szynka pieczona - 3513 przepisów (strona:44/235)

Zupa z serków topionych z chipsami z szynki i grzankami 178

śmietanę i zagotowuję. Zupę doprawiam do smaku suszonym koperkiem, solą oraz pieprzem. 2. Bułkę kroję w kostkę. Podrumieniam na maśle, aż grzanki będą chrupiące. Szynkę kroję w plaski. Układam na blaszce wyłożonej pergaminem i piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Zupę podaję z grzankami oraz chipsami z szynki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki z suszonymi pomidorami. Amore Pomidore. 144

każdą już rozbitą tłuczkiem pierś wykładamy suszone pomidory, te bez zalewy olejowej. Mocno i ciasno zawijamy w roladkę. Połowa roladek została dodatkowo owinięta w szynkę parmeńską. Roladki wykładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układam je dość ciasno jedna obok drugiej. Posypuję przyprawami i skrapiam oliwą oraz octem balsamicznym. Piekę w piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół

ClauditteMissCooking
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 117

przepisie powyżej i przełożyć do misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw  może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych

Cztery Fajery
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 178

przepisie powyżej i przełożyć do misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw  może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szynka peklowana z piekarnika 161

zima, a więc niedługo Święta Bożego Narodzenia i różnorodne pyszności. Na świątecznym stole nie może zabraknąć pieczystych, więc podaję Wam przepis na pyszną peklowaną szyneczkę pieczoną w piekarniku. Pierwszy raz robiłam peklowane mięso i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z efektu. Peklowanie to proces technologiczny polegający na działaniu(...)związać sznurkiem nadając ładny kształt szyneczek. • Włożyć do woreczka do pieczenia razem z przyprawami wyjętymi z marynaty, szczelnie zamknąć woreczek. • Piec mięso w temp. 180 st.C przez 1 godzinę. Pozostawić szynkę w wyłączonym piekarniku na 10 minut. • Ostudzić szynkę w worku, po czym wyjąć, zawinąć w folię aluminiową

To co kocham
karnawał w królestwie garów 152

szybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem na chrzanowej śmietanie   liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym   sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką    sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron  daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois(...)francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem   słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami   chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce serrano małże zapiekane pierożki  z rukola i pieczarkami pączki z oliwkami chipsy z topinambura

królestwo garów
Tarta z szynką 176

tarty (ciastem wyklejamy dno i boki formy 26 cm), nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, schłodzone ciasto pieczemy przez 15 minut. Farsz: 5 jajek 20 dkg szynki  2 średnie cebule 1 łyżka oliwy 25 g masła 25 g mąki 300 ml mleka 2 łyżeczki musztardy starty ser do posypania wierzchu sól(...)zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Podsmażoną cebulę i szynkę oraz pokrojone jajka na twardo wykładamy równomiernie na podpieczonym cieście. Do sosu dodajemy pozostałe 3 jajka (surowe) i dokładnie mieszamy, sos doprawiamy solą i pieprzem. Sos wylewamy na ciasto, wierzch posypujemy startym żółtym serem. Tartę pieczemy przez 40 minut w temp 190 stopni

Pelusiowa Kuchnia
Puszysty placek z cebulą i szynką 130

sól i cukier. Powoli karmelizujemy naszą cebulkę. Kiedy ta stanie się już miękka na patelnię dorzucamy szynkę pokrojoną w kosteczkę oraz pieprz. Całość chwilę podsmażamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka miksujemy z łyżką jogurtu, solą i pieprzem. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze rozsmarowujemy ciasto, bo jest(...)dość rzadkie i wałkowanie mija się z celem :) Na ciasto wylewamy rozbełtane jajka i rozsmarowujemy po całości. Na sos wysypujemy cebulę usmażoną z szynką. Tak przygotowany placek odstawiamy na około 15 minut do podrośnięcia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 minut Smacznego!  Wioleta Gargula

MamaOskarka
Quiche ze szpinakiem, serem, pomidorkami i szynką serrano 333

opakowanie ciasta francuskiego (275 g)450 g mrożonego szpinaku15 pomidorków truskawkowych4 jajka300 ml śmietanki 30 %1 łyżka startego parmezanu2 plasterki szynki serrano100 g sera feta3 ząbki czosnkuszczypta oreganosólpieprzPrzygotowanie:Dno tortownicy o średnicy około 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem francuskim wyłożyć dno formy i boki mniej więcej do połowy wysokości. Na wierzch ułożyć papier do pieczenia obciążony grochem(...)szpinaku dodać jajka, śmietankę, parmezan, szczyptę oregano i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć na przestudzone ciasto. Na wierzch ułożyć pokrojoną szynkę serrano, przekrojone wzdłuż pomidorki truskawkowe i pokruszony ser feta. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) przez około 30 minut, aż jajka się zetną. Smacznego

Oryginalny smak
Zapiekany filet z piersi indyka 161

zrobiłam w ten dzień? Pokusiłam się o rzecz banalną, a wyglądającą i smakującą absolutnie fantastycznie. Nadziewany filet z piersi indyczej, zawinięty w szynkę i upieczony. Całość naszej pracy zajmie nam dosłownie 5 minut, a pieczenie kolejne 50 - w niespełna godzinę uzyskamy obiad idealny! Soczysty kawałek mięsa, a zapachy unoszące się po domu z pieczenia z pewnością poprawią nam nastrój! :) Jest(...)cieńszy, równy kawałek. Wyłożyć zawartość miseczki na mięso i dokładnie zwinąć, dobrze dociskając. Mięso obłożyć dokładnie szynką wędzoną, następnie związać przy pomocy bawełnianego sznurka.  Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, lekko polać oliwą z oliwek i podlać winem. Pieczemy przez 50 -55 minut, następnie mięso wyciągamy z piekarnika lekko przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy

Plate of Joy
Pizzerinki na dzień pizzy 186

będzie cieńsze. Ciasto: 50 dag mąki 42 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Dodatki: 5 łyżek keczupu z dyni lub koncentratu pomidorowego kilka plasterków szynki 1 ogórek konserwowy 4 łyżki kukurydzy mała cebulka 1 pieczarka 1/4 papryki czerwonej zioła prowansalskie 20-30 dag startego żółtego sera Drożdże rozpuścić z cukrem w szklance ciepłej wody. Następnie(...)pozostałej mąki dodać rozczyn, olej, sól i wszystko dokładnie zagnieść. Z ciasta uformować 10 okrągłych placuszków. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Placuszki posmarować dżemem z dyni lub koncentratem pomidorowym, ułożyć pokrojoną w paski szynkę, pokrojoną cebulkę, paprykę i pieczarkę. Całość posypać ziołami prowansalskimi, kukurydzą i startym serem żółtym. Piec około 20 minut w 180 stopniach

Ewusiowe Smaki
Imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego 231

każdego rodzaju imprezę czy dla niespodziewanych gości. Smakuje i dużym i małym.   SKŁADNIKI: ciasto francuskie ser żółty (w plastrach lub starty) szynka kawałeczek papryki czerwonej (może być konserwowa) keczup 1. Ciasto francuskie przykryć papierem do pieczenia i lekko rozwałkować . Posmarować cienko keczupem (np. pędzelkiem silikonowym) . 2. Wzdłuż dłuższej krawędzi układać pasami szynkę i ser.  3. Z jednej strony

Kto ugości moich gości?
Drobiowy pasztet z szynką parmeńską i białymi warzywami 164

mięso mielimy. Doprawiamy przyprawami i mieszamy dokładnie z jajkami oraz bułką tartą. Dno keksówki (prostokątna forma o wymiarach 10/12 cm na 20) wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze układamy równolegle do siebie plastry szynki- najlepiej niech jedna nachodzi na drugą odrobinę. Następnie wykładamy masę mięsną. Całą keksówkę upuszczamy na blat z wysokości 15 cm by pasztet był zbity, bez pęcherzyków

Mango Papaja
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką 1236

opakowania szynki w plasterkach opakowanie serka do smarowania (u mnie Twój smak - naturalny) sól, pieprz, zioła prowansalskie rozkłócone jajko do posmarowania ślimaczków przez pieczeniem Wykonanie: Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować serkiem, ułożyć na nim plastry szynki. Posypać solą i pieprzem do smaku. Ciasto zwijać najpierw z jednej, a potem z drugiej strony wzdłuż dłuższego boku. Zapakować w papier śniadaniowy

Pasja Smaku
Przepis na śniadanie-kanapki na gorąco 283

lubię piec chleb to już wiecie! Mój przepis na śniadanie to pyszne kanapki na gorąco , przyrządzone ze świeżo upieczonych i zrośniętych bułeczek. Zrośnięte bułeczki nadziewane szynką, serem…i pieczarkami. Tak, to zdecydowanie mój ulubiony przepis na śniadanie . Moje dzieci również lubią kanapki na gorąco i często takie przyrządzam zamiast pizzy. Oczywiście polecam upiec sezamowe brioszki , które świetnie się nadają(...)bułki w trzech równych rzędach i w małych odstępach. Bułki podczas wyrastania złączą się. Posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz według danych w przepisie. Upieczone i przestudzone bułki rozetnij w połowie. Dolną część posmaruj pomidorowym sosem. Następnie obłóż serem, szynką i usmażonymi pieczarkami. Na koniec posyp mozzarella i przykryj wierzchnią częścią bułki. Wierzch bułek posmaruj oliwą. Wstaw kanapki do nagrzanego

codojedzenia