szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:944/2080)

Rozstrzygnięcie konkursu :) 184

czekoladowej biedroneczki, a z czekolady i posypek - motylki. KABANOSY W CIEŚCIE Ciekawa propozycja na wytrawnie - kabanosy otulone są cienką warstwą drożdżowego ciasta, które w smaku nie przypomina typowej drożdżówki - bardziej smakuje jak bułka. Wyrabia się go bardzo szybko i nie trzeba czekać aż wyrośnie - przygotowanie zajęło mi 10 minut i od razu do piekarnika :) Dodatek keczupu (ja dałam dość grubą

Kto ugości moich gości?
Babeczki na przyjęcie 152

majonez delikatny Winiary krem balsamiczny truskawkowy szczypiorek sałata pomidorki koktajlowe kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Zimne masło pokroić w kosteczkę i zagnieść szybko z pozostałymi produktami. Zawinąć w folię spożywczą i schować na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do wypieków. Wyciąć koła ciut większe od foremek i dokładnie wylepić formy. Babeczki pieczemy przykryte folią aluminiową

Wielki apetyt
Parówki w cieście 166

Smaczna przekąska na wykorzystanie zalegających parówek. Znikają szybko, są w sam raz na kęs przy filmie czy nawet na przyjęciu. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 cienkich parówek 1 cebula 100g sera żókłtego 1 jajko czosnek granulowany pieprz sól Przygotowanie: Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę. Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym

Garnkowe fanaberie
Pigs in blankets, czyli świnki pod kołderką 258

weekendowe spotkania przy piwku lub babskie ploteczki proponuję coś szybkiego. Świnki pod kołderką, lub jak kto woli pigs in blankets. Składniki 8 parówek 8 kawałków ciasta francuskiego ok 20x8 cm (ja używam Frosty) jajko Przygotowanie Jeśli używacie ciasta francuskiego Frosty, to w opakowaniu są gotowe kawałki 20x10 cm. Ja biorę 4 kawałki i je rozwałkowuję, tak aby powstały

Kulinarne Inspiracje
Szarlotka wspaniała Reypol -Test 209

cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy. zawartość netto: 900g Produkt posiada wygodny słoiczek umożliwiający sprawne otwieranie i wyjmowanie jabłek . Jabłka prażone pozwalają na szybkie i łatwe w przygotowaniu dania obiadowe lub pyszne desery, fantastycznie smakują z ryżem, lodami lub ciastem. Wspaniale komponują się z mięsem drobiowym. Jabłka prażone firmy Reypol zachwycają swoim smakiem, można je nawet jeść prosto ze słoiczka, są wyraziste

Smakowite Dania
A czemu nie rozetki?: Grudniowe Wyzwanie Blogerek 151

gęstsze niż na naleśniki. Wstawić na godzinę do lodówki. Rozgrzewamy olej. Rozetkę na chwilę zanurzamy w oleju, po czym moczymy w cieście (należy pamiętać, żeby nie zalać całej rozetki, bo wtedy bardzo ciężko będzie zdjąć ciastko) i szybko zanurzamy w oleju. Ciastko powinno samo odchodzić, a gdyby nie chciało - warto sobie pomóc widelcem ;) Zapraszam po więcej na profil

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Jedzmy polskie jabłka 183

Krem z selera z jabłkami i serem Stilton - 17 listopada 2014 Maślankowe muffiny z jabłkiem - 7 listopada 2010 Crumble jabłkowe – szybki deser na ciepło - 28 stycznia 2014 Wigilijny barszcz z pieczonych buraków - 11 grudnia 2014 Proste ciasto jabłkowo-orzechowe - 4 lutego 2014 Koktajl z jabłka, selera naciowego, ogórka i pomarańczy – odchudzająco-antycellulitowy - 11 lutego 2014 Domowy mus jabłkowy

Moja Delicja
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu. 185

Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym samym czasie drugą farsz. No prawie. Czego nam potrzeba? Ciasto: -dwa kubki mąki TYP550 -3/4 kubka ciepłej wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem

BaRepas
Banany w cieście 284

Dziś szybka i prosta przekąska na słodko. Od przyszłego tygodnia postaram się w piątki publikować przepisy na ciasta, które można postawić na wielkanocnym stole. Święta bowiem już za miesiąc :) Z niecierpliwością czekam na wiosnę, słoneczną pogodę, spacery i rowerowe wycieczki. Tymczasem przygotowuję dla Was niespodziankę na 3 rocznicę mojego bloga. Dość duży projekt, który mam nadzieję przypadnie do gustu blogerom

W kuchni wieczorem
Pizza z serem, oliwkami, kukurydzą i filetem z makreli 193

wakacji. Dzisiaj dla odmiany przygotowałam pizzę z rybką. Jako dodatek użyłam filet z makreli  firmy GRALL . Pizza zniknęła bardzo szybko i polecam taką wariację smakową.  Pizza z serem, oliwkami, kukurydzą i filetem z makreli  SKŁADNIKI: Ciasto: 340 g mąki pszennej 5 g drożdży ¾ łyżki soli ¾ łyżki cukru 2 łyżki oliwy 250 ml letniej przegotowanej wody Dodatki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizza żytnia z oscypkiem 212

sobie na niż pozwala, w większych lub mniejszych porcjach. w naszym domu pizza na stole króluje dość często.  Jest prosta, szybka i sycąca. po kilku eksperymentach udało nam się stworzyć idealne proporcje na pizze na cienkim cieście. dla lepszego smaku zamiast pszennej maki dodaje gryczana, dzięki czemu ciasto zyskuje na chrupkości. Dodatki to sprawa indywidualna, jednak jeżeli chcecie przygotować

Słodkie Przyjemności
Piernik z suszoną śliwką 205

zwyczaje, obrzędy, tradycje. Dlatego na stole świątecznym nie powinno zabraknąć piernika. Prawdziwy dojrzewający przygotowujemy na miesiąc przed świętami. Dzisiaj proponuję dość szybki, smaczny i dobry do jedzenia zaraz po upieczeniu. Dodatek suszonych śliwek i powidła śliwkowe, nadają ciastu prawdziwy piernikowy smak. SKŁADNIKI Na długą keksówkę. 250 g mąki pszennej  200 g suszonych śliwek 150 g cukru 120 g miodu

W kuchennym oknie Ewy
Parówkowe mumie na Halloween 266

Szybka w przygotowaniu i efektowna przekąska na Halloween! Pomysł zaczerpnięty z internetu. Składniki: dowolna ilość parówek ciasto francuskie musztarda Kupując parówki warto zwrócić uwagę na zawartość mięsa w produkcie. Wiem, że to tylko MOM, ale wolę mieć tego MOM-u 80%, niż 20%... Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paseczki. Powinno być ich dwa razy więcej niż parówek. Każdą parówkę kroimy

chwile dla mnie
Pełnoziarniste babeczki z jabłkami i orzechami laskowymi 475

Przekładamy do blachy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 25-30 minutach powinny być gotowe. Szybko? Szybko :) Babeczki wyglądają miliony razy lepiej, jeśli nie napełniamy papilotek na bogatości - najlepiej dawać trochę więcej ciasta niż połowa ich wysokości albo 3/4. Screaming Trees są tu za idealnie dopasowanie do muffinów i deszczu za oknem :) insertCookd("216b6cc05bb30ae165b627f926989ca8

sama złodycz
Bolillos - meksykańskie bułeczki 191

innego)   [ dałam olej z awokado ] 1 łyżka słodu jęczmiennego Wyrobić gładkie, lśniące ciasto, które łatwo odstaje od ścianek miski. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na minimum 1 godzinę. Następnie odgazować i podzielić na 10 -12 części. Uformować szybko kulki, ułożyć je złączeniami w górę i zostawić na 10 min. Teraz dopiero formować bułeczki - podłużne lub okrągłe. Pozostawić do wyrośnięcia

Moje domowe kucharzenie