szynka - 15650 przepisów (strona:890/1044)

Cukiniowe łódeczki z sosem 150

jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś innego, równie idealnego na obiad, ale i jako kolacja na ciepło będzie świetnym pomysłem.  Składniki : * 2 średnie cukinie * 400g mięsa mielonego - z szynki bądź z kurczaka * puszka pomidorów  * mała cebula * ząbek czosnku * garść zielonych oliwek bez pestek * świeże zioła - bazylia, oregano * sól, pieprz do smaku * przyprawa do pizzy Prymat * rozmaryn Prymat * łyżka

Magiczne Życie Marty
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 466

zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć! A jak często jem? Podstawą jest 5 posiłków

All My Fit Life
Puchate naleśniczki z borówkami 173

przygotowywać na różnorakie sposoby.  W Polsce najbardziej znane są oczywiscie te z masą serową, czy z dżemem.  W Holandii odkryłam słony wariant naleśników, np. z serem i szynką. Z pewnością pojawi się kiedyś na moim blogu taki właśnie przepis. Dziś jednak chciałabym przedstawić moją wersję na puchate naleśniczki na wzór amerykańskich pancakes.  Są niezwykle puszyste, słodkie

W mojej holenderskiej kuchni
Tajska wędlina 185

Dosyć ciężko o jakąś konkretniejszą nazwę, bo w niczym ta wędlina nie przypomina naszych kiełbas czy szynek. Najbliższa nazwa przez nas wymyślona to lekko kiszona kiełbaska. Przez przyprawę NAM (nam powder seasoning mix, którą dostaniecie w azjatyckich sklepikach, najlepiej firmy … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Kawarma 198

smak, który z pewnością warto spróbować. Danie świetnie smakuje z kieliszkiem czerwonego wina jako dodatek, o czym sama się przekonałam. Składniki na 4-5 porcji: 750g mięsa gulaszowego z szynki (może być schab, szynka itp.) 2 cebule 2 pory – ok. 0,9 kg 4 średnie marchewki 1 liść laurowy szczypta chili sól pieprz Marynata: ¾   szklanki czerwonego wina wytrawnego

Fabryka pomysłów
Pizza hawajska na pełnoziarnistym spodzie 183

nieprzywierającej (posmarowanej niewielką ilością oleju) tortownicy/brytfanny. Koncentrat pomidorowy mieszamy w garnuszku z 3 łyżkami wody i wszystkimi przyprawami poza solą. Smarujemy sosem spód pizzy, na który następnie wrzucamy pokrojoną szynkę oraz ananasa. Pizzę pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 20-30 minut. Smacznego :)           Życzę wszystkim przepysznych, kolorowych świąt :) I abyście zawsze

Weganizm infantylny
Szaszłyki wieprzowe w marynacie miodowo - ziołowej 164

Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule  2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku  2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej szczypta pieprzu cytrynowego 1 łyżka bazylii suszonej 1 łyżka kolendry suszonej 1 łyżka tymianku suszonego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy sól

Niezły Młynek
Zapiekanka a la pizza 172

Składniki - 25 dag makaronu lasagne - 40 dag pieczarek - czerwona i żółta papryka - 40 dag chudej szynki  - ½ puszka kukurydzy - 2 duże cebule - 20 dag żółtego sera - ketchup - sól, pieprz - olej Wykonanie Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i zblanszować. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Z papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić

Świat Smaku
Domowa pizza z pieczarkami i kiełbasą 177

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję przepis na prostą, swojską pizzę na grubszym spodzie. Z dodatkiem szynki lub swojskiej kiełbasy, pieczarek i cebuli. Taka pizza kiedyś często była robiona w moim domu. Z podanej porcji wychodzi duuuża blacha smacznej i podzielnej pizzy dla całej rodziny. Post Domowa pizza z pieczarkami i kiełbasą pojawił się

Marta Gotuje
Cukinia faszerowana 222

Danie idealne na obiad czy na kolację. Tak naprawdę nic więcej nie potrzeba.     Składniki: 1 nieduża cukinia 2 pomidory 1 cebula 200 g mielonego mięsa (u mnie szynka wieprzowa) sól, pieprz tymianek, bazylia, oregano olej garść tartego żółtego sera   Wykonanie: Cebulę siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju.  Dodajemy mięso i smażymy razem.  Pomidory możemy obrać

Sto kolorów kuchni
Pizza Pan 162

mąki pszennej 75ml ciepłej wody łyżka oliwy sól Sos bianco: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżka majonezu starty ząbek czosnku Pizza Tarantella: mozzarella tuńczyk pomidory cebula Pizza Mafioso: mozzarella szynka papryczka jalapeno sos pomidorowy bazylia Wszystkie składniki połączyłam ze sobą. Zagniecione ciasto rozwałkowałam na średnicę patelni. Następnie smażyłam na bardzo rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, z obu stron przez

bastalena
Compose your own pizza 133

Wręcz przeciwnie. Wychodząc naprzeciw pizzowym sloganom, skomponowałam swoją własną pizzę. Był full wszystkiego. Ale na koniec pracowitego tygodnia należy się! Smacznego!!! Ciasto XXL (gotowe) sos pomidorowy ser żółty szynka pieczarki cebula kukurydza papryczka jalapeno pomidor zioła prowansalskie czosnek Praktycznie komentarz jest zbędny. Wszystkie składniki rozłożyłam na cieście, posypałam ziołami, czosnkiem i hyc na 20min. do piekarnika (150st.). Przepyszne ukoronowanie tygodnia

bastalena
1551. Zrazy w panierce z chleba 150

takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60 dkg mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica] kilka łyżek mąki 2-3 jajka kilka kromek czerstwego chleba wegeta sól, pieprz  musztarda natka pietruszki [ miałam  mrożoną] kilka parówek Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć

Moje domowe kucharzenie
Bigos według Ewy Wachowicz 2992

czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g suszonych grzybów 2-3 liście laurowe kilka ziaren jałowca i ziela angielskiego ok. 1 l rosołu lub wody z gotowania szynki 2 łyżki oleju z ryżu sól pieprz przyprawa do bigosu Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, gdyż może się przydać do dokwaszenia bigosu), posiekać.Zalać połową rosołu, dodać golonkę, wrzucić liście

Moje domowe kucharzenie