szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1555/2080)

Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia 129

Kolejne wspólne pieczenie z Kuchniąmaryny ..tym razem Agnieszka zaproponowała szybkie bułeczki ..ale na proszku do pieczenia...wcześniej nigdy  takich nie robiłam..więc musiałam spróbować..i co Wam powiem..to, że są dobre ale te na drożdżach są jednak lepsze..ale wiadomo..każdy ma inne smaki i gusta..Według przepisu Agnieszki powinno wyjść 15 takich bułeczek..u mnie wyszło tylko(...)łyżeczka cukru ziarna do dekoracji:sezam,siemię,mak(wybór do was należy) Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.W naczyniu połączyć wszystkie składniki oprócz ziaren ,wymieszać do połączenia składników.Z ciasta formować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem,posypać ziarnem.Piec 15 minut. Nie wymagają wyrośnięcia:)bo nie są na drożdżach :) Razem ze mną bułeczki piekły: Joasia

Moje domowe kucharzenie
Ciasto malinowo - czekoladowe, sezon malinowy rozpoczęty. 189

Obiecałam że napiszę o tym pysznym , poszerzającym pupsko smakołyku, z resztą dawno nie było żadnego przepisu. Ale wiecie żeby nie było, że moja wina, że tyjecie

Farmażony
Dżem z cukinii, dżem cukiniowy 286

zdanie. Jego smak zupełnie mnie zaskoczył, bo w sumie nie wiedziałam i tak, czego można się spodziewać. Jak dla mnie to idealny farsz do naleśników czy opcja na przekładanie ciasta. Przepis pochodzi od Ewy Wachowicz . A sekretem tego dżemu jest dodatek cytryny – skórki i soku i galaretki cytrynowej. Są przepisy na dżem bez dodatku galaretki, ale pozostawię ich testowanie(...)dżem cukiniowy ma taki radosny, jasny kolorek. Pani Ewa pisze, że dżem trzymany w temperaturze pokojowej ma lekką konsystencję, a wsadzony do lodówki dzięki galaretkom szybko się żeluje. Mój dżem wyszedł i tak dość mocno ścięty i był „twardy” mimo trzymania poza lodówką. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/dzem-z-cukinii-2.jpg","recipeIngredient

Mieszam w Garnku
Ryż z ciecierzycą i rodzynkami 94

Czas czytania: 2 min Ryż z ciecierzyca i rodzynkami. Prosta potrawa inspirowana kuchnią sefardyjską pachnąca curry, kuminem i ziołami. Niby nic specjalnego, a jednak jest to

SprawdzonaKuchnia.pl
Cukierki a'la krówki na bazie masła orzechowego 168

Jak dotąd najprostsze, najszybsze i najbardziej trafione słodycze. Bardzo lubię masło orzechowe, które jest jednym z 3 składników. Zrobienie cukierków zajmie ci naprawdę niewiele czasu, polecam

Życie zaczyna się w kuchni
Kluski z kaszy jaglanej i mąki kukurydzianej - bezglutenowe 197

Prosty przepis na kluski, które mogą być podawane jako dodatek do gulaszu czy sosu grzybowego lub na słodko - np. z twarożkiem.  Wykonanie zajmuje mniej więcej

Ze smakiem bez glutenu
Kanapka z kurczakiem i pomidorowym pesto 167

  Od początku nowego roku szkolnego weszła w życie ustawa o sklepikach szkolnych. Od 1 września nie dostępne są w sklepikach szkolnych produkty przetworzone, z dużą

Szybko Tanio Smacznie
Kremowy sernik z musem dyniowym pachnący cynamonem i wanilią 199

Jeden z najlepszych serników jakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina

DefinicjaSmaku
Pizza na szybko! 140

Składniki: - 2 szklanki mąki - łyżka oleju - 1/2 wody lub mleka - 2dag drożdży - łyżka soli - łyżka cukru - papier do pieczenia - oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona

upichcona
Szpinakowa rolada 130

szpinakowa rolada nie tylko idealnie nadaje się na kolację, ale także jako przekąska. Łączy w sobie kilka różnych smaków, które zaskakująco dobrze się ze sobą komponują. Przygotowanie jej jest szybkie i proste, więc może to propozycja dla Was już na dzisiejszą kolację? Składniki 180 g szpinaku mrożonego 3 jajka 150 g żółtego sera 150 g szynki w plastrach(...)równomiernie posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 15 minut. Wyjąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Na upieczonym i wystudzonym plastrze szpinakowego ciasta rozłożyć serek wiejski, na nim szynkę. Zwinąć w roladę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szpinakowa rolada pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Placki z cukinii 127

wszystkich warzyw. Nadszedł więc czas na pyszną i pożywną cukinię. Postanowiłam przygotować z nich pyszne placuszki. Na pierwszy rzut oka nie jest to tylko nudnie podana cukinia. Placuszki szybko przekonały dzieci do siebie. W moich placuszkach z cukinią zakochały się nie tylko dzieci ale i cała rodzina. Przygotowuję je jako samodzielne danie na obiad, ale również jako lekkie danie(...)tarce o grubych oczkach i przekładamy do miski. Następnie do cukinii dodajemy rozbite jajko, sól i stopniowo dodajemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Ciasto cukiniowe nakładamy łyżą na patelnie, tworząc nieduże placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie gotowe placuszki przekładamy na talerz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
WYTRAWNE GOFRY – SEROWE Z JAJKIEM SADZONYM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 172

dodatkami – wg. mnie idealnie pasuje świeże jajko sadzone, słona szynka parmeńska oraz świeże zioła. Pysznie, sycąco i szybko! Takie gofry są świetnym pomysłem zarówno na leniwe, sycące śniadanie, szybki, lekki obiad, jak i kolację na ciepło! Zakochacie się w tym smaku – gwarantuję! Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowały! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób – ok. 8 gofrów(...)oraz olej. Dodajemy tymianek, czosnek, sól i pieprz. Dodajemy ubite na pianę białka. Dokładnie mieszamy.Wylewamy porcję na nagrzaną i natłuszczoną gofrownicę, układamy porcję zółtego sera. Przykrywamy jeszcze niewielką ilością ciasta. Pieczemy na złoto. Podajemy na gorąco z jajkiem sadzonym, szynka parmeńską i świeżym szczypiorkiem! Pycha!   WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ HOCHLAND Więcej informacji na temat serów żółtych Hochland

Ostra na Słodko
Lekki pastelowy torcik 1416

dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku i miksujemy do połączenia. Pod koniec wlewamy olej. Do masy przesiewamy mąkę ze szczyptą proszku do pieczenia, delikatnie łączymy całość za pomocą szpatułki. Ciasto przelewamy do tortownicy (śr. 24-26 cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody(...)podobny sposób przygotowujemy pozostałe 2 pianki. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę malinową. Uwagi: Galaretki rozpuszczałam w kilkunastominutowych odstępach. Galaretkę malinową utrzymywałam w temp. pokojowej, by nie stężała mi zbyt szybko. Pozostałe galaretki schładzałam w zlewie wypełnionym zimną wodą. Dodawałam do ubitej piany białkowej na samym początku procesu tężenia (kisielowata konsystencja). Schładzałam w lodówce do całkowitego stężenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
Sałatka z ryżem, czerwoną fasolą, kukurydzą i tuńczykiem 245

szufladzie. Jeśli brak mi pojemników, biorę najzwyklejszą miskę, najlepiej szklaną, owijam folią i tak przechowuję w lodówce nie obawiając się, że moja sałatka zmieni smak czy tez inne ciasto będzie pachniało sałatką. Składniki: 100 gram ryżu brązowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka sól, pieprz 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu(...)swoją grubością i elastycznością, nie zwija się, nie skleja i o dziwo po rozwinięciu można ją ponownie zawinąć. A zarazem materiał jest cienki i oddychający. Dzięki nacięciom łatwo i szybko można oderwać odpowiednią ilość potrzebnej nam folii. Nadaje się do chłodzeni i mrożenia. Za cenę ok 5-6 zł mamy 30 metrów folii super jakości

Życie zaczyna się w kuchni
Pączki serowe z cytrusami 138

się od nich oderwać. Dzięki twarogowi i skórce z cytryn i pomarańczy, ich smak jest zupełnie inny, niż znanych Wam pączków. Wyraźnie czuć nutę cytrusów. Przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo, więc polecam Wam ten przepis nie tylko na tłusty czwartek.  SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 100 g cukru 250 g twarogu 400 g mąki pszennej tortowej(...)dodać skórkę z cytrusów i ponownie krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do miski. Wlać wódkę, dodać posiekane drobno zimne masło, po czym zagnieść jednolite ciasto (będzie ono lepkie). Ciasto włożyć do lodówki na minimum godzinę. W szerokim garnku rozgrzać olej do temperatury około 170 ° C. Wyciągnąć z lodówki ciasto i lepić małe kulki wielkości orzecha

Passions hobbies life