spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, nie potrzebna Ci satysfakcja z wykonania bardziej skomplikowanych ciast, (spróbuj truskawkową chmurkę , lub tartę z pianką i bitą smietaną ) i nadal masz ochotę na wypieki z truskawkami, to te babeczki są dla Ciebie! Bardzo proste i szybkie, pulchne i mięciutkie, idealne na podróż, chwilę relaksu i zapomnienia z książką
Upiecz sobie babeczkęNie mogło zabraknąć na mojej stronie dobrze znanego przepisu na ciasto bananowe/chlebek bananowy. Urozmaiciłam go tym, że dodałam do niego gorzką czekoladę, która jest na mojej
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiejsze ciasto “chodziło” za mną już od dłuższego czasu, a właściwie od obejrzenia vloga u Agnieszki Lifemanagerki , w którym pokazała ten kokosowy jagielnik z
FitkotPyszna przekąska ,która do tego pięknie wygląda na stole,bardzo wiosennie i lekko.Zrobisz ją szybko i prosto-tylko musi kilka godzin poleżeć w lodówce,żeby krakersy zmiękły.Bardzo zaskoczyła mnie smakiem i tym jakie mięciutkie były te krakersiki ,nakładałam ją jak ciasto -idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole, polecam gorąco!!!! Składniki: 36 krakersów, 2 puszki śledzia lub makreli w pomidorach
Swojskie jedzonkoMakaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Proste i szybkie kruche ciasteczka idealne do herbaty lub mleka. Składniki: 200 g mąki 120 g masła 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki siekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i wykrawać dowolne kształty ciastek. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 180 stopni C. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościSkładniki: 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy 1 dojrzały banan 2 średnie jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2-3 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego kakao 1
Słodkie zapomnieniemleka lub kakao i jesteśmy w raju. Z podanej porcji wyszło 12 bułek. Znikają bardzo szybko. Piekłam dwa dni z rzędu. Może i Wy skusicie się na takie pyszności? Polecam! Jeżeli skorzystacie z przepisu to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Inspiracja mojewypieki.com Ciasto 540 g mąki pszennej 80 g cukru 10 g suchych drożdży 75 g masła
O kuchni z uczuciemTorcik budyniowy z bitą śmietaną Jak już wszem i wobec wiadomo , nie jestem specem od słodkich wypieków..chociaż w ostatnim czasie, muszę przyznać sama , przed sobą
Ogrodnik w podróżypysznej tarty. Idealnie sprawdzi się na Halloween albo jako zdrowy podwieczorek. Robi się bardzo szybko a do jej przygotowania potrzeba tylko kilka składników. Tarta dyniowa jest bez glutenu (w zależności jakiej mąki użyjemy do przygotowania spodu), jajek oraz laktozy. Jedna porcja (podzieliłam ciasto na 12 porcji) to: 92 kcal
Health-Fit-LifeDzisiejsze ciasto oprócz dziwnego składnika, masła roślinnego, którego jeszcze nigdy nie używałam do pieczenia, posiada jeszcze bardziej tajemniczą nazwę, która generalnie nic nie mówi tylko tyle
PatiGotujePyszne pierogi z truskawkami podane z pysznym, słodkim sosem truskawkowym. Pierogi robi się dość szybko, a efekt jest powalający. Truskawki są super słodkie, a same pierogi wyśmienicie smakują przede wszystkim dzieciom. Składniki: Farsz: * opakowanie mrożonych truskawek (mogą być świeże, nawet lepiej!) * cukier Ciasto na pierogi: Przepis na ciasto na pierogi znajdziecie tutaj: Ciasto na pierogi Ciasto wałkujemy
Klasyka Gotowaniazrobiłam quiche z porem i pieczarkami. Idealne danie na zabiegany dzień, które robi się bardzo szybko. Składniki 1 średniej wielkości por 4 pieczarki 1 mała cebula 2 jajka 1/2 szklanki tartego sera emmentaler 1/4 kostki sera feta 150 ml śmietany 1/2 szklanki mleka Ciasto: 50 g masła 120 g mąki (ja użyłam pełnoziarnistej) 1 żółtko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z podanych
Delusional Trinemascarpone do deseru, zwłaszcza gdy zalega wam w lodówce. Ja musiałam go spożytkować, ponieważ do ciasta Wiśnie na czekoladowej poduszce kupiłam aż dwa opakowania, tak dla zapasu. Wiśni w kompocie zresztą też mi zostało, więc sytuacja idealna. Nie będę się dużo rozpisywać: deser szybki i łatwy w przyszykowaniu, jest więc idealnym deserem dla gości. Smak kawy fajnie się przełamuje
Relaxtimegarnku rozgrzewamy olej. Gdy olej będzie gorący wkładamy gniazdka razem z papierem. Oczywiście ciastem do dołu. Po krótkiej chwili odczepiamy papier. Smażymy z obu stron na złoty kolor przez kilka minut. Olej nie może być zbyt gorący ponieważ pączki się za szybko spieką a w środku będę surowe. Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik. Po wystudzeniu smarujemy lukrem lub posypujemy cukrem
Życie zaczyna się w kuchni