szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:825/2080)

Bagietki czosnkowe 223

dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste *** *** Następnie ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia *** *** Gdy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 10 równych części z których formujemy podłużne, krótkie bagietki *** *** Bagietki delikatnie spłaszczamy i układamy na wyłożonej papierem blaszce *** *** Blaszkę przykrywami ręczniczkiem i odkładamy bułeczki ponownie do wyrośnięcia(...)TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Bagietki czosnkowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Makowiec na kruchym spodzie 263

Podzielę się dzisiaj z Wami , przepisem na szybkiego makowca. Tradycyjny makowiec to drożdżowy placek z masą makową i bakaliami. A ja podam wersję na kruchym spodzie.Tak upieczony placek nazywa się makowcem sułtańskim. Uwierzcie , nie odbiega smakiem od takiego makowca , do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni :) Przepis zaczerpnięty z DTV Blacha : 20x28   Do tej wersji potrzebne są : - maka pszenna - 500g - żółtka(...)masę na ogniu ok. 3 minut.Kiedy składniki , ładnie się ze sobą połączą , zdejmujemy z ognia i dodajemy masło. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną polewę , wylewamy na ciasto. Wysypujemy na stolnicę mąkę z proszkiem do pieczenia , wbijamy same żółtka ,miękką margarynę , chwilkę siekamy wszystkie składniki. Następnie zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto

Słodkości i nie tylko
Domowa shoarma z kurczaka 269

Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku. 152

pieczenia. Wsyp 1/2 łyżeczki soli, wymieszaj do połączenia składników. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.   W rondlu rozgrzej olej. Rybę obtocz w mące, zanurz w cieście. Smaż na rozgrzanym oleju, około 4-5 minut, panierka zrobi się złota.   Podawaj z domowymi frytkami i sosem tatarskim.   Ryba w chrupiącej panierce. Przepis(...)sosie. Jeżeli jednak szukasz idealnej złocistej, aromatycznej, najlepsza jest ryba w chrupiącej panierce.   Danie szybkie i niedrogie   Ten przepis wzorowany jest na brytyjskim Fish & Chips , co prawda bez chips ale zawsze. Panierka a raczej ciasto bazuje na zimnym piwie, mące i proszku do pieczenia. Pięknie pokrywa białe filety

kuron.com.pl
PODSTAWOWY PRZEPIS NA NALEŚNIKI. ZASADY PRZY SMAŻENIU NALEŚNIKÓW 200

roztopione masło, nie dodajemy już tłuszczu podczas smażenia, ten zabieg zapewni odpowiednią sprężystość naleśnikom, nie będą się one łamać ani kruszyć - do ciasta na naleśniki używamy mąk typu 450 do 550 - naleśniki smażymy jak najcieńsze, dość szybko obracamy na drugą stronę, aby ich nie wysuszyć PRZEPIS NA NALEŚNIKI NA WODZIE: - 500 g mąki pszennej typ 550 - 650 ml wody

SMYKWKUCHNI
Chleb z garnka-pytlowy 151

minut. Po tym czasie czynność składania ciasta powtórzyć, przykryć ciasto folią i poczekać 30 minut do wyrośnięcia ciasta. Piekarnik wraz z garnkiem żeliwnym powinien rozgrzewać się około 40 minut w temperaturze 210-220 st C. Wyjąć ciasto na podsypany mąką blat, ciasta nie spłaszczamy  nie ugniatamy. Przygotowujemy naczynie do ostatecznego wyrastania ciasta, może to być sito, koszyk wiklinowy(...)czasie czynność składania ciasta powtórzyć, przykryć ciasto folią i poczekać 30 minut do wyrośnięcia ciasta. Piekarnik wraz z garnkiem żeliwnym powinien rozgrzewać się około 40 minut w temperaturze 210-220 st C. Po tym czasie wyjąć ciasto na podsypany mąką blat, ciasta nie spłaszczamy  nie ugniatamy. Przygotowujemy naczynie do ostatecznego wyrastania ciasta, może to być sito, koszyk wiklinowy

SprawdzonaKuchnia.pl
Rolada z czerwonymi porzeczkami. 165

Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo prostą i bardzo szybką w wykonaniu roladę. Ubijamy biszkopt, posypujemy owocami, pieczemy, rolujemy, kroimy, oprószamy cukrem pudrem i gotowe...zjadamy. Upieczcie koniecznie, a ja smacznego Wam życzę :) Składniki: Ciasto: 3 jajka 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki mąki tortowej pół małej łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo

Izabelawkuchni
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 117

wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku. Oczywiście(...)wierzch resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 1910 kcal B 123 g W 29 g T 144 g  ze śmietanką 30% i twarogiem z wiaderka 2440 kcal

zdrowo i aktywnie
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 223

wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku. Oczywiście(...)wierzch resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 1910 kcal B 123 g W 29 g T 144 g  ze śmietanką 30% i twarogiem z wiaderka 2440 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto kinder country 275

Ostatnio bardzo popularne ciasto na różnych stronach kulinarnych więc ja też się skusiłam i zrobiłam. Fajne,apetyczne , robi je się bardzo szybko i w dodatku bez pieczenia. Przeglądałam różne przepisy i stworzyłam swoją wersję,minimalnie różniącą się od pozostałych.  Jak dla mnie,a ja naprawdę jestem łasuchem na słodkości, ciasto jest zdecydowanie za słodkie. Następnym razem zmniejszę ilość czekolady

Kolorowa kuchnia Elki
Na słodko. Domowa piekarnia - Piotr Kucharski / KONKURS 212

placek z makiem, babkę pomarańczową, obracane ciasto z owocami, czekoladowe ciasto z bazylią i truskawkami. Znajdziemy tu też przepisy na ciasto orzechowe z burakami, buraczkowe brownie,pełnoziarniste babeczki z borówkami, owsiane ciasteczka czy chlebek dyniowy. Przepisy są proste, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nie znajdziemy tu ciężko dostępnych składników i z pewnością każdy znajdzie tu odpowiedni przepis dla siebie. Czwarty

Plate of Joy
Czekoladowiec z czereśniami 129

Pyszne czekoladowe ciasto z prawie pół kilogramowym dodatkiem słodkich, soczystych czereśni, z którego uroczo wystają czereśniowe ogonki :) Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Wyjątkowo miękkie i puszyste, wilgotne dzięki owocom. Jest równie smaczne i świeże także na drugi dzień (niestety nie wiem jak jest w kolejne dni, ponieważ ciasto nie doczekało ;) Tak duża ilość owoców, a niewielka ciasta, sprawia

MyCookBook.pl
ciasteczka czekoladowe 216

Zasługują na szczególną uwagę! Delikatne, chrupiące z wilgotnym i ciągnącym środkiem. Pyszne! Robi się je bardzo szybko, a zjada się jeszcze szybciej. SKŁADNIKI 70 g masła w temperaturze pokojowej 0,5 szkl. cukru 1 jajko 3/4 szkl. mąki 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 90 g gorzkiej czekolady 90 g mlecznej czekolady PRZYGOTOWANIE Masło(...)następnie wszystkie suche składniki i wszystko wymieszać mikserem tak, by składniki się połączyły. Na koniec dodać drobno posiekaną czekoladę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać uformowane z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciastka układać w dużych odległościach od siebie, ponieważ znacznie rozpływają się na boki – zostawić przerwy pomiędzy ciastkami ok. 5 cm. Piekarnik rozgrzać do 180º, piec

zabawa smakiem
Piernik staropolski z powidłami - dojrzewający. 162

podzielić na trzy równe części, można pomóc sobie wagą kuchenną.  Przygotować blachę ( moja o wymiarach 25x35cm) wyłożyć papierem. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wyłożyć nim dno blachy. Piec w temp.170 C około 15-20 min. Piernik szybko rośnie, podwaja swoją objętość. Wyjąć, upiec pozostałe dwa blaty. Wystudzić.  Zimne blaty przełożyć podgrzanymi powidłami śliwkowymi. Potrzebne będzie

Radość kipiąca uśmiechem.
CHRUPIĄCE GOFRY 5480

pianę.  * Resztę składników mieszamy ze sobą, ubijamy mikserem. Dodajemy pianę , delikatnie mieszamy. * Nagrzewamy gofrownicę. Nalewamy porcjami ciasto, pieczemy ok 3-4 minut.  *Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Często spotykam się ze stwierdzeniami, że gofry nie są chrupkie, że szybko stają się gumowe, że trudno dobrze je upiec. Sekret dobrych gofrów tkwi w wyborze dobrej gofrownicy. Sama przetestowałam(...)gofrownica polskiej firmy DEZAL .Ja wybrałam model Dezal 301.7.  Posiada ona moc 1300 w co pozwala w szybki sposób uzyskać puszyste, chrupiące ( nawet po kilku godzinach) gofry.   Dodatkowym plusem tej gofrownicy jest fakt iż powłoka na którą wylewamy ciasto została pokryta greblonem- zapobiega on przywieraniu. Po zakończonej pracy nie ma konieczności mycia urządzenia, wystarczy tylko przetrzeć kratkę

Z Majeczką w kuchni