Naleśniki lubią wszyscy w moim domu, więc dość często goszczą na naszym stole. Ostatnio eksperymentuję z farszem ze szpinaku i kolorem naleśników. Zielony kolor uzyskałam dodając
Kuchcik gotujeNaleśniki, niby cóż może być prostszego, jednak dla początkujących przygotowanie odpowiedniego ciasta na naleśniki to nie lada wyzwanie. Pamiętam swoje początki, ciasto wychodziło to za rzadkie
Kuchcik gotujeW związku z pieczarkowym tygodniem przygotowałam pieczarki zapiekane z jajkiem. Jajko i pieczarki to idealne połączenie, dodatkowo doprawiłam je czosnkiem, dzięki czemu danie stało się
Codzienne GotowanieDziś chciałabym przedstawić Wam bardzo smaczne, choć może niezbyt dietetyczne danie rodem z kuchni hiszpańskiej - ciecierzycę z chorizo. Jest to rodzaj przekąski, czyli popularnego tapas podawanego
Codzienne GotowanieKasza na obiad, kasza na kolację, kasza na drugie śniadanie do pracy? Tak. Wystarczy przyrządzić ja w odpowiedni sposób, a nie będzie nudna. Kasze dodają nam
Codzienna kuchnia niecodziennaDelikatne placuszki z ziemniaków i młodej cukinii - ja podałam je do polędwiczek wieprzowych w kurkowym sosie , ale doskonale smakują również podane z cukrem i kwaśną śmietaną
Kuchenne zapiski EdytySzybka, nieźle wyglądająca i smaczna sałatka z kupnych pierożków. Można ją zrobić z mniejszych pierożków, czyli tortellini, ale ja użyłam większych - tortelloni, ponieważ wcześniej miałam okazję
Kuchenne zapiski EdytyOwsiane ciasteczka jabłkowe Nie macie pomysłu na pożywny i smaczny podwieczorek ? Polecam Wam proste oraz szybkie do wykonania owsiane ciasteczka jabłkowe. Idealnie sprawdzą się jako przekąska dla sportowca lub ucznia. Składniki: (8 sztuk) - jabłko - 2 sztuki - płatki owsiane - 6 łyżek - miód - 1 łyżeczka - sezam - 1 łyżeczka - jajko - 1 sztuka - olej
Fit-aminaWiosenna tarta szparagowa z serem w wersji najprostszej z możliwych, ponieważ przygotowana na gotowym cieście francuskim. Szybki i niezawodny pomysł na lekki bezmięsny obiad, kolację lub przekąskę. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów 100 g sera (np. ricotta, feta lub kozi) 3 jajka 3/4 szklanki śmietany 18 % sól, pieprz gałka muszkatołowa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Szparagi
wyzwania kuchennePostanowiłam wypróbować przepis Julii Child na popover, o których słyszałam tyle dobrych rzeczy. Że są mega szybkie, mega łatwe i świetne jako pieczywo na śniadanie czy przekąskę Zajadają się nimi Amerykanie a ich nazwa pochodzi od tego, że wręcz wyskakują z foremek. Można je przygotować w specjalnej formie (zakupiłam, jak tylko przyjedzie to się nią pochwalę), w kokilkach, ja wypróbowałam
Wielki apetytWiosna to czas wprowadzania zmian i walki o piękną plażową sylwetkę. Mimo dużej motywacji, dla niektórych, rozstanie z niezdrowymi nawykami może okazać się jednak bardzo trudnym
peanutbuttermonsterZ okazji dzisiejszego święta przybywam z nieziemsko pysznym, słodkim deserem. Jednak bez obaw! Mimo słodyczy to idealny dodatek do zdrowego jadłospisu i przyjaciel smukłej sylwetki. Takiej
peanutbuttermonsterKoktajle to pyszny i zdrowy sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn, a tym samym przemycenie do jadłospisu składników, po które zwykle nie sięgamy zbyt często. Jednym
peanutbuttermonster