szynka - 15543 przepisów (strona:553/1037)

Pasta czosnkowa – pyszne i zdrowe smarowidło w 5 minut 208

czym podać pastę czosnkową? Świetnie sprawdzi się na kanapkach zamiast masła. Warstwę smarowidła można przykryć wędliną, serem żółtym i warzywami. Można również rozsmarować ją na tortilli, dodać rukolę, szynkę, ser żółty i zwinąć w rulon. Takie danie świetnie sprawdzi się na kolację. W ramach przekąski można pokroić w słupki marchew, selera, ogórka czy kalarepę i podać je z pastą

e-PrzepisyKulinarne
Jak dobrać przekąski do gatunku wina? Najlepsze propozycje 36

uroczystym przyjęciu. Wino lubi przekąski, a przekąski lubią wino. Nie można z tym polemizować. Sprawdzone rozwiązanie to przede wszystkim różnego rodzaju bagietki, grissini z dodatkiem sera i szynki dojrzewającej, tartaletki, tortille, roladki, przekąski z ciasta francuskiego, a także deski serów i wędlin. Ciekawym wyborem pozostają paluchy z ciasta francuskiego z domowym pesto, czy też ciasteczka z pomidorami i mozzarellą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grochówka wojskowa czyli zupa grochowa 37

GROCHÓWKA SKŁADNIKI 500 gramów łuskanego (omielonego) grochu; 600 gramowe żeberko wędzone (surowe); kilka plastrów szynki dojrzewającej; korzeń pietruszki; 1 marchewka; mały kawałek selera; kawałek pora (opcja); masło klarowane; suszony majeranek; sól, pieprz; przepis na grochówkę wojskową Artykuł Grochówka wojskowa czyli zupa grochowa pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pieczarki faszerowane w sosie śmietanowym 39

PIECZARKI FASZEROWANE SKŁADNIKI 6 dużych pieczarek portobello; 500 gramów mączystych ziemniaków; 500 gramów brokuła; 80 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1 średnia cebula; 100 gramów kwaśnej, 18% śmietany; 250 ml mleka; 1 łyżka mąki; 20 gramów masła; gałka muszkatołowa; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na pieczarki faszerowane w sosie śmietanowym Artykuł Pieczarki faszerowane w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi z dorszem i speckiem 37

PIEROGI Z DORSZEM SKŁADNIKI filet z dorsza o wadze 700 gramów; 50 gramów specku lub szynki dojrzewającej; pęczek świeżego koperku; 1 mała cebula; 2 wiejskie jajka; 1 kajzerka; 400 gramów mąki pszennej; oliwa extra vergine; sól, pieprz; przepis na pierogi z dorszem i speckiem Artykuł Pierogi z dorszem i speckiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Spaghetti bolognese co oszustwem trąci 33

SPAGHETTI BOLOGNESE SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti; 500 gramów szynki wieprzowej; 1 opakowanie przyprawy do kuchni włoskiej; 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego; 6-8 ząbków czosnku; 5 łyżeczek suszonego oregano; 5 łyżeczek suszonych ziół prowansalskich; 3 łyżeczki suszonej bazylii; 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki; ostra, mielona papryka (do smaku); parmezan lub grana padano; sól, pieprz; przepis na... Artykuł Spaghetti bolognese

Kuchnia Tomka
Hot dogi z ciasta francuskiego 657

gwarantuję, że hot dogi z ciasta francuskiego będą doskonałym wyborem na każdą okazję. HOT DOGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 cienkich parówek z szynki 100 g żółtego sera ketchup jajko do posmarowania suszone oregano Przygotowanie Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć wzdłuż na pół. Następnie każdy kawałek podzielić na prostokąty. Kawałki ciasta posmarować odrobiną

Przepiski.pl
Sałatka z tortellini ze szpinakiem 49

Szybka, prosta i bardzo pożywna sałatka na wszelkiego rodzaju imprezy i przyjęcia oraz na lunch do pracy. Wykorzystałam świeże tortellini z szynką dojrzewającą, do tego garść młodych listków szpinaku, suszone pomidory, pestki słonecznika i dyni, dymka - choć równie dobrze sprawdzi się drobno posiekana czerwona cebulka. Sporo pieprzu oraz dressing z oliwy, miodu, musztardy francuskiej i cytryny.  Składniki: 1 opakowanie

Kulinarne Inspiracje
Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę 312

pieczarkami Wiejskie pizzerinki z ciasta francuskiego – proste i pyszne przekąski Kanapki na ciepło – gorące tosty z piekarnika Quesadilla z kurczakiem, serem i warzywami – pyszna przekąska na ciepło Rollsy z szynką i serem – pyszne roladki z tortilli   Artykuł Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Przekąski imprezowe 53

Jajka z wędzonym łososiem Grzanki caprese (bruschetta) Grzanki z wędzonym serem Rollsy z tortilli z tatarem wołowym Rollsy z tortilli z tuńczykiem Domowe sushi Sałatka tortowa a'la sushi Szynka z serkiem chrzanowym w galarecie Koreczki z salami i żółtego sera Omletowe rollsy ze szpinakiem i serem

Andzia Pichci
Muffinki z papryką i cukinią 44

warzywami i serem. Idealne na wszelakie przyjęcia, szczególnie Sylwester czy imprezy wśród znajomych. Świetna przekąska na ciepło i zimno. Do ciasta możesz dodać wszelakie warzywa, sery, a nawet posiekaną szynkę. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na wytrawne muffinki z warzywami i serem cheddar. SKŁADNIKI: 130 g mąki pszennej 2 jajka 100 ml mleka 90 g czerwonej papryki – ½ średniej wielkości

Zasmakuj Kuchni
Francuskie tosty z owocami 39

nadaje się tylko jasne pieczywo, dobrej jakości. Tosty podaje się zazwyczaj na słodko, ale można je zrobić w wersji wytrawnej z serem dodanym podczas smażenia i ładnie zapieczonym, z szynką, albo na słono-słodko, czyli z wysmażonym boczkiem i syropem klonowym. No to do dzieła! Czas : 5-10 minut Poziom trudności : Łatwy Składniki: 12 kromek pieczywa (używalśmy ciabaty więc kromki

Niedzielny kucharz
Najlepsze przekąski na Sylwestra 89

siebie. 1. Roladki z tortilli w chipsach Przepis na: Przepiski.pl 2. Szybkie pierożki kebabowe Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Krakersy imprezowe Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Roladki z szynki konserwowej Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Trójkąciki z farszem grzybowym Przepis na: wasze-przepisy.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Najlepsze przekąski na Sylwestra pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Zupa z sałatki jarzynowej 45

czołówce wyrzucanych do kosza potraw są: sałatka jarzynowa, pieczywo, szynka, warzywa i owoce. Jako że jestem przeciwna wyrzucaniu jedzenia z założenia zawsze staram się znaleźć sposób, co zrobić, żeby jednak jak najwięcej wykorzystać. Wiadomo, podstawą jest przygotowanie tyle jedzenia, ile będziemy w stanie zjeść. Polacy znani są jednak z tego, że jak święta, to na bogato, zazwyczaj więc coś jednak

Z notatnika dietetyka