szklanki cukru trzcinowego Mus: 500g truskawek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąki, cukier, wbijamy jajo i pokrojone zimne masło. Całość szybko i dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki, a drugą do zamrażalnika na 30 minut. W między czasie przygotowujemy mus. Umyte i odszypułkowane truskawki kroimy i gotujemy
Truskawkowa Fiestapokrojone schłodzone masło, jajko, cukier, skórkę otartą z pomarańczy (przed otarciem skórki pomarańczę należy dokładnie umyć i sparzyć) oraz mak. 2) Składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 3) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 min. 4) Schłodzone ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm, powycinać ciasteczka (żeby uzyskać podobny efekt jak tutaj
Fitsweet.meprzesianej mąki dodać kakao, pokrojone schłodzone masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia, a na koniec pokrojone orzechy i migdały. 3) Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 4) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 min. 5) Z gotowego ciasta formować ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Piec
Fitsweet.melekko na suchej patelni, wystudzić i zmielić. 2) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, jajko, cukier oraz wcześniej przygotowane orzechy. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 3) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 min. 4) Schłodzone ciasto rozwałkować między 2 warstwami folii spożywczej na około 3-4 mm. 5) Ściągnąć jedną
Fitsweet.meopcjonalnie kilka czekoladek toffifee do dekoracji Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka, kakao, kawę oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 2) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. 3) Schłodzone ciasto rozwałkować między 2 warstwami folii spożywczej na około 4-5 mm. 4) Ściągnąć jedną warstwę
Fitsweet.mewystudzenia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika 3/4 szklanki pudru cukru utrzeć z sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier,polać lukrem ciasto i zostawić do zastygnięcia - ciasto jest smaczne i szybko znika do kawki i herbatki...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięEkspresowe ciasto z rabarbarem na oleju to przepis banalnie prosty. Kilka składników, po wymieszaniu daje nam przepyszne ciasto, takie codziennie, niezobowiązujące, idealne. Ciasto na oleju ma
Rusty ForkKilka dni temu na blogu widzieliście ciasto ryżowe z rabarbarem. W kuchni nie lubię nudy, dlatego kiedy wczoraj zbierałem następną partię dojrzałego rabarbaru, uznałem, że do
Gar Zdrowiapowierzchni pancakes pojawią się pęcherzyki powietrza, a od spodu zaczną się rumienić, położyć na wierzchu każdego placuszka jeden krążek czekoladowy z zamrażalnika. Od razu przykryć krążki odrobiną ciasta. Trzeba postępować dosyć szybko, by czekolada nie wypłynęła z pancakes. Pamiętajcie również, by pozostałe czekoladowe krążki, których w danym momencie nie używacie przechowywać w zamrażalniku i bezpośrednio stamtąd wyciągać i kłaść
Nastoletnie Wypiekaniewymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, sól, aromat, krótko wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Mikser odstawić i rękoma szybko zagnieść cisto. 3. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i podsypując mąką rozwałkować. W cieście odbijać stempelki i następnie okrągłą foremką
Mała CukierenkaŚwięta już tuż tuż… dlatego dziś dzielę się z Wami jeszcze jednym przepisem na słodki wypiek. Cytrynowa babka z pomarańczową skórką urzeka smakiem i prostotą
Słodkie okruszkiciasta sklejając je palcami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) i piec aż ciasto się zrumieni a masa jajeczna wewnątrz zetnie (około 1 godziny). Jeżeli ciasto rumieni się zbyt szybko - przykryć folią
zadanie-gotowanieDzień Czekolady nastał nam dziś dlatego mamy pyszny deser. Ciasto czekoladowe w 30 minut to wersja świąteczna brownie dla spóźnialskich czyli szybko, tanio i smacznie organizujemy święta. Ciasto miesza się w formie w której będzie pieczone a dzięki temu nawet zmywać nie trzeba. Smak jest mega czekoladowy więc iście świąteczny, polecam do wypróbowania. Ciasto czekoladowe w 30 minut. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieKiedyś babki piekła moja Babcia, Mama nie ma takiego zwyczaju, ale ja z wielką przyjemnością wróciłam do tej Wielkanocnej tradycji i co roku serwuję domownikom pyszną
Cynamonowe szczęściePyszne i szybkie paszteciki z dodatkiem szpinaku z ricottą , to doskonałe połączenie zawinięte w ciasto francuskie :) Nie trzeba przepadać za szpinakiem , aby cieszyć podniebienie tym nadzieniem ;) Mój mąż zajadał się a do szpinaku trzeba go troszkę namawiać ;) . Dzieci zresztą tak samo . Propozycja na ekspresową przegryzkę dla głodnych i dla nie spodziewanych gości , pod warunkiem , że ciasto francuskie
Różne smaki w kuchni