Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieTyle wytrwać, bo to już trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany […] Artykuł Pink Envelope – trzeci
Pink Envelopezsypać do woreczków, bo mrożę partiami cieniutką warstwę, by nie były posklejane. Zimą przyjemnie będzie zjeść kawałek ciasta z takimi letnimi owocami. Dziś z kolei mam dla Was pomysł na muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem i dodajemy porzeczki. Banał! Dodatkowo porzeczki możecie zamienić na jagody, borówki
Kuchnia w czekoladziePoczątkowo sądziłam, że wpis ten nie ukaże się na blogu, gdyż mnie te pralinki nie zachwyciły. Oderwać natomiast nie mogły się od nich moje chłopaki. Z
Smaki Na TalerzuNa ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy nie
Zdrowie i pysznie na talerzupolewy z gorzkiej czekolady, a i bez niej sernik był znakomity - widoczna polewa powstała na potrzeby zdjęcia. Ciasto nie jest za słodkie, a do tego ma orzeźwiającą nutę mięty. Nie ma też spodu, dzięki temu jest lekki, no i szybko się go przygotowuje. Goście byli zachwyceni. Gorąco polecam! Składniki: 1 kg zmielonego sera białego (może być z wiaderka
Kuchnia MagdaLenypogoda straszna, spać się chce, a zaczęły się u nas właśnie ferie zimowe. Szkoda, że ten śnieg tak szybko zniknął, ale pocieszam się tym, że zapowiadają jeszcze zimę i siarczyste mrozy od przyszłego tygodnia ;-) Teraz o naleśnikach ;-) Niedawno robiłam pyszne ciasto banoffee na biszkopcie teraz moje starsze dziecko zapragnęło takich naleśników. Zainspirowałam się przepisem, który znalazłam tutaj
kruche babeczkitrzeba coś przygotować dla gości, bo przecież chipsy i paluszki nie wystarczą ;) Oto moja propozycja na łatwe i szybkie przekąski, tak zwane finger foods, które można podać na Imprezie, nie tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą Bułeczki
Delusional TrineMam całkiem sporo przepisów do publikacji jeszcze przed świętami, więc pewnie będzie więcej nowych wpisów na blogu Dzisiaj mój kolejny eksperyment, tym razem puszyste ciasto bezglutenowe
FitkotW tym roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg
FitkotOstatnio wszystko się jakoś nawarstwiło i stąd moja nieobecność na blogu, ale już postaram się wrócić, bo mam całą masę nagromadzonych przepisów, zdjęć i drugie tyle
FitkotWarto mieć przepisy, które nie wymagają dużo pracy, można je zrobić przy okazji niespodziewanej wizyty gości, a wyglądają przy tym efektownie, i – co najważniejsze –
MarcinChefCiasto dla każdego! - nie potrzebujesz wagi, ani miarki - nie potrzebujesz miksera, bo mieszasz wszystko łyżką - składa się z niewielu, łatwo dostępnych składników - szybko się robi i piecze - jest puszyste, wilgotne i cudownie orzechowe Czas przygotowywania: 15 minut Czas pieczenia: około 40 minut Forma: mała keksówka lub tortownica do 22 cm średnicy
AniaGotuje.plKonfitura z żurawiny to przepyszny dodatek do tortów i ciast. Jej kwaskowaty smak idealnie przełamuje słodycz kremów, np. w torcie Rocher. W ubiegłym roku zrobiłam sobie kilka małych słoiczków, które niestety szybko zniknęły. Dlatego w tym roku na pewno zrobię ją ponownie. Może tym razem spróbuję jak smakuje z dodatkiem
Słodki Pomysłoryginale ale nie wszystkim moim gościom �� ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO! 23 lutego 2017 02:28 Jasne, nie każdy lubi takie mniej słodkie ciasta. Ja nie jestem fanka bardzo słodkich ciast;) Bardzo ciekawy pomysł z tym jogurtem. A dużo go Pani daje? ODPOWIEDZ ANONIMOWY 25 stycznia 2017 17:58 zrobione i zjedzone prawie natychmiast przez domowników ;-) pycha! ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO(...)zamiast ich dam jednego banana więcej lub miód to będzie ok? Prosze o szybką odpowiedź bo chce upiec na tłusty czwartek ;) ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO! 23 lutego 2017 02:21 Daktyle można zastąpić innymi suszonymi owocami np.śliwkami bo one pełnią też ważna rolę w konsystencji ciasta. Szczerze to nie wiem jak ciasto wyjdzie po zamianie na miód i dodatkowy
Kuchnia MagdaLeny