Białe kluski śląskie Nadszedł czas sięgnąć do kuchni regionalnej . Co prawda kuchnia śląska , to nie moja rodowita kuchnia , ale jest tak smaczna , że z przyjemnością wyciągam
Ogrodnik w podróżyKopytka – jak je zrobić ? Kopytka – jak je zrobić ? Kopytka czyli ulubione kluski z dzieciństwa, jedzone z masłem i cukrem, pamiętasz ?
Kuchnia na wzgórzuKarkówka z warzywami w pięciu smakach Karkówka z warzywami w pięciu smakach, to obiad który zagościł u nas ostatnio i dzieci zażądały, żeby przepis pojawił się
Kuchnia na wzgórzuCiasto czekoladowe z dynią mega pyszne! Cisto czekoladowe z dynią, a zaczęło się od tego, że przed domem leżała dynia a za mną chodziło coś
Kuchnia na wzgórzuTypowo jesienna zupa... Kluczem do sukcesu tej zupy są lekko kwaśne jabłka, dzięki którym ożywimy smak selera...Szybka, tania i smaczna... wszystkie składniki poza kurczakiem pochodziły z mojego ogródka... można powiedzieć moja EKO zupa:-) Składniki: 2 bulwy selera (średniej wielkości) 2 marchewki 1 por 1 korzeń pietruszki 4 jabłka (lekko kwaśne) 1 jabłko do pokrojenia do gotowej już zupy (niekoniecznie
IMPRESJA SMAKUsmak. Mimo tak wielu atrakcji i szkolnych szaleństw właśnie te drożdżowe kluski zapadły mi w pamięć. Za czasów studenckich namiętnie kupowało się w sklepie knedliczki, był to szybki i tani sposób na zapchanie głodnego studenckiego żołądka. A teraz mając własną rodzinę, chcę dogodzić moim domownikom i co jakiś czas gotuję właśnie knedle. Ja uwielbiam takie wyjęte z wody i polane
na moim stole...Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym Przyznam się szczerze, taki makaron jadłam pierwszy raz. Wiele słyszałam o makarobie z tuńczykiem, że szybko, że tanio i bardzo banalnie, że nawet dzieci świetnie go przyrządzają, ale jakoś nigdy nie złożyło się bym ja wypróbowała. I w końcu nadszedł taki dzień:) A wszystko przez stertę puszek z tuńczykiem, które zalegają u mnie
na moim stole...Szybka zupa z soczewicą Szybka zupa z soczewicą .. powstała w chwilę, o poranku gdy miałam ochotę na dzień gdy w pracy zjem pyszną ciepłą zupę popołudniu
Kuchnia na wzgórzuWątróbka drobiowa z grzybami leśnymi Podroby , podroby , podroby…ciężki temat na tapecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ja osobiście bardzo lubię
Ogrodnik w podróżyWłoch i po Włoszech można podróżować naprawdę tanio. Na własną rękę bez problemu zorganizujemy wyjazd w niższej cenie od tych z biurami podróży. Opłaci się szczególnie poza sezonem. Niezwiązani planem zwiedzania, decydujący o terminie i długości pobytu jesteśmy prawdziwymi panami swojego wyjazdu. Dojazd Kupując bilet lotniczy z wyprzedzeniem, poza sezonem, można trafić na prawdziwe okazje. Za przelot w dwie strony
Bon Ton ItaliaŚniadaniowa buła na ciepło Pyszne śniadanie , to podstawa udanego dnia . Czasami mamy więcej czasu na kucharzenie , czasami mniej , niemniej jednak zawsze warto poświęcić to niezbędne minimum
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 por 1 słodko winne jabłko 3 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny sól Sposób wykonania: Umytego pora kroimy w małe paski i solimy
Qchnia po prostuZupa z maślaków Przetwory , suszenie , sosy , na koniec lub na początek , to zależy od kaprysu rodzinki , zawsze musi być zupa grzybowa . Tym razem jest to maślaczkowa
Ogrodnik w podróżyDomowa wędlina z piersi kurczaka Domowa wędlina z piersi kurczaka, prosta w przygotowaniu. Pyszna, pachnąca a na przede wszystkim znamy wszystkie jej składniki, co w obecnych
Kuchnia na wzgórzuWieprzowina z wolnowaru ( pulled pork ) Pulled pork czyli wieprzowina z wolnowaru. To amerykański sposób przygotowywania wolnogotowanej wieprzowiny – równie popularnej co burgery. Wieprzowina
Kuchnia na wzgórzu