szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:846/2080)

Sernik nowojorski – przepis na puszyste i aksamitne ciasto 271

wykończenie ze śmietany i cukru pudru. Sprawdź, jak przygotować sernik nowojorski. Sekret tkwi w pieczeniu, czyli jak przygotować sernik nowojorski? Największy problem podczas pieczenia sernika dotyczy szybkiego wyrośnięcia i równie szybkiego… opadania. Jego powierzchnia może też popękać albo przypiec się z wierzchu, kiedy masa jeszcze jest surowa. Właśnie dlatego zdecydowałam się na sernik nowojorski pieczony w kąpieli wodnej. Na czym(...)piekarniku będzie generować się para, a temperatura pieczenia jest niska, sernik urośnie idealnie równy. Trzeba też pamiętać o tym, żeby składniki miały temperaturę pokojową . >> Zobacz też: Przepisy na ciasta Przepis na sernik nowojorski Składniki: Na spód: 200 g herbatników, 80 g masła. Na masę serową: 1 kg twarogu do sernika (możesz go przygotować samodzielnie, czyli zmielić dwu- lub trzykrotnie albo

Rozdomowiona
Maślane ciastka z jabłkami 95

Maślane ciastka z jabłkami Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasteczka. Polecam! Składniki: 500g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g masła 4 jajka 120g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 150ml mleka 4 jabłka cukier puder – do posypania ciasteczek     *** Masło roztapiamy i odkładamy do przestudzenia *** ***Jajka roztrzepujemy z cukrem, a następnie dodajemy mleko i masło, mieszamy(...)końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia *** *** Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do ciasta. Całość dokładnie mieszamy *** *** Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy w odstępach po dwie łyżki ciasta na każde ciastko *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka wielkanocne 242

Kruche ciasteczka wielkanocne Pyszne, szybkie i efektowne ciasteczka wielkanocne, które możemy przygotować z pomocą dzieci. Do nadziania najlepiej użyć żółtego dżemu lub pysznego domowego kremu cytrynowego, na który przepis znajdziecie TUTAJ . Ciasteczka możemy polukrować lub obsypać cukrem pudrem. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mąki 10 dkg miękkiego masła 10 dkg miękkiej margaryny 0,5 szklanki cukru 1 jajko(...)żółtko Dodatkowo: dżem lub krem cytrynowy z TEGO przepisu 1 białko + kilka łyżek cukru pudru – na lukier     *** Wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto. W razie potrzeby można dodać więcej mąki *** *** Ciasto cieniutko rozwałkowujemy i wycinamy jajeczka. W co drugim jajeczku wycinamy kurczaczka lub jeśli nie mamy foremki to kółeczko za pomocą np. kieliszka. Gotowe ciasteczka układamy

Blog z Apetytem
Drożdżowe ciasto z serem i żurawiną 144

Przepyszne, niezwykle puszyste i aromatyczne drożdżowe ciasto, z dodatkiem twarożku i suszonej żurawiny. Tak dobre, że nie można się od niego oderwać ;). Ciasto formujemy w ten sposób, że zwijamy wraz z nadzieniem w roladę, następnie przecinamy ją wzdłuż i zaplatamy podobnie jak warkocz. Do ciasta można przygotować kruszonkę, można też po upieczeniu polukrować ( zrezygnowałam zarówno z jednego(...)drugiego ). Z przepisu wychodzą dwie dość pokaźne drożdżówki...ale znikają tak szybko, że po chwili pozostaje po nich tylko wspomnienie ;). Bardzo, bardzo polecam :). Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki . Składniki na ciasto: 540 g mąki pszennej 250 ml mleka, letniego 80 g cukru 10 g suchych drożdży lub 20 g świeżych drożdży 75 g masła, roztopionego 2 duże jajka pół

Opowieści z piekarnika
Ciasto nie tylko lukrem malowane, czyli jak ciekawie ozdobić tort? 195

dekorować torty, żeby wyglądały niesamowicie? Sposobów jest wiele i każdy ma swoje własne upodobania. Poniżej pokazuję kilka sprawdzonych pomysłów, dzięki którym Wasze ciasta będą zawsze zachwycające i pyszne. Bita śmietana – baza i sposób na szybką dekorację Bita śmietana prezentuje się pięknie i smakuje oczywiście jeszcze lepiej. Jest jednym z najczęstszych pomysłów na dekorację, który nie wymaga specjalnych talentów kulinarnych(...)Świetnie sprawdzają się w tym charakterze polskie owoce sezonowe – truskawki, maliny oraz porzeczki. Warto pamiętać, aby układać je na śmietanie, galaretce lub masie, aby dobrze połączyły się z powierzchnią ciasta. Mirror glaze, czyli prosta i nietuzinkowa dekoracja ciasta Mirror glaze zachwyca i przykuwa uwagę. Co najważniejsze wcale nie jest trudne do uzyskania. Na początek należy zmieszać 100 ml słodkiego, skondensowanego

kolorowotorcikowo
Ucierane ciasto z owocami i kruszonką 171

dodać pokrojone w kawałki masło, cukier, mąkę, cukier waniliowy, interwał, naczynie zamknięte, 30 sekund wysypać wszystko do miski i szybko ugnieść, formując kruszonkę Pieczenie – blaszka 30 cm x 23 cm. Nagrzać piekarnik do 190 C i piec 40 minut. Ciasto lekko musi się przyrumienić i urosnąć. Można polać dodatkowo lukrem, ale nie jest to konieczne. Ciasto jest puszyste

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowe clafoutis z czerwoną porzeczką (Clafoutis al cioccolato e ribes rosso) 217

Uwielbiam wykorzystywać letnie dobrodziejstwa natury przygotowując owocowe ciasta, których latem nie może zabraknąć na moim stole. Ostatnio moim ulubionym jest clafoutis, którego przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie. Jaki ś  czas temu na blogu zamieściłam przepis na clafoutis z czereśniami. Tym razem przygotowałam clafoutis z czekolad ą , która  pięknie kontrastuje z czerwieni ą  porzeczek. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
Jabłka w cieście 352

obieramy, gdyż w skórce jest najwięcej witamin. Jabłka w cieście to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama smażyła takie jabłka w cieście dla mnie i mojej siostry na deser. Przepis jest prosty i warty wypróbowania dla tych, którzy poszukują pożywnej przekąski, szybkiego deseru na ciepło lub obiadu dla dzieci. Polecam! Polecam też mój przepis na tradycyjny kompot z papierówek , Mus jabłkowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brokuły w cieście francuskim 293

chcę ponownie pisać że jest to bardzo szybka i prosta do zrobienia przekąska która świetnie smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie  i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę. Składniki :  ciasto francuskie 250 g brokułu 5 pomidorków koktajlowych 4-5 dużych plastrów salami

Mechanik w kuchni
Pierogi z truskawkami 175

zerwiec nie może się obyć bez pysznych pierogów z truskawkami. Delikatne ciasto skrywające soczysty owoc, podane z kwaśną śmietaną oraz cukrem -  po prostu ideał. Moje ulepiłem na szybko między jednym egzaminem a drugim, żeby zużyć tony truskawek zerwanych na działce. Przepis zna pewnie każdy z Was, ale nie mogłem się nim nie podzielić; w końcu to podstawa

Food Square
Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 368

zrobić uszka, pierogi, namoczyć śledzie i je przygotować. Oprawić karpia, zrobić sałatki, a jeszcze trzeba mak namoczyć jeśli chcesz zjeść pysznego makowca. Wspomnę tylko, że inne ciasta też się same nie upieką!   Ja to wszystko rozumiem i jeśli ktoś ma czas to bardzo polecam rozłożyć sobie przygotowania świąteczne na cały grudzień(...)DROŻDŻOWYCH z kapustą i grzybami lub podobnej, ale szybszych w przygotowaniu PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO   Jako przystawkę proponuje sałatkę tym razem z  WARZYW KORZENIOWYCH Z MUSEM Z MAKRELI   Kolejną potrawą która jest szybka w przygotowaniu i pasuje do tej kolacji to ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z PIECZARKAMI . Jest

kuron.com.pl
Ciasta jednej miski - słodkości, które nie pobrudzą kuchni 210

Kuchnia po przygotowaniu ciasta wcale nie musi wyglądać jak po przejściu tornada. Istnieje wiele smacznych i szybkich przepisów na słodkości, które nie wymagają wielu naczyń i pomocy kuchennych. Wystarczy jedna miska, ewentualnie garnek. Wiele z nich nie potrzebuje nawet miksera – wystarczy stołowa łyżka. Murzynek z jednej miski Tylko jedna miska i garnek – tylu naczyń wymaga  przepis na murzynka . Garnek(...)szklanki mąki oraz pozostałymi składnikami. Warto zostawić odrobinę masy z rondelka, by wykorzystać ją później jako polewę. Przepis na murzynka to nie jedyne rozwiązanie - wypróbuj także ciasto czekoladowe na bazie gorzkiej czekolady. Jej tabliczkę należy rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać pół kostki margaryny, a następnie wmieszać w to 3 jajka, pół szklanki cukru i 3/4 szklanki mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Świąteczny mini murzynek 203

Murzynek jest to jedno z wielu ciast do, którego z miłą chęcią wracam. Moim zdaniem ten ponadczasowy wypiek posiada same zalety. Szybki w przygotowaniu, smaczny i bardzo prosty. Nie byłam bym sobą jednak, gdybym czegoś nie zmieniła. Dzisiejszy przepis to ukłon w stronę świat, które przyjdą szybciej, niż się nam wydaje.  Przepis na świąteczny mini murzynek to taka moja

Ciasta z tradycjami
Tort Brzoskwiniowy z Jogurtem BEZ PIECZENIA 296

Tort Brzoskwiniowy z Jogurtem Bez Pieczenia – Kolejny pyszny tort w Małej Cukierence. Prosty, szybki w przygotowaniu, bez pieczenia z owocami. Jest bardzo smaczny, jogurtowy, taki lekki i wygląda pięknie. Tort powstawał przy współpracy z marką dr Gerard. Do ozdoby i na spód ciasta użyłam rurek Rolls Rolls Apple Pie, są to smaczne rurki o smaku cynamonowym. Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)Jogurt przełożyć do czystej miski, dodać ostygniętą galaretkę i wymieszać mikserem, jeśli masa będzie bardzo rzadka miskę wstawić do lodówki na około 3-5 minut (trzeba uważać masa szybko tężeje). 5. Do masy jogurtowej dodać połowę ubitej śmietanki i wymieszać mikserem. Dodać pozostałą śmietankę i krótko wymieszać mikserem. Następnie mikser odłożyć i dokładnie wymieszać szpatułką. 6. Około 1/3 kremu wylać

Mała Cukierenka
Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 333

Pancakes – przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki . Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też polewą czekoladową. Można je również podawać z dżemem, miodem lub innymi dowolnymi składnikami. Najbardziej lubimy je spożywać jako ciepłe śniadanie, ale równie dobrze sprawdzają się jako(...)wyjdą zbite i płaskie). Patelnia powinna być dobrze nagrzana, ale placki powinny już być smażone na średnim płomieniu, gdyż zbyt szybkie smażenie sprawi, że pancakes nie będą miały dość czasu, by urosnąć, a dodatkowo się przypalą. Przed nalaniem ciasta (pierwszej porcji) patelnię należy tylko delikatnie natłuścić olejem na pędzelku. Przy kolejnym placku już nie należy natłuszczać patelni, lecz smażyć beztłuszczowo

Kulinarne Przeboje