szybki deser do obiadu po pracy albo zimny dodatek do kawy na weekendowe popołudnie. Pasuje też do wszystkich innych okazji kiedy będziecie mieli ochotę na coś słodkiego o ciekawej kompozycji smaków. Przepis zainspirowany "Owocowym pucharkiem" z truskawkami z gazetki "Ogrodowe party" Food & Joy sklepu Alma
Milion SmakówProste i szybkie danie podawane zarówno na wigilijnym stole jak i w okresie poświątecznym. To połączenie smakowe może wydawać się zbyt syte, ale w niewielkiej ilości wspaniale sprawdzi się jako dodatek do innych potraw
Milion Smakówwigilijnym stole nie może zabraknąć kompotu z różnych suszonych owoców, natomiast w karnawale króluje u nas zupa śliwkowa. Szybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa. Od razu zasmakowała całej rodzinie. Podajemy ją zarówno na ciepło jak i na zimno, dzięki czemu przygotowaną rano zupę można podjadać przez cały dzień, gdyż na jednej porcji na pewno się nie skończy
Milion Smakówcałkiem udany. Właściwie jedynym kłopotem w tej technice jest zmywanie bo wok niestety nie mieści się w mojej zmywarce ;) Poza tym same zalety bo dania z woka robi się szybko, na niewielkiej ilości oleju a wychodzą bardzo delikatne i soczyste. Ja przyrządziłam obiad na bazie polędwicy wołowej z dodatkiem ziemniaków, cebuli i pysznych, odrobinę orientalnych sosów
Milion SmakówProsta propozycja szybkiego śniadania o niebanalnym smaku. Połączenie chleba razowego z lekko słonym salami i słodką rukolą a do tego ser żółty jako wypełnienie. Chrupiące i sycące
Milion Smakówtruskawek 3 białka 125 g cukru WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, żółtka, cukier i wodę, zagnieść szybko ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można dodać jeszcze trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury
Passions hobbies lifezamrażarki pojemnik z sorbetem i pozostawimy go na blacie 10 - 20 minut spokojnie będziemy mogli bez problemów uformować z niego kształtne kulki. Właśnie ten alkohol sprawia, że sorbet szybko dochodzi do konsystencji, którą możemy formować. Powiem Wam też, że w ogóle jest nie wyczuwalny. Przepis pochodzi z Moje Wypieki. Kurcze, robienie lodów uzależnia :) Składniki: 800 g truskawek (mogą być mrożone
Blondynka GotujeZiarenek Cynamonowy Raj z Ziarenkowa http://www.ziarenkowo.com/ Wykonanie : Do miski włożyć wszystkie składniki podane na ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut do lodówki Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie wałeczek do ciastek to możecie nim rozwałkować , wykrawać foremką dowolne kształty. Ciastka układać
Sama słodycz i szczypta chilirozetrzeć masło. Stopniowo dolewać mleko (zacząć od 1 szklanki) i mieszać nożem. W razie potrzeby dolać odrobinę więcej mleka (ja dolałam prawie 1/4 szklanki). Szybko zarobić ciasto. Rozwałkować na grubość ok 1 - 1,5 cm i wyciąć bułeczki. Każdą ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować mlekiem. Wstawić do piekarnika na górną
Sto kolorów kuchnizrobić tyle rzeczy, jest skomplikowane, trudno się używa i jeszcze trudniej myje. Nic bardziej mylnego! Na korpus zakłada się błyskawicznie 4 lub 5 części, a myje się je równie szybko jak zakłada (nie ma w tym żadnej ściemy), również dzięki temu że otwór wsadu jest duży i nie ma żadnych zakamarków. Pierwsza część założona, czas na kolejne: Wyciskanie owoców
Co na wege obiad?mąki pszennej 100 g zimnego masła 3 żółtka 35 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Składniki na ciasto połączyć, szybko zagnieść. Gotowe owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno blaszki o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem. Piec
Domowa cukiernia EwyProste i szybkie. Smaczne na ciepło i na zimno. Może więc być częścią obiadu albo służyć za domową wędlinę. Mało roboty, dużo smaku, czego chcieć więcej :) 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mały słoiczek kaparów musztarda sól olej Cebule obrać i podsmażyć na oleju. Wystudzić. Kapary odsączyć
Polska Zupabędą: opcjonalnie świeży rozmaryn do dekoracji bułka tarta do posypania blachy przed pieczeniem- można użyć papieru do pieczenia mikser miska o wysokich ściankach Przygotowanie: Spód: 1. Wszystkie składniki zagnieść szybko i energicznie. 2. Powstałe ciasto uformować w kulę i owinąwszy w folię spożywczą wstawić na 20-30 minut do lodówki. 3. Foremkę posypać odrobiną bułki tartej 4. Rozprowadzić ciasto
KreatywnePinypierwszego dnia możemy zjeść sobie kluseczki gotowane a drugiego - obsmażane). Do tego dwie różne suróweczki i mamy urozmaicone menu :) Ja swoje "krokieciki" podałam z jedną z moich ulubionych surówek - szybką i prostą, a do tego bardzo smaczną: Marchewka z chrzanem 1 marchewka 1 łyżeczka chrzanu (daję trochę więcej) 1 łyżeczka majonezu
Kto ugości moich gości?oknem słonecznie, w sklepach nowalijki, więc czas na lekkie wiosenne danie ! Jajko w koszulce na szparagach to idealna niskokaloryczna kompozycja, którą każdy z Was jest w stanie szybko przygotować. Składniki: - białe szparagi - 4 sztuki - jaja - 2 sztuki - ocet - 1 łyżeczka - koperek - 1 łyżeczka - sól, pieprz, szczypta cukru Sposób przygotowania: Szparagi - umyć, obrać
Fit-amina