waniliowy 12 łyżek cukru 1 łyżkę rodzynek ( ja dałam żurawinę ) 1 łyżeczka cynamonu Składniki na pianę: 3 białka 1/4 szklanka cukru Sposób wykonania Z podanych składników na ciasto zagnieść szybko ciasto, podzielić na dwie części, zawinąć w folię i schłodzić w przez 30 minut. Przygotować masę jabłkową: Jabłka obrać i pokroić na cząstki. Wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym
Na słodko lub wytrawniejabłek niezbyt kwaśnych ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu Składniki na bezę: 2 białka 1/3 szklanki cukru Sposób wykonania kruchego ciasta: Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść szybko ciasto a następnie zawinąć w folię i wstawić na pół godziny do lodówki, żeby się schłodziło. Sposób wykonania masy jabłkowej: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Na słodko lub wytrawniełyżki masła - 1/2 łyżeczki soli - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody - 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia JAK ZROBIĆ? 1. Mąkę przesyp do miski, dodaj masło i pozostałe składniki na ciasto. Szybko zagnieć ciasto, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto przełóż do torebeczki foliowej i schładzaj w lodówce przez godzinę. 2. Gruszkę pokrój na plastry. 3. Brokuła podziel na małe
SMYKWKUCHNIwody Nadzienie 5 dużych jabłek 4 łyżki brązowego cukru 3 łyżki wody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki goździków 1 jajko cukier puder Wykonanie: Ze składników na ciasto szybko zagniatamy ciasto (ja używam to tego robota), formujemy kulę, którą dzielimy na pół. Następnie każdą część owijamy folia i wkładamy do lodówki na 60 minut. 3 jabłka obieramy
Kulinarne przygody Gatityściągnęłam z bloga Ewusiowe smaki . Nie miałam akurat weny na zbyt długie kotłowanie się w kuchni, potrzebowałam koncepcji na szybkie, mało skomplikowane ciasto. Ewa dołączyła je kiedyś do akcji Szybkie ciasta czyli ratunku goście!!! na Mikserze Kulinarnym i stąd do niej trafiłam :) Ciasto przerosło moje wszystkie oczekiwania! Nie dość, że w ogóle nie namęczyłam się przy pieczeniu (jest naprawdę banalnie
Grunt to przepis!Orzechowo - czekoladowy przekładaniec to bardzo szybkie do zrobienia ciasto, które nie wymaga ani dużej ilości składników, ani specjalnych umiejętności. Za to ładnie wygląda i pysznie smakuje. Bazą do tego ciasta jest błyskawiczne ciasto orzechowo- migdałowe, które upiekłam w mikrofali w ciągu niecałych trzech minut. Przełożyłam je budyniem o smaku czekoladowym i oblałam gorzką czekoladą. Ciasto wychodzi naprawdę fajne. Polecam(...)Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na ciasta z mikrofali, np.: bananowa babeczka z kubeczka (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/bananowa-babeczka-z-kubeczka.html), ekspresowa wuzetka (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/ekspresowa-wuzetka.html), szybkie ciasto z orzechami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/szybkie-ciasto-z-orzechami.html), babka kakaowa z dżemem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/08/babka-kakaowa-z-dzemem.html), babka marmurkowa (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/08/babka-marmurkowa.html), muffinki piernikowe (link do przepisu
Waniliowe ImprowizacjeCiasto bananowe z truskawkami Szukacie pomysłu na szybkie ciasto do kawy? Polecam Wam pyszne ciasto bananowe z truskawkami. Ten zapach unoszący się z piekarnika podczas pieczenia… Ach coś cudownego. Przebić go może tylko aromatyczna włoska kawa Oj tak Jeśli lubicie wypić do słodkiego wypieku małą czarną lub latte, to koniecznie zajrzyjcie do sklepu Premiato Tu znajdziecie prawdziwe włoskie(...)Idealna by obudzić się do życia i zacząć dzień z energią. A wracając do ciasta… jeśli kochacie bananowe smaki, placki które można złapać w rękę i zjeść nawet w biegu i oczywiście słodycz truskawek, to to ciasto na pewno Wam posmakuje Polecam. Proste, szybkie w przygotowaniu i… takie pyszne Gdy mama robi zdjęcia… Ukradkiem znikają kawałki ciasta
Słodkie okruszkiTarta z borówkami amerykańskimi to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, którego smak z pewnością urzeknie niejednego domownika - idealny deser na letnie dni. Do borówek idealnie pasuje lekka, aksamitna masa budyniowa na bazie śmietanki kremówki tworząc przepyszny, orzeźwiający wypiek. Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego(...)borówek amerykańskich dowolna galaretka (opcjonalnie) cukier puder do oprószenia Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową- Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 23 cm). Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Słodka StronaEkspresowy murzynek na maślance (bez jajek) – czyli coś słodkiego w kilka chwil :) Ciasto jest szybkie w wykonaniu, pyszne i idealnie wilgotne. Podane składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 35x26cm. Jeśli lubicie takie ciasta bez wysiłku, których przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, a jedynym minusem jest czekanie tych 40 minut, kiedy ciasto piecze się […] The post Ekspresowy murzynek
Kulinarne PrzebojeBardzo szybkie ciasto, ale bardzo smaczne. Ma jedną wadę bardzo szybko znika. Miałam straszną ochotę na coś słodkiego, że postanowiłam coś upiec. Pierwszy mój pomysł coś z dużą ilością kremu. Pomysł spalił na panewce, bo nie miałam właściwie nic, żeby zrobić jakiś krem. Wzrok mój padł na jabłka i tak powstała cudowna rolada. Składniki: 4 jajka 4 łyżki cukru(...)wymieszać łyżką. Dużą blachę taką z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć na niej jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę, słonecznik,płatki migdałowe i rodzynki. Zalać wszystko ciastem i wyrównać łyżką równomiernie na całości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut. Ciasto nie może być mocno przypieczone, bo nam popęka przy rolowaniu. Po upieczeniu
O kuchni z uczuciemserową pierzynką z dodatkiem świeżych ziół. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. KRUCHE CIASTO (3 min): pierwsza zasada w produkcji ciasta kruchego – robić je szybko, aby nie zdążyło się ogrzać od ciepła naszych rąk. Druga zasada, to proporcje mąki do masła – mąki zawsze 2 razy więcej niż tłuszczu. Trzecia zasada – lodowata woda, której(...)łączą, dolewamy jeszcze łyżkę wody. Pamiętajcie, aby zbyt długo nie wyrabiać ciasta, bo wtedy zbytnio się ogrzeje i ciasto nie będzie już tak kruche. Kiedy mamy już gotowe ciasto, szybko formujemy je w kulę, owijamy folią spożywczą (jak nie macie, to zwykła reklamówka też da radę) i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min – w tym czasie zrobimy farsz
Nerds KitchenDziś zapraszam Was na szybkie ciasto czekoladowo-orzechowe . Idealny słodki wypiek na ostatnią chwilę. Ja swoje zabieram w gości na sylwestrową noc. W końcu coś słodkiego musi być Polecam Wam to pyszne szybkie i naprawdę proste w przygotowaniu ciasto czekoladowo-orzechowe i życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU . Składniki: 1 i 1/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki masy orzechowej z kawałkami orzeszków
Słodkie okruszkiKruche ciasto z brzoskwiniami i bezą Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na kruchym spodzie z puszystą bezą i soczystymi brzoskwiniami. Niezwykle smaczne i eleganckie ciacho. Polecam! Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26×21 cm . Składniki: CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g masła 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka
Blog z ApetytemKruche ciasto z bezą i śliwkami Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na kruchym spodzie z puszystą bezą i śliwkami. Idealne do kawy w piękne letnie popołudnie. Jest naprawdę pyszne, lekka kwaskowatość śliwek świetnie komponuje się ze słodką bezą i rozpływającym się w ustach ciastem. Polecam! Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach
Blog z ApetytemKiełbaski w cieście francuskim, szybka przekąska Kiełbaski uwielbiamy, cóż poradzić .. ale zawsze sprawdzam ich skład nim je kupię ! Kiełbaski w cieście francuskim, to szybki sposób na zrobienie przekąski, czy nawet kolacji. Kiełbaski na kolację jadacie, prawda ? Prawda, najszybciej wrzucić do wody, ugotować i gotowe, a jak nie to pokroić i na kanapkę. Ja tym razem poświęciłam na przygotowanie(...)piekarnika i pieczemy około 15 minut, aż ciasto się za złoci. Do tych kiełbasek możesz podać np. sos czosnkowy Ps. możecie użyć parówek również oczywiście. Kiełbaski w cieście francuskim, szybka przekąska
Kuchnia na wzgórzu