szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:49/154)

Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny 148

jeszcze mniej czasu,bo nie trzeba wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! […] Artykuł Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Ciasto z rabarbarem szybkie i puszyste 209

Teraz w mojej kuchni na zmianę raz truskawki, raz rabarbar bo jak już wcześniej Wam pisałam wykorzystam owoce i warzywa sezonowe do ostatniej owocki. Wiem że zimą znów zatęsknię za nimi ale teraz muszę się nasycić. Zapraszam zatem dziś na placek z rabarbarem bardzo szybki a jakże smakowity. Ciasto z rabarbarem szybkie i puszyste. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto z agrestem i porzeczkami 124

Przepis na to pyszne ciasto znalazłam w książce Ewy Wachowicz "Ewa gotuje". Jest niezwykle puszyste i delikatne a dodatkowym atutem jest to, że szybko się je robi. Oczywiście możecie dodać do niego dowolne owoce np. śliwki, truskawki, borówki itp. Według mnie najlepiej smakuje na drugi dzień gdy nabierze trochę wilgoci od owoców. Zaraz po upieczeniu jest jak dla mnie trochę(...)puszystą i jasną masę. Dodać sól, olej i cały czas ucierając na małych obrotach dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Posypać równą warstwą kokosu a następnie owocami. Ciasto piec ok 45 minut do tzw. suchego patyczka w 170 stopniach. Ostudzone ciasto posypać obficie cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Torcik ptysiowy z malinami i truskawkami 182

przygotowań! Składniki na ciasto: 375 ml wody 75 g masła szczypta soli 180 g mąki tortowej 1 łyżeczka cukru 6 jajek Składniki na nadzienie: 500 ml śmietanki 30%, mocno schłodzonej szczypta soli 200 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 150 g truskawek 80 g malin Dodatkowo: cukier puder do ozdoby kilka malin kilka truskawek CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI(...)się rozpuści i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, zdecydowanym ruchem dodajemy mąkę i szybko ucieramy do połączenia składników. Wstawiamy z powrotem na ogniu i intensywnie mieszamy, aż ciasto stanie się błyszczące i będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2. Do ostygniętego ciasta dodajemy cukier, a następnie stopniowo dodajemy po 1 jajku, cały czas mieszając

My Culinary Art
Sernik truskawkowy bez pieczenia 172

Sernik truskawkowy bez pieczenia to kremowy, o wyraźnym smaku truskawek deser, który na pewno sprawi przyjemność ukochanej osobie. Łatwe i mało pracochłonne przygotowanie powinno zachęcić do

Kuchcik gotuje
Ciasto biszkoptowe z czekoladą i owocami | bez cukru, bez glutenu, bez laktozy | 179

Szybkie i proste ciasto dla miłośnika czekolady!  Kakaowy biszkopt, polewa czekoladowa, czekoladowe dropsy i świeże owoce. Mimo, że troszkę ciężkie jest to idealne ciasto na

Czarnawisienka
Owocowy deser 199

Często mam gości i dobrze mieć coś w lodówce do kawy :) Proponuje szybki deser z serkiem mascarpone i masą krówkową mmm pycha  Do przygotowania 6

Niezły Młynek
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1164

pieczenia 2 łyżki kakao Ptasie mleczko: 900ml śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ ok.4-5 łyżek zimnego mleka) 2 galaretki truskawkowe Ok.1 kg truskawek (umytych i obranych) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką. Gotowe masę przekładamy na blaszkę wyłożoną(...)konsystencji dodajemy po trochu do śmietanki i szybko mieszamy. Śmietankę wykładamy na biszkopt i dobrze rozsmarowujemy. Następnie układamy na niej połówki truskawek, po czym wkładamy do lodówki lub zamrażalnika, by się dobrze schodziła.* Po około 30 minutach wylewamy na nią zimną, ale jeszcze nie stężałą galaretkę i ponownie zostawiamy w lodówce. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce, wówczas ma pyszny, orzeźwiający

Smakowy Raj
Truskawkowo-czereśniowe ciasto z bezą 190

laski waniliiDodatkowo:2 białka110 g cukru (można zastąpić 100 g ksylitolu)200 g czereśni200 g truskawekSposób Przygotowania:Na sam początek do miski wsypujemy wszystkie składniki na kruche ciasto i mieszamy za pomocą haka lub ręką. Masa powinna przypominać kruszonkę którą dzielimy 3 do 1. Większą część przekładamy do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Kruszonkę lekko przygniatamy dłonią(...)zagotuje dolewamy wymieszane żółtka i szybko mieszamy, zdejmując z ognia.Gotowy budyń wykładamy na ostudzony, kruchy blat, na który wykładamy umyte i wydrążone czereśnie i truskawki z oderwanymi szypułkami. Białka ubijamy, gdy masa będzie sztywna dodajemy cukier i dalej ubijamy. Po około 7 minutach białka przekładamy na wcześniej wyłożone owoce i posypujemy pozostawioną kruszonką.Ciasto wstawiamy do nagrzanego

Słodkie Przyjemności
Jogurtowiec z musem truskawkowym 196

Ciasto idealne na upały, szybkie, bez udziału piekarnika ;) Podobne do tych, które możecie znaleźć już na blogu, wyróżnia je jednak mus truskawkowy na wierzchu jogurtowca. Smakuje lekko, orzeźwiająco, pysznie po prostu. Truskawki, które już coraz trudniej dostać, można zastąpić innymi owocami - polecam maliny, jagody lub porzeczki ;) To jak, wypróbujecie przepis? ;) Ps. Zapraszam na stronkę http://promotiontops.pl/ , mają ciekawe gadżety :) Składniki(...)truskawek 2 galaretki truskawkowe biszkopty Biszkopty wyłożyć w tortownicy o średnicy 23 cm, odstawić. Mleko podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wymieszać dokładnie, aż żelatyna się rozpuści. Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć. Jogurty zmiksować z cukrem pudrem, dodać żelatynę, chwilę miksować i dodać ubitą wcześniej śmietanę. Połączyć. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Masę jogurtową wylać na biszkopty. Ciasto wstawić

Domowa cukiernia Ewy
Mazurek czekoladowy 524

sól i żółtka, szybko zagnieść ciasto - ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 30 minut w lodówce (jeśli ciasto będzie w chłodzie przez kilka godzin, przed rozwałkowaniem należy na trochę zostawić je w temperaturze pokojowej, gdyż może być dość twarde) - 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkować na dość cienki placek (mniej niż 0,5cm), najlepiej rozwałkowywać ciasto na papierze do pieczenia(...)podsypywania mąką - placek przełożyć z papierem do formy, z pozostałej 1/3 ciasta uformować wałek i wyłożyć go na ciasto, tworząc wyższy brzeg (na około 1cm) - ciasto ponakłuwać gęsto widelcem, piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić (nie wyjmować ciasta od razu z formy, gdyż jest dość delikatne) - białą czekoladę, 40ml śmietanki

Smakołyki Bereniki
Clafoutis z jabłkami 137

Zaletą tego niby ciasto deseru jest to że błyskawicznie się go przygotowuje i    można użyć do niego owoców jakie mamy pod ręką , mogą to być : śliwki, truskawki jabłka , wiśnie ,itp. W sam raz do kawki i szybko  znika z talerza :)                  Zapraszam :) Składniki : 6 kopiastych    łyżek mąki(...)Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę lub ćwiarteczki , jak wolicie. Pokrojone jabłka wyłożyć na spodzie tortownicy posypując je z wierzchu cynamonem i cukrem. Jabłka zalewamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Makaron z truskawkami 412

Makaron z truskawkami tego dania nie może zabraknąć w sezonie truskawkowym. Jest to szybka w wykonaniu, łatwa i pyszna propozycja na ciepłe dni.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Słodkie bułeczki z kruszonką 89

misce miksera, dodajemy drożdże z mlekiem, rozbełtane jajka, ciasto wyrabiamy przy pomocy końcówki typu hak przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy miękkie masło, wyrabiamy jeszcze przez 4 minuty. Miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do podwojenia objętości. W czasie, kiedy ciasto rośnie, można przygotować kruszonkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść ręką(...)piekarnika, sprawdzajcie więc bułki podczas pieczenia. Po upieczeniu wyjąc z piekarnika, przełożyć na kratkę. 👩‍🍳 Ciasto Jest to klasyczne ciasto drożdżowe, choć trzeba przyznać, że to, jest dość luźnie i z tego powodu nie polecam wykorzystywać go do klasycznych cynamonowych ślimaczków. Tak klejące ciasto trudno będzie rozwałkować, a następnie zwinąć w rulon. Jeśli chcielibyście jednak wykorzystać je do takiego przepisu

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania