Jeżeli spodziewacie się gości i nie wiecie co im na szybko podać to polecamy Wam tą pyszną przekąskę, która na pewno zasmakuje każdemu Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) - 400 g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżka masła - 70 g sera żółtego - 1 białko - kilka gałązek natki pietruszki - sól, pieprz Składniki na ok. 16 sztuk. Na patelni rozpuszczamy masło. Cebulę
Kuchenne Wariacjedzień spędzony na błogim wylegiwaniu się w fotelu z dobrą książką w ręku, konkretniej Katedrą Marii Panny w Paryżu Wiktora Hugo i cykaniu szybkich zdjęć wypieków, zanim znikną z talerza. Udało mi się zatem uwiecznić ciasto, z którego jestem wyjątkowo dumna. W ostatnim poście wspominałam o jarmarku wielkanocnym, który mieliśmy szczęście odwiedzić w niedzielę palmową. Kiedy błąkałam się pomiędzy straganami
Przepysznik - BLW i nie tylkobitą śmietaną to idealne połączenie. Nie tylko smak tego ciasta jest zaskakujący, ale również jego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane(...)już bardzo gęsty to wylewamy go na zastygniętą masę serową. Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy cukier puder, miksujemy i wykładamy bitą śmietanę na mus truskawkowy. Wierzch ciasta dekorujemy świeżymi truskawkami. Smacznego
kulinarne odsłony paticukru pudru 200 g serka kremowego śmietankowego Masło utrzyj z cukrem pudrem na bardzo jasną i puszystą masę. Dodaj schłodzony serek i zmiksuj szybko na wysokich obrotach. Gotową masą obłóż brzegi i wierzch ciasta, a następnie wygładź. Możesz to też zrobić w dwóch etapach: najpierw nałóż cienką warstwę masy i schłódź w lodówce aż masa stężeje (ten etap
Słodki BlogProstota i klasyka. Ale za to jaki smaaaak??!!! Takie ciasto zawsze idealnie się sprawdza 👍 (przynajmniej u nas). No i ma same zalety! Szybko sie je robi, i nie wymaga wyszukanych składników. Piekę je z sezonowymi owocami, a zimą np z brzoskwiniami z puszki czy jabłkami. Zawsze uwieńczeniem jest maślana kruszonka, która dodatkowo podkręca smak 😍 Mimo, że niektórzy
Walijskie Pichcenieminut z każdej strony, aż się zezłocą. Wyjmujemy i odsączamy na papierowych ręcznikach. Gorące obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem. Przepyszne jabłka w cieście, to nazwa nie na wyrost. Na śniadanie, drugie danie, deser, czy kolację. Szybko, prosto, pysznie i niedrogo. Z powyższych proporcji otrzymamy 32 placki. Są tak fantastyczne, że więcej zachęty nie potrzebują. Po prostu trzeba spróbować
mojewypiekiinietylkoDzisiaj chciałbym podzielić się z Wami jakże prostym i smacznym pomysłem na szybki deser. Zapiekane owoce pod kruszonką czyli wszystko to co najlepsze, bo chyba każdy z nas uwielbia kruszonkę na cieście i często pewnie zdarzało się Wam podskubywać ją z ciasta ;-) mi też! Owoce które użyłam: - brzoskwinie z puszki - jabłka - świeże figi składniki na kruszonkę: - masło - cukier kryształ - mąka
SMYKWKUCHNImąki pszennej 150 gr zimnego masła (u mnie klarowane) 20 – 60 gr cukru pudru 1 duże jajko (rozmiar L) Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść. Można też użyć malaksera i mielić do momentu, aż ciasto zacznie się zbrylać i tworzyć jedną całość. Ciasto rozpłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą, schować do lodówki na godzinę. Foremki dokładnie wysmarować masłem
moj przepis namąki pszennej 150 gr zimnego masła (u mnie klarowane) 20 – 60 gr cukru pudru 1 duże jajko (rozmiar L) Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść. Można też użyć malaksera i mielić do momentu, aż ciasto zacznie się zbrylać i tworzyć jedną całość. Ciasto rozpłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą, schować do lodówki na godzinę. Foremki dokładnie wysmarować masłem
moj przepis naDzisiaj przyrządzamy bardzo fajny i szybki obiad, a mianowicie drożdżowe quiche. Pychota! Takie podanie z pewnością przypadnie do gustu nie tylko Twojej rodzinie ale i znajomym, śmiało możecie przygotować taką porcję na imprezę. Quiche możecie również przygotować na kruchym spodzie, będzie smakowało równie pysznie :) Składniki: 250 g mąki 15 g świeżych drożdży(...)szklanki mąki, dodać 0,5 szklanki ciepłego mleka, drożdży i 1 łyżkę cukru, zamieszać i odstawić na 15 minut aby rozczyn zaczął pracować. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać ciasto. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20-30 minut aż podwoi swoją objętość, następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 0,5 cm i wykładamy spód formy do tary
Niezły MłynekChcąc obdarować bliskich oraz zaskoczyć ich oryginalnym i jednocześnie funkcjonalnym upominkiem można pokusić się o zakupienie wysokiej jakości sztućców, jakie znajdziecie w ofercie polskiej marki Hefra
Słodkie okruszkichcecie skorzystać z mojego przepisu na granolę , to musicie miód zastąpić innym słodem roślinnym (np. syropem z agawy lub syropem klonowym). Polecam również szybką granolę z patelni , którą zrobicie w 5 minut. The post Wegańskie ciasto z cukinią i orzechami – bez miksera appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjamalinowym sezonie nie może zabraknąć ciasta z tymi pysznymi owocami. Ciasto, które dziś proponuję, jest bardzo łatwe do wykonania, robi się je szybko, więc świetnie nadaje się na deser w ciągu tygodnia. Po ok. godzinie uzyskuje się niezwykle pachnące, wilgotne w środku i kruche z zewnątrz ciacho. Polecam! 😊 Ważna informacja: jajka, maślanka i olej muszą mieć podobną temperaturę, by się
Weekendy w domu i ogrodzie