szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:50/367)

przepisy z truskawkami 160

Przepis znajduje się tu  KLIK Lekkie, pulchne ciasto z truskawkami i kruszonką-szybkie i pyszne :-) Przepis znajduje się tu  KLIK Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu  KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z jabłkami bez pieczenia 445

Ciasto z jabłkami bez pieczenia składa się z małej ilości składników i jest bardzo łatwe do wykonania. Pyszne ciasto na prosty deser z jabłkami i kremem

Kuchcik gotuje
Ciasto z czereśniami i mascarpone 139

Ciasto z czereśniami i mascarpone to pyszny i mało skomplikowany deser na lato. Delikatny kakaowy biszkopt przełożony galaretką z czereśniami, a z wierzchu krem z mascarpone

Kuchcik gotuje
Tarta bez pieczenia z borówkami 125

Tarta bez pieczenia z borówkami to najszybsze i najłatwiejsze ciasto, które warto przygotować latem na deser. Tarta składa się z kilku prostych składników, a smakuje wybornie

Kuchcik gotuje
Uniwersalne ciasto naleśnikowe i Naleśniki po królewsku 167

mnie dzisiaj w wersji na bogato. Sos truskawkowy, kajmak, bita śmietana i świeże owoce prosto z ogrodu. Czysta rozpusta, nawet nie wiecie jak tak banalne danie może szybko przywołać męża do domu i oderwać go od pracy. Jak szaleć to szaleć...  Składniki :  Na ciasto uniwersalne :  1 jajko (L) 375 ml źródlanej wody gazowanej(...)Dodać szczyptę soli i cukier jeśli robimy słodkie ciasto. Dodajemy naprzemiennie mleko i wodę gazowaną do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Ma być lejące i gładkie. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy.  2. Truskawki na sos umieścić na patelnie i zasypać cukrem. Gotować aż puszczą sok ok kilka minut. Delikatnie zgnieść miękkie owoce pozostawiając większe cząstki. Chyba że wolicie całkiem

vaniliowoczekoladowa
Ucierane ciasto z truskawkami i bezą 145

Zostało mi trochę truskawek i niewykorzystane białka. Musiałam więc dobrze je spożytkować;) na szybko przygotowałam ucierane ciasto, zasypałam je spora ilością świeżych truskawek. Na koniec

Z miłości do słodkości
Karpatka z malinami 168

Karpatka, kto jej nie lubi?  Pyszne ciasto parzone, przełożone kremem   budyniowym. Przygotowanie jest proste i szybkie do zrobienia. Ja dodatkowo   dodałam maliny, chodź można je pominąć, albo zamienić na inny owoc. Polecam  😊            Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 150 g masła 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)zagotować. Wsypać mąkę i energicznie mieszając drewnianą łyżką, utrzeć na gładką masę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty cały czas mieszając. Przełożyć do innego garnka, wystudzić. Do zimnego ciasta dodać jajka, proszek do pieczenia, zmiksować. Ciasto podzielić na 2 części. Blachę 24x35 wysmarować masłem, posypać mąką. Pierwszą część ciasta za pomocą łyżki wyłożyć i rozprowadzić po blaszce. Wstawić

magiczna kuchnia Kasi
Rustykalna tarta z jagodami i brzoskwiniami 127

taki trick. Dzięki tej sztuczce, ciasto jest zawsze dobrze wypieczone. Drukuj Rustykalna tarta z jagodami i brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 g mąki pszennej 125 g masła 2 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 100 g cukru pudru 2-3 łyżki b. zimnej wody (opcjonalnie) 1 jajko do smarowania ok 500 g owoców 100 ml wody 1 łyżka(...)wysypujemy mąkę i cukier Dodajemy śmietanę, żółtka i pokrojone w kosteczkę masło. Zagniatamy szybko ciasto. Jeśli ciasto się nie będzie kleiło, dodajemy 2-3 łyżki wody. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 30-60 min do lodówki. Farsz Na patelnię lub do garnka wrzucamy umyte owoce. Dodajemy połowę wody i cukier. Dusimy ok 10 min. Po tym czasie

Mieszam w Garnku
MALINOWY SERNIK NA ZIMNO 128

Maliny to królowe owoców. Skarbnica witamin, uroku i smaku! Uwielbiamy!! Tym razem maliny wskoczyły na wierzch sernika na zimno. Pyszne, delikatne i szybkie ciasto na ciepłe dni. Składniki: 1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 jaja ¼ kostki masła 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny Maliny Galaretka malinowa Galaretkę cytrynową rozpuszczamy

Słodki Zakątek
Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli 178

Ciasto czekoladowe na bazie przepisu Nigelli. Niebywale wilgotne, intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie. Może śmiało posłużyć jako baza do tortów. Ja upiekłam wersję z malinami, ale doskonale smakuje również bez owoców. Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli Składniki: 200 g mąki pszennej 180 g cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody

Mania Gotowania
Rogaliki z ciasta francuskiego z nektarynkami 186

Rogaliki z gotowego ciasta francuskiego to bardzo prosty deser. Robi się go szybko, a liczba kombinacji nadzienia jest nieograniczona. Od marmolady, przez kremy czekoladowe po świeże owoce. Najsmaczniejsze są jedzone jeszcze ciepłe i posypane cukrem pudrem.Składniki:gotowe ciasto francuskiesłoiczek marmolady malinowej3 nektarynkiłyżka mąki tortowejcukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Nektarynki kroimy na ósemki. Ciasto francuskie rozkładamy na pergaminie

W kuchni wieczorem
Jogurtowe ciasto z jabłkami 161

delikatne i puszyste ciasto bez miksera, tym razem jogurtowe z moimi ulubionymi polskimi jabłkami. Szybkie, idealne do popołudniowej kawy, proste, świetnie wyglądające – zapraszam do wypróbowania:) Takie ciasta sprawdzają się zawsze, będąc jednocześnie świetną bazą do tworzenia nowych smaków i połączeń z innymi owocami lub bakaliami. Dla mnie hit! Smacznego do kawy i dobrego towarzystwa życzę! SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Sernik na maślance z porzeczkami 113

sobą połączyć. Następnie szybko zagnieść ciasto, żeby uzyskać gładką konsystencję. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki. Rozłożyć ciasto na dnie blaszki. Blaszkę ( 20 x 30cm )wyłożyć papierem do pieczenia. Ponakłuwać ciasto i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. Pieczenie ciasta kruchego – nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 15 minut. Wyjąć(...)rozłożyć na cieście. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 160 C i piec 40 minut. Wykonanie w thermomix Ciasto kruche pokrojone na małe kawałki masło, cukier puder, żółtka, mąkę, szczyptę soli utrzeć. Naczynie zamknięte, interwał, czas 30 sekund wyjąć ciasto i zagnieść szybko rękoma na gładką masę. Zawinąć w folię spożywczą i do lodówki na 30 minut wyjąć ciasto z lodówki

Kuchnia Pokoleń
Tradycja w formie pleśniaka 166

figuruje na bardzo poplamionej stronie zeszytu z przepisami- Pleśniak (Kuchnia) vel Skubaniec (bo tak go też nazywamy). I w moim nieskoordynowanym stanie duszy pomyślałam- to jest to! Niezawodne, pyszne ciasto, które zjem do zamyślonej kawy. A że nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, zrobiłam go z mirabelkowym akcentem. Moja mama robi pleśniak bardzo cieniutki, ja zrobiłam w mniejszej formie(...)powideł (u mnie mirabelka z wanilią- śliwki smażone z cukrem i laską wanilii; sprawdzą się też z węgierek, porzeczek i innych kwaskowych owoców) Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy szybko kruche ciasto. Dzielimy je na trzy równe części i do jednej wrabiamy kakao. Z kawałków ciasta formujemy walce i chowamy do zamrażarki na około

les mirabelles
Babeczki na maślance z owocami 212

Babeczki na maślance z owocami Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu babeczki na maślance z dodatkiem sezonowych owoców. W środku są mięciutkie, puszyste i wilgotne, wręcz rozpływają się w ustach. Polecam!     Składniki mokre: 250g maślanki (1 szklanka) 1/2 szklanki oleju 3 całe jajka   Składniki suche: 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 szklanki mąki(...)pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia   Dodatkowo: 1 szklanka owoców sezonowych (u mnie truskawki i borówki) cukier puder do posypania babeczek   *** W misce roztrzepujemy za pomocą ubijaczki rózgowej wszystkie mokre składniki ciasta, czyli maślankę, olej i jajka *** *** W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki, czyli cukry, mąkę i proszek do pieczenia *** *** Do miski z mokrymi składnikami

Blog z Apetytem