szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:380/2080)

Proste Ciasto z Malinami i Polewą Malinową 257

Proste Ciasto z Malinami i Polewą Malinową – Dzisiaj kolejna pychota z malinami w Małej Cukierence. Bardzo proste, szybkie w przygotowaniu ciasto malinowe z apetyczną polewą. Wygląda fantastycznie, jest puszyste, wilgotne od owoców, ładnie pachnie wanilią. Cudownie wyrasta i jest z niewielką ilością tłuszczu. Moim gościom bardzo smakowało, na jednym kawałku nie można poprzestać. Ciasto trafia na moją listę ulubionych :). Polecam

Mała Cukierenka
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 333

Wspaniałe ciasto, które z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom popularnych ciastek Oreo. Ciasto jest perfekcyjne w smaku, a przy tym nie wymaga pieczenia, jest proste w przygotowaniu i szybkie. Do przygotowania ciasta potrzebne będą 4 opakowania oreo (po 176g) Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Składniki: Spód: 100 g masła 2 opakowania ciastek oreo (bez kremu) (po 176 g) Masa: krem

Słodka Strona
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 238

Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z kakao, dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Blat podsypać mąką i wysypać wilgotne okruchy, szybko rękoma zagnieść ciasto. 3. Ciasto dosyć cienko rozwałkować, podsypując mąką i wyłożyć nim foremki do mini tart ( patrz FILM , użyłam 3 foremek wielkości 6x11cm i 2 foremki o średnicy 10cm). Ciasto

Mała Cukierenka
Sernik krakowski - z kratką i lukrem 172

LUKIER: 15 dag cukru pudru niepełna łyżeczka oleju sok z cytryny WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy, wymieszać i posiekać z masłem. Dodać jajko, szybko zarobić gładkie ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 60 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170-180 stopni. Formę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem

Kuchenne zapiski Edyty
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 126

cukrowa oraz baranki i kamyki są do nabycia w Cukieterii ) Przygotować ciasto. (Najlepiej dzień wcześniej.)  Wszystkie składniki umieścić na blacie lub w dużej misce, posiekać, a następnie szybko zagnieść. Powstałym ciastem wylepić formę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia (zrobić wysoki brzeg). Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto ponakłuwać za pomocą widelca i umieścić

Di gotuje
Galette z jeżynami, rustykalna tarta z jeżynami 140

pocieram je o siebie). Gdy przestygną zmiksować. Posiekać mąkę z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i solą, następnie do ciasta dodać śmietanę, żółtka i zagniatać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto należy zagniatać szybko, gdyż nie lubi długiego ogrzewania. Można to szybciej i sprawniej zrobić w malakserze :) Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 godziny

królestwo garów
Szarlotka z bezą i robot kuchenny MRK-05 158

cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać.. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żóltka i szybko wyrobić. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażalnika. Na wysmarowanej masłem i obsypanej mąką blasze ułożyć warstwę mocno schłodzonego ciasta dociskając je dokładnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Francuskie rożki z domową żurawiną 185

szybkie weekendowe słodkości polecam delikat ne, chrupiące rożki z ciasta francuskiego z domową żurawiną. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Francuskie rożki z domową żurawiną 188

szybkie weekendowe słodkości polecam delikat ne, chrupiące rożki z ciasta francuskiego z domową żurawiną. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szarlotka z bezą 183

cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać.. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żóltka i szybko wyrobić. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażalnika. Na wysmarowanej masłem i obsypanej mąką blasze ułożyć warstwę mocno schłodzonego ciasta dociskając je dokładnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Eklerki z kawowym budyniem 190

ziemniaczanej CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zaczynamy od ciasta. Do garnka wkładamy masło, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Zdecydowanym ruchem wsypujemy mąkę i szybko mieszamy, aż ciasto będzie jednolite i błyszczące. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  2. Po tym czasie dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do rękawa cukierniczego

My Culinary Art
Pierniczki z witrażami 247

lukrem i piernikowe choinki. ale pierniczków z witrażami jeszcze nie ma, nadrabiam szybko. Przepis, ten doskonale sprawdza się przy pieczeniu świątecznych pierniczków w hurtowych ilościach. Ciasto przygotowuje się bardzo łatwo i szybko, można zrobić ręcznie, ja tym razem ciasto zrobiłam hakiem robota, gdyż mój ukochany pies podczas spaceru, tak się szarpał na smyczy, że nadwyrężył mi prawą rękę. Zróbcie sobie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste ciasto ze śliwkami (bezglutenowe) – przepis krok po kroku 288

kolejny ze smaków dzieciństwa, który gości w moim domu bardzo często. Obok nutelli śliwkowej , jest to mój ulubiony przepis z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Zapewniam Was, że ciasto przygotowuje się naprawdę szybko, zatem bez zbędnego przedłużania, zabierzmy się za pieczenie! Proste ciasto ze śliwkami (bezglutenowe) – przepis krok po kroku Do przygotowania ciasta będziecie potrzebować: Około 70 dag śliwek węgierek

Okiem Blondynki by McBlondi
Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe 132

Nigdy nie byłam mistrzem wypieków, a przepisy na ciasta w większości czerpałam od znajomych, z książek czy internetu. Jeżeli szukałam jakichś przepisów, wybierałam zazwyczaj szybkie i łatwe wypieki, bez mas, przekładania. W zasadzie robię tak do dziś. Po pierwsze, słodkości jem od święta, a po drugie, nikt u mnie dużej ilości ciasta nie przeje, a takie proste wypieki zawsze można(...)chwilę w piekarniku. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam je na pół i połowę polałam polewą o smaku toffi – z polewą było znacznie lepsze niż bez Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Drożdżowe racuchy 176

Drożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie i delikatne, wilgotne w smaku…. Składniki na zaczyn 2 łyżki mąki 50g drożdży 100 ml mleka 1 łyżka cukru Składniki na pączki 3 szklanki mąki 1 jajko 200 ml mleka łyżeczka aromatu waniliowego(...)składniki musza być w temperaturze pokojowej. Po 15 minut mieszamy wszystkie składniki na pączki z zaczynem aż połączą się składniki i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Na rozgrzany olej przy pomocy łyżki wykładamy niewielkie kawałki ciasta i smażymy na rumiany kolor. Po usmażeniu przekładamy racuchy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania