szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:735/2080)

Pieczone omlety z truskawkami i borówkami 122

Zdrowy deser, słodkie śniadanie lub przekąska :) Te pyszne omleciki sprawdzą się na każdą z tych opcji. Słodkie i owocowe, a bez dodatku cukru. A w dodatku bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. PIECZONE OMLETY Z OWOCAMI BEZ CUKRU Czas przygotowania 10 minut + 20-25 minut pieczenia Z podanych składników wyszły 3 małe omlety 2 jajka Duży, dojrzały banan Duża łyżka(...)orkiszowej czy pszennej) Kilka truskawek, garść borówek Odrobina sody Woda Banana rozgnieść widelcem i połączyć dokładnie z jajkami Dodać mąki, sodę i wymieszać. Dodawać wody do uzyskania masy konsystencji ciasta biszkoptowego Masę wylać do foremek, na górę powkładać owoce Piec 20-25 minut w 180 stopniach

HealthyCreations
Francuskie rogaliki z ricottą i czekoladą (Cornetti di pasta sfoglia con ricotta e cioccolato) 153

zmieniam plany i dziś dziel ę  si ę  z Wami moim przepisem :) Rogaliki, które przygotowałam, są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarcz ą  tylko 3 składniki: ciasto francuskie, ricotta, czekolada i w niecałe 30 minut mamy gotowe chrupiące rogaliki, które umil ą  nasze poranki.  Mi ł ego dnia ;):) SKŁADNIKI

La grande e la piccola cuoca
Ananas 131

Beza: 3 białka z jaj 2 razy waga białek - cukier puder garść migdałów w płatkach Poncz: sok z 1 cytryny 3 łyżki wody Ananas - przygotowanie ciasta: Biszkopt - przygotowanie: Mój biszkopt to taki prosty i szybki biszkopt, który wyjdzie każdemu. Nie musisz oddzielać żółtek od białek, a dodatek proszku do pieczenia jest niewielki. Całe jaja ubijamy z cukrem na bardzo puszystą

MamaOskarka
Żytnia tarta mleczno-owocowa 172

słoneczne dni tak szybko nam zlatują, zaś zima, chłód i mrozy trwają prawie wieczność. Zauważyłam, że bardzo często robię tarty, tak więc, dziś nie będzie inaczej - na umilenie dnia postanowiłam, że wrzucę dziś tartę, pyszną i niecodzienną, bo z wypełnieniem mleczno-owocowym! Wykonana w formie o średnicy 25cm., wychodzi z niej ok. 12 porcji. Składniki na ciasto: - 240g mąki żytniej(...)łyżki ksylitolu - 2 żółtka - sok z połowy cytryny Mąkę przesiewamy, dodajemy zimnego masła pokrojonego na kawałki i resztę składników, szybko zagniatamy, tworzymy kulę i odkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź

Be Fit Be Strong
Mazurek chałwowo-kajmakowy 131

sezamowej - 5 łyżek śmietany 30% *na wierzch: - 2 puszki masy kajmakowej - szczypta soli - kandyzowane cytrusy i płatki migdałów do ozdoby - pisaki lukrowe Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie posiekać za pomocą noża lub w malakserze. Szybko wyrobić w rękach, po czym podzielić na dwie części, zawinąć je folią spożywczą i schować na 2-3 godziny do lodówki. Następnie pierwszą porcję rozwałkować

W poszukiwaniu inspiracji
Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną i kokosem + film 143

Smakowita szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną i kokosem to wyśmienite ciasto które pasuje na każdą okazję i bardzo szybko znika z talerzy. Jest nieco pracochłonne ale proste w przygotowaniu, smakuje obłędnie. składniki na formę 23 na 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)sztywną pianę, w trakcie ubijania wsypujemy cukier. Do ubitych na sztywno białek dodajemy żółtka, wsypujemy przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i dokładnie rozprowadzamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C około 30-35 minut. Obrane ze skórki jajka kroimy na mniejsze kawałeczki i wrzucamy

Smakowite Dania
Mazurek wielkanocny – kruchy spód i dwa przepisy 144

mamy) malakser lub rozdrabniacz z pojemnikiem. Jest to najszybsza i najprostsza metoda na kruche ciasto. Do pojemnika wrzucamy mąkę, cukier, posiekane zimne masło, żółtka, sól i wodę. Następnie wszystko razem siekamy. Po chwili masa powinna zrobić się „gliniasta” i wówczas przekładamy wszystko na stolnicę, zagniatamy, szybkimi ruchami, formujemy kulę, zawijamy w folię i chowamy do lodówki na godzinę. Jeśli(...)łączymy mąkę z cukrem i solą, następnie łączymy wszystko z zimnym masłem, tworząc kruszonkę. Dodajemy dalej żółtka i wodę i szybko wszystko razem zagniatamy. Formujemy kulkę, którą zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Po godzinie wyciągamy ciasto z lodówki, dzielimy na dwie części. Każdą delikatnie ogrzewamy w dłoniach i rozwałkowujemy na placek o grubości około

Analiza Smaku
Czekoladowe ciasto biszkoptowe z morelami- z patelni! 148

kątem mega prostoty i błyskawicznego czasu- zrobisz je w niecałe 15 minut, z czego 10 to 'smażenie' ! Tym razem zapraszam na czekoladową wersję tego ciasta, które zostało połączone z morelami. Dobrze smakuje, szybko się robi- nic, tylko brać przepis i próbować! 😊 Patlenia, 28 cm: * jajka- 4 szt. * mąka pszenna- 80 g * roztopione masło- 60 g * kakao- 20 g * drobny cukier(...)składniki się połączą. Patelnię wysmarować masłem, poukładać połówki moreli i wylać masę. Przykryć szczelnie pokrywką i 'smażyć' na małym ogniu przez 10 minut. Po lekki przestygnięciu na wierzch ciasta położyć duży talerz i obrócić całość do góry nogami- w ten sposób przełożymy z łatwością placek na talerz. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Chleb z gara w 2h 177

Drożdże wymieszać z cukrem i wodą do rozpuszczenia. Mąkę wymieszać z solą, dodać olej i drożdżową mieszankę. Zagnieść ciasto, przynajmniej 10 min. Odstawić do wyrośnięcia na pół godziny w ciepłe miejsce (np. piekarnika nagrzanego do 40 stopni i wyłączonego). Złożyć ciasto (czyli porozciągać i złożyć na pół z różnych stron, przykładowy  film instruktażowy ) i znów odstawić na pół godziny(...)mąką żeby ciasto się nie przykleiło, ale łatwiej wykorzystać papier do pieczenia. Kładziemy papier na płaskiej powierzchni i przykrywamy nasz durszlak/koszyk od góry papierem w stronę ciasta oczywiście. Odwracamy do góry nogami, ciasto jest na desce, ściereczkę ściągamy. Nacinamy bochenek w kilku miejscach żyletką i przekładamy do gorącego, świeżo wyjętego z piekarnika gara i szybko przykrywamy pokrywką. Zmniejszamy temperaturę

W kuchni bez szafek
PUSZYSTY BRZOSKWINIOWY SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 243

Sernik jest pyszny, nie za słodki, mocno brzoskwiniowy, łatwy i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia. Zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno.   Ciasto doskonałe na lato, ale nie tylko. Uwielbiam serniki na zimno, a ten z brzoskwiniami mogłabym chyba jeść codziennie :) Wprost sam rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku długości

Zrób to smacznie
Mazurek wielkanocny 140

Mazurek wielkanocny Tradycyjnie na Święta Wielkanocne polski mazurek . Moja propozycja, bardzo prosta, szybka i przyjemna w wykonaniu.  Cześć najważniejsza to degustacja. Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki tortowej 100 g masła 100 g cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 szczypta soli 1 jajko Składniki na masę i ozdoby do Mazurka: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Wino Francja Kuchnia
tiramisu 182

Deser, który chyba każdy próbował, a większość go pokochała! Szybki, prosty i pyszny! SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 30% 400 g serka mascarpone 5 łyżek cukru

zabawa smakiem
luksusowe ciasto drożdżowe z rabarbarem 137

ocalała okładka więc nie mogę podać jej tytułu ani innych na jej temat informacji - wewnątrz znajduje się sporo przepisów na różnego rodzaju słodkości. Ciasto, które wybrałam nazwałam luksusowym; nie należy do tych łatwych, szybkich ani bezproblemowych. Sporo trzeba się przy nim napracować, zostaje potem pół kuchni brudnych garnków, ale w nagrodę otrzymujemy dużą blachę wspaniale wyrośniętego, lekkiego jak puszek

6niebo
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 171

później wykładam je na stolnicę). W szklance wody (200ml) bardzo, bardzo gorącej, jakieś 85-90⁰C, rozpuszczamy łyżkę masła (lub oliwy). Zalewamy mąkę i szybko mieszamy łyżką, łącząc składniki, staramy się jak najszybciej zagnieść ciasto (uwaga, bo będzie gorące!). Ja do swoich pierogów nigdy nie dodaję jajek – pamiętacie przepis na ciasto na makron ? To właśnie jajka sprawiają, że ciasto jest

Karo in the Kitchen
Ciasto 3 bit 415

Dziś zapraszamy Was na ciasto 3 bit. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że to ciasto skomplikowane bo ma wiele warstw ale tak naprawdę to szybko się je robi i co jest ważne nie trzeba go piec Polecamy je nie tylko fanom batoników 3bit ale każdemu bo jest na prawdę pyszne Składniki na spód ciasta: - 250 g herbatników

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania