Kartacze z mięsem – popularne w niektórych regionach Polski podłużne, owalne pyzy ziemniaczane nadziane mięsem lub grzybami czy kapustą. Podaje się je na gorąco okraszone smalcem
Dorota SmakujeZupa kapuśniak z białą kiełbasą, ziemniakami, soczewicą – idealna na przednówku, kiedy zużywamy zapasy kapusty kiszonej, kiedy wzmacniamy nasz wyczerpany po zimie organizm właśnie kiszonkami (bo
Dorota SmakujeKotlety z karkówki , nadziewane po białorusku Kotlety po białorusku , są po prostu pyszne . Proste do wykonania , a zarazem naprawdę ciekawe . Farsz niewątpliwie wyróżnia tą potrawę . Jednym
Ogrodnik w podróżydużą porcję surówki kopenhaskiej , gdyż jest ona niskokaloryczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka kopenhaska to często serwowana w naszym domu surówka do obiadu. Wykonuje się ją dość szybko, a składniki potrzebne do jej wykonania są ogólnodostępne i dość tanie. Zaletą surówki kopenhaskiej jest również to, że świetnie prezentuje się na talerzu (bo jest kolorowa), a zarazem pysznie smakuje :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 2 marchewki 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Qchnia po prostuSkładniki: 1 średni seler 1 jabłko 6-7 łyżek suszonej żurawiny biała część pora sok z 1/2 cytryny 4 łyżki śmietany 18% sól, biały pieprz Sposób
Qchnia po prostuBarszcz ukraiński – czernichowski Barszcz ukraiński to gęsta od warzyw zupa , która ma wiele wariantów . Tyle ile domowych gospodarstw . Ale podstawowe składniki są niezmienne czyli każdy
Ogrodnik w podróży„Grzeszne ” udka w majonezie i ketchupie, pycha Kurczak , kurczak i raz jeszcze kurczak … Wszytko to już było , co zrobić żeby go odnowić ? Najlepiej
Ogrodnik w podróżyPyszne Kofty po polsku Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego są nieodłącznym elementem kuchni Arabskiej . Jednak te są po polsku , dlaczego ? Otóż żaden Muzułmanin nie zje
Ogrodnik w podróżyDelikatna zupa drobiowa z zielonym groszkiem Zupa drobiowa z zielonym groszkiem , jest bardzo delikatna w smaku , dzięki czemu nawet młodsze dzieci chętnie po nią sięgną . Oczywiście
Ogrodnik w podróżyPyszne i proste do przygotowania racuszki z jabłkami. Bez drożdży. Wystarczy składniki na ciasto umieścić w misce i wymieszać. Potem zanurzamy w cieście krążki jabłek i
Smaki Na TalerzuPomidory na hinduską nutę czyli przetwory 2018 Jak to w lecie, mam zapędy do przerabiania wszelkich warzyw i owoców na zimę. Pomidory na hinduską nutę –
Kuchnia na wzgórzu” Kozacka karkówka „ Karkówka kozacka , jest pysznym wytworem , powstałym na potrzebę chwili Dokładniej mówiąc , miałam mięso , nie miałam przepisu , jak je zrobić , więc nieco pokombinowałam
Ogrodnik w podróżyZapraszam na smaczne, warzywne kotlety. Pyszne są jako obiad z ziemniakami i surówką albo na kanapce. Kotlety z bobu są proste do wykonania i tanie. Polecam Składnik: 1/2 kg bobu 1 jajko 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie: Bób gotujemy do miękkości w wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Jeszcze ciepły bób
słodkie i nie tylko historie kulinarneGołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej Uwielbiamy gołąbki, ale niestety zawijanie ich to nie dla mnie ;) Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej, to dobry pomysł na
Kuchnia na wzgórzu