych - 1 żółtko - 75 g masła - 35 g cukru Składniki na galaretkę malinową: - 400 g malin(...)jeżyn i kilka listków mięty do dekoracji. Forma do tarty 25 cm. Ciasto. Zaczynamy od spodu naszej tarty. Do blendera wrzucamy migdały razem z cukrem i blendujemy na piasek. Następnie wrzucamy wiórka kokosowe i jeszcze chwilę blendujemy. Kiedy migdały, wiórka i cukier stworzą jednolitą mieszankę (przy przecieraniu jej między palcami będą wyczuwalne grudki jak przy przesiewaniu

Kuchenne Wariacje
Botwinka 130

oleju kokosowego Skworcu   oraz koncentratem czosnku  Proeco Wykonanie banalnie proste! Składniki 2 x  botwinka olej kokosowy  extra virgin koncentrat czosnku sól i pieprz do smaku kilka pieczonych buraków Buraki upiecz i zetrzyj na dużych oczkach. Botwinkę ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Do gotującej się zupy dodaj czosnek oraz olej kokosowy. Na koniec tarte

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania