pierogów. Podam Wam przepis na małą ilość nadzienia z kilograma (4 sztuki u mnie) jabłek tak żeby zużyć je na bieżąco. Do ciasta użyłam przepisu z wpisu szybkie ciasto na pierogi . Jako że zmieniłam i zmieniam w dalszym ciągu szatę bloga (jak pewnie zauważyliście) oraz dorzuciłam reklamy (mam nadzieje że nie zbyt nachalne) planuje luźny wpis związany bardziej
Lubczyk i Wanilianadają jej bardzo fajnego smaczku. Przepis wart rozpowszechniania, tym bardziej, że wielbicieli szarlotek chyba nie brakuje... U mnie to ciasto smakowało wszystkim, bez wyjątku. To ciasto z gatunku tych szybko znikających, oczywiście w niewyjaśnionych okolicznościach... :-) Przygotowywałam w ciemnej blaszce, o wym.33x23cm. Składniki kruchego ciasta: - 3 szklanki mąki tortowej (ja dałam 510g mąki orkiszowej typ700) - 50g ksylitolu (lub cukru) - 250g zimnego
Smaczne ZdroweŚniadanie: Chleb z białym i żółtym serem, papryką i pekińską. Do picia zielona herbata. Obiad: Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem Do picia kompot z dyni Deser – kolacja: Super szybkie angielskie pączki + kawa zbożowa. I wystarczy tego słodkiego obżarstwa :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width
Smakowy Rajwszystkie brzegi zachodziły na siebie. Sajgonki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Trwa to ok 1 minuty z każdej strony. Proces smażenia należy cały czas kontrolować gdyż sajgonki szybko się palą. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Zapraszam tu http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki
Jadło i czytadłoskleiły. 5. Tłuszcz rozgrzać w rondelku, może być mały i smażyć pojedynczo, ponieważ smażenie z każdej strony to mniej niż 1 minuta. Smażenie należy cały czas nadzorować, ponieważ sajgonki szybko się przypalają. 6. Podawać na ciepło
Jadło i czytadłojabłkami, przykryć drugą połówką ciasta. Żelatynę z masy kremowej rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzątku. Kr emówkę ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy jeszcze lekko ciepłą żelatynę. Masę szybko wylewamy na ciasto i wyrównujemy. Na samym końcu posypujemy cynamonem
Jadło i czytadłoŚledzie w sosie ogrodowym. Szybkie i proste danie. Ja przygotowując je niestety nie miałam szczypiorku, więc mój ogrodowy sos jest jakby ubogi, ale i tak pyszny. 1 kg śledzi matiasów 2 sosy greckie (w proszku) 3/4 szklanki oliwy extra vergine- Classico firmy Monini 1 1/2 łyżeczki kolendry (nasion) rozgniecione 3 ziarna jałowca rozgniecione 1 pęczek natki pietruszki
Jadło i czytadłoSzybka, łatwa i smaczna takie sałatki są najlepsze. 80 g makaronu małe kolanka 500 g brokułu 1 puszka czerwonej fasolki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Brokuły podzielić na malutkie różyczki i gotować na parze przez 5 minut (gotowanie na parze
Jadło i czytadłojednym z polskich seriali podpatrzyłam, jak to jedna z bohaterek ów serialu, w nieznany dla mnie sposób robi pierogi. Posługiwała się tzw. pierożnicą. Prosty przyrząd do szybkiego i sprawnego przygotowania pierogów. Wadą mojej pierożnicy jest to, że nie można włożyć zbyt dużo farszu, ale może była to moja wina, gdyż miałam zbyt twarde i mało elastyczne ciasto. Pierogi z pierożnicy
Jadło i czytadłomałej łyżeczki masła Czekoladę roztapiamy z masłem, mieszamy. Z ciastka wykrawamy równe okrągłe placuszki, przekładamy jabłkami, posypujemy cukrem puderem i polewamy sosem. Nie zdążyłem bąblowi życzyć smacznego; tak szybko to sprzątnął z talerza
BaRepasbędę Was zamęczał. Wydaje mi się, że każdy kto tu zagląda potrafi ugotować rosół i usmażyć naleśniki... Jedyne o czym trzeba pamiętać to fakt, że nie da się szybko zrobić rosołu. Powinien gotować się co najmniej 3 godziny na małym ogniu. Przy okazji mogę dodać skąd się wzięła nazwa „rosół”. Kiedyś mięso było konserwowane przez zasolenie i wysuszenie. Żeby nadawało
Gotuj z Misiemjedną myśl: Boże, przecież jakby wczoraj... to samo mówiłam do mojej mamy i dokładnie tak samo pomagałam jej w nawlekaniu nitki. Starość? Raczej nie :) Jedynie czas, który tak szybko ucieka i coraz częściej zauważam podobne historie, a w Hani widzę małą Justynkę. Do Justynki też przychodziły koleżanki. Bo właśnie rollsy powstały z takiego powodu, do Hani przyszła koleżanka
bistro mamadodajemy do niego liść laurowy. Do rondelka dodajemy masło i mąkę – podgrzewamy, aż mieszanina będzie jednolita i zacznie skwierczeć. Powoli dolewamy 1/4 mleka, ciągle intensywnie mieszając – powinno szybko zacząć gęstnieć. Nie przestając mieszać dolewamy stopniowo całe mleko (wraz z liściem). Beszamel mieszamy, aż do zagotowania. Przyprawiamy go solą, pieprzem, gałką, tymiankiem oraz skórką i odrobiną soku z cytryny
Poezja smakuolives and mix thoroughly. Scoop into hearts of Romain lettuce; garnish with cucumber slices and tomatoes. Enjoy. Click here to read this in Polish: Szybka przekąska z czarnych oliwek i mięty doskonała na upalne
Food PolkaKOPERKOWO. :) Genialnie komponuje się on z delikatnym mięsem, które fakt faktem za wiele nie potrzebuje bo już samo w sobie jest bardzo dobre, ale kto by pogardził smacznym i szybkim dodatkiem? Dla tych, którzy sosu koperkowego nie lubią/przejadł im się itd proponujemy: Żołądki indycze w sosie chrzanowym - przepis tutaj. - Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie
Wypisz Wymaluj