Sekret dobrego zdrowia i długowieczności Japończyków? Zupa miso. Jedzona o każdej porze dnia i nocy, między posiłkami, na śniadanie. Szybka i prosta w przygotowaniu, jeśli tylko
Karo in the Kitchenwiemy co jemy i możemy jeść zdrowiej, taniej i bardziej różnorodnie. Również Gotuj.Skutecznie.Tv radzi nam, żeby przygotować sobie posiłek poprzedniego dnia wieczorem i żeby ugotować większe porcje i zamrozić na później. Drugie śniadania Magdaleny przypominają mi posiłki, które ja sama jadłam. Też nie było szału, jeśli chodzi o sposób podania i estetykę dań. Plusem tej książki jest jednak(...)Grecji. Jest też sporo wspomnień z wakacji np. w Maroku czy w Indiach. Z przepisu dowiemy się jak zaplanować sobie listę zakupów, jakie elementy dania możemy przygotować poprzedniego dnia i jak zapakować gotowe danie, żeby nie straciło smaku. To dużo ciekawsza propozycja niż stołówkowe jedzenie, które nadwyręża nasz budżet i zdrowie. Zamiast tego możemy postawić
Ugotowane pozamiataneMięso i warzywa, a pod spodem zupa – taki rosół z indyka na piwie. Mimo, że na pierwszy kęs świeży i lekki, jest też dobrze przyprawiony i
Karo in the Kitchenszybko je przygotowałam, tak też szybko zniknęły, ale to potwierdza tylko tezę, iż najsmaczniejsze dania to te, proste, niewyszukane, nieskomplikowane. Jeśli macie nagłą ochotę na coś słodkiego to nie idźcie do sklepu po kupne słodycze. Pokombinujcie ze składników i przygotujcie własny słodkości. Będzie zdrowiej, taniej i smaczniej. A ja gorąco polecam Wam szybkie ciastka orzechowe Szybkie ciastka orzechowe przepis
365 dni dookoła kuchniPomidory w puszce to jeden z żelaznych punktów mojej spiżarni – zawsze muszą być w pogotowiu przynajmniej dwa opakowania. Idealne na sos do makaronu, sos do pizzy
Karo in the KitchenMimo, że lubię kalafiora – najbardziej tego pieczonego w całości lub na surowo – nie lubię tradycyjnej kalafiorowej zupy. Rozmemłany, przeźroczysty, wygotowany kalafior nie jest ani smaczny, ani
Karo in the KitchenMąka, jajka i mleko to podstawa wielu ciast. I tych słodkich, i wytrawnych. Cudowne rozmnożenie niewielkiej ilości składników które zawsze mamy w kuchni – rozmnożenie tym bardziej
Karo in the KitchenQuiche to szybka i wszechstronna wytrawna tarta. Podstawa jest zawsze taka sama – kruche ciasto, jajka i gęsta śmietana. Dodatki – jakie kto lubi. Możecie zrobić quiche całkowicie
Karo in the KitchenFaszerowane ziemniaki a’la gyros Ziemniaki a’la gyros , to prosty sposób na obiad . Smakują każdemu , bo kto nie lubi gyrosa " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyZupa rybna z karpia to danie, które powstało w wyniku robienia pierogów z karpiem, na które przepis również znajdziecie na blogu. Włoszczyzna
MarcinChefNa Wigilię i Święta nie może zabraknąć ryby. To taki kręgosłup wigilijnego menu – nie da się tego punktu obejść. Tak więc nie walczmy –
Szybko Tanio SmacznieTą sałatkę śledziową najbardziej lubimy jeść jesienią i zimą, do pieczonych ziemniaków. Jest bardzo konkretna i zdecydowana w smaku. Jeśli jest naszykowana ze śledzi po wiejsku
Karo in the KitchenNie raz i nie dwa pisałam, że włoską kuchnię kocham za jej szybkość. Szczególnie teraz, kiedy na co dzień mamy multum zajęć a lubimy dobrze zjeść
Karo in the Kitchenmusi być wybitnym specjalistą w dziedzinie kuchni, ale wypracowanie sobie kilku-kilkunastu smacznych dań które przygotujemy od podstaw będzie z pewnością czymś co pozwoli uwierzyć w swoje umiejętności i zaskoczyć bliskich. Z kuchnią zaczynają trochę robić jak z apteką. Gdy jesteśmy przeziębieni możemy tanio wyleczyć się domowymi sposobami albo kupić chemiczne gotowce. W kuchni robi się tak samo
Kuchnia PROzdrowotnaCARBONARA Carbonara to jeden z najszybszych i najsmaczniejszych makaronów, jakie istnieją w świecie kulinarnym. Nie dość, że jest tania, prosta to jeszcze przepyszna. Czegóż chcieć
Calzonella.com