Bardzo smaczny szybki obiad Składniki - 250 g makaronu - 1/ 2 kostki sera białego - 2 łyżki masła - cynamon - cukier trzcinowy Sposób przygotowania 1. Makaron ugotować wg
W królestwie smaków BeatyDziś zrobiłam kolejne szybkie ciasto. Nie wiem jak Wy, ale ja odkąd zrobi się ciepło każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie i nie
Rozpustne gotowanieCo tu zrobić na kolację? Szybki przegląd szafek i pomysł jest :-). Usmażyłam pyszne placki z kukurydzy i cukinii. Połączenie słodkiej kukurydzy i nijakiej w smaku cukinii
Zakątek rozkoszy kulinarnychOto moja propozycja śniadaniowa - szybka i pyszna! Składniki: 1 serek wiejski 1/2 pomidora 1/2 ogórka 4 rzodkiewki Sposób przygotowania: 1. Od serka odlewamy nadmiar wody. 2
Kuchnia domowa AniDziś szybka i smaczna przekąska. Póki cukinia jest jeszcze za przysłowiowe grosze możemy eksperymentować ze smakami. Do przygotowania tego dania wykorzystałam: 1 cukinię średniej wielkości
Z butelką mleczka w tleI znowu Wam serwuję Szybki obiadek. Dzisiaj cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kiełbaską chorizo i serami. Pychota! Może nie do końca fit jak to u mnie ale
Niezły MłynekKochani mam coś idealnego na szybką przystawkę dla niespodziewanych gości....Parówki zawinięte w ciasto francuskie Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 10 parówek cukinia pieczarki brokuły,kalafior
NaKońcuJęzykaPopularne angielskie okrągłe bułeczki. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a najlepiej smakują jeszcze gorące, zaraz po upieczeniu. Składniki na 9 sztuk: 250 g mąki pszennej 2
wyzwania kuchenneDziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne placuszki! Do zrobienia w 5 minut, łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne! Mega puszyste a zarazem lekkie! Są świetnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad. Idealnie smakują solo, z cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo miodem. Koniecznie wypróbujcie! A potem oczywiście dajcie mi znać jak smakowały! Polecam! SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoMrozy nie odpuszczają, dlatego pomyślałam, że pora na zaproponowanie Wam przepisów, które rozgrzeją Was od środka. Szybkie i różnorodne dania, które można przygotować w krótkim czasie. Świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolacje. Byle do wiosny! Pozostało tylko 19 dni! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki
Moja smaczna kuchniaDziś zdradzę Wam, co najchętniej jem na kolację! Uwielbiam, po prostu uwielbiam omlet w tej wersji! Tak, tak, wiem, że omlety to bardziej na śniadanie
Kulinarne InspiracjeZnudziła się Wam tradycyjna owsianka lub całonocna owsianka? Sama nie przepadam za wszelkimi płatkami na śniadanie, ale ta propozycja przypadła mi do gustu. Jest pożywna, aromatyczna i ciepła. Co ważniejsze przygotujecie ją bardzo szybko
Szybko Tanio SmacznieDziś zapraszam Was na grillowaną tortillę z pikantnym farszem . Idealna prosta, szybka propozycja, która nie tylko syci, ale też rozgrzewa w jesienne chłodne wieczory. Do farszu
Słodkie okruszkiPuszysta pasta z tuńczyka, suszonych pomidorów i kremowego serka. Szybka i prosta. Smakuje każdemu. Podałam ją na opieczonych kromkach chleba i posypałam szczyptą chili oraz świeżą rukolą. Sprawdzi się na weekendowe śniadanie lub jako przekąska w porze lunchu. Jeśli nie posiadacie lub nie chcecie korzystać z malaksera, możecie rozgnieść odsączonego tuńczyka widelcem i wymieszać ze startym
cool and mintySałatka Królewska z ananasem i kurczakiem to szybka do zrobienia, smaczna i treściwa sałatka o lekko słodkawym smaku, którą można podać na śniadanie, lunch, kolację czy spotkaniu z przyjaciółmi. Rewelacyjne połączenie kurczaka, ananasa i selera konserwowego zawsze wychodzi bardzo pysznie i każdemu smakuje. Sałatka nie wymaga wiele pracy ani czasu na przygotowanie, dlatego będzie idealna, kiedy poszukujemy efektownej przekąski(...)szybko. Polecam spróbować! Składniki na sałatkę Królewską z ananasem i kurczakiem: duża pierś z kurczaka 5-6 plastrów ananasa z puszki puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy konserwowej słoiczek selera marynowanego 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pierzem. Smażymy ją na złoty kolor na rozgrzanym oleju, następnie odkładamy do ostudzenia na ręczniku
e-PrzepisyKulinarne