Prostota i klasyka. Ale za to jaki smaaaak??!!! Takie ciasto zawsze idealnie się sprawdza 👍 (przynajmniej u nas). No i ma same zalety! Szybko sie je robi, i nie wymaga wyszukanych składników. Piekę je z sezonowymi owocami, a zimą np z brzoskwiniami z puszki czy jabłkami. Zawsze uwieńczeniem jest maślana kruszonka, która dodatkowo podkręca smak 😍 Mimo
Walijskie PichceniePyszne ciasto bananowe to prosty deser, który smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Ciasto jest łatwe do zrobienia i jest to świetny sposób na wykorzystanie zbyt
Kuchcik gotujeSzarlotka sypana to łatwe do zrobienia i bardzo smaczne ciasto na deser. Prostota wykonania na pewno zachęca do jego przygotowania. Nic nie trzeba wyrabiać, zagniatać i
Kuchcik gotujePyszne i łatwe do zrobienia ciasto ucierane z owocami i kruszonką to idealny deser. Delikatne niezbyt słodkie ciasto przesiąknięte smakiem i aromatem owoców z
Kuchcik gotujeSernik z musem z gruszek to pyszne połączenie i wspaniałe ciasto na deser. Sernik jest bardzo łatwy do przygotowania i na pewno posmakuje osobom lubiącym gruszki
Kuchcik gotujeUwielbiam maliny. Małe, słodkie czerwone owoce, które pasują do każdego deseru. Dziś zapraszam Was na przepis na malinowy placek. Pyszne i szybkie ciasto z malinami. Aż chce się jeść i… jeść… Placek z malinami jest idealnym słodkim akcentem do kawy lub herbaty. Takie ciasto posmakuje każdemu. Nawet moja koleżanka, która bardzo przestrzega diety tej malinowej słodkości nigdy
Słodkie okruszkiłyżki masła dodatkowo: galaretka na szybko o smaku limonka (lub inna) Składniki ciasta zagnieść szybko i wylepić nim dno blaszki wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż się zarumieni. W tym czasie przygotować budyń: proszek budyniowy rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka, ugotować na pozostałym mleku. Owoce pokroić. Z podanych składników zarobić kruszonkę (jeśli
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKochani, ekspresowe ciasteczka - szybko, pysznie I efektownie. Gdy dzwoni telefon I okazuje się że goście w drodze, warto mieć gotowe ciasto francuskie. Ciasteczka gotowe w
Smaki Edytycenie. Nie mając wyjścia ukręciłam na szybko ciasto, które w smaku i konsystencji przypomina ciasto drożdżowe, jest miękkie, sprężyste, ale nie wysycha tak szybko, a dzięki dodatkowi owoców jest wilgotne. Można śmiało użyć innych owoców, na przykład jabłek pokrojonych w drobną kostkę, czy też wiśni z kompotu. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 400 g mąki pszennej(...)tarce o grubych oczkach i borówki. Delikatnie wymieszaj całość. Formę do wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto, a na górę zetrzyj resztę marcepanu. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika przez około 50 minut. Smacznego! Artykuł Szybkie ciasto z borówkami i marcepanem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfdajcie znać jak wam poszło. Pomimo zakalca ciasto w smaku wyszło pyszne, więc i tak serdecznie polecam PS. ciasto będzie szybkie i łatwe jeżeli macie pod ręką lemon curd (przepis tutaj ). Jeżeli nie, to polecam zastąpić krem, bitą śmietana i owocami. Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: – 225 g miękkiego masła – 225 g drobnego cukru (dałam(...)pisałam wcześniej, jeżeli nie macie pod ręką lemon curd, przyszykujcie po prostu bitą śmietanę i owoce lub bitą śmietanę i płatki migdałowe. Oczywiście możecie też przyszykować lemon curd „na miejscu”, ale wówczas nie będzie to już ciasto szybkie, ponieważ jego przygotowanie zajmie zbyt dużo czasu. Z foremki wykroiłam 10 porcji, jedna to 470 kcal. Ciasto na niedzielę
Relaxtimeśmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru owoce świeże ,dowolne około 150 g Z podanych składników na spód tarty zagnieść szybko ciasto .Jeśli będzie się kleić delikatnie oprószyć mąką , ale nie za dużo ,bo ciasto wyjdzie za twarde.Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić 0,5 godziny w lodówce. Następnie rozwałkować na cienki placek i przełożyć delikatnie zawinięte(...)docisnąć brzegi i piec w 180 stopniach przez około 20 minut .Schłodzić . Śmietanę ubić z cukrem na sztywną masę .Wyłożyć na wierzch tarty ,może zostać nierówna,na śmietanie rozłożyć owoce . Przechowywać w lodówce
Ladylaura.Podobno weekend zaczyna się w piątek o 14-tej... według mnie sprawa mocno umowna... jakby nie patrzeć o tej porze jest on już na pewno więc
Czary - gary w kuchniSernik jak szybko zrobiłam tak szybko zniknął z mojego stołu i na weekend zostaliśmy bez ciasta do kawy. Nie wiele myśląc poszperałam po swojej księdze przepisów. Nawiasem mówiąc, brakuje mi już miejsca w moim przepastnym segregatorze, chyba za niedługo trzeba będzie założyć drugi. Moją cotygodniową ofiarą padł tym razem przepis na ciasto ucierane z śliwkami i migdałami. Tak pięknie(...)wyglądał na zdjęciu z świeżymi owocami, że nie mogłam się powstrzymać. Niestety obserwuje, że coraz bardziej chce mi się lata i świeżych owoców i warzyw. Jakby jednak nie patrzeć mamy styczeń więc jedyne co mogłam zrobić to udać się do piwnicy i poszukać czy z moich zapasów uchwał się jakiś słoik śliwek. Na szczęście znalazłam
ciastkarnia na kruchym spodziegóra/dół, ciasto piec około 40-45 minut do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić zimną śmietanę 30% ubić rózgą blendera, gdy śmietana zacznie sztywnieć wsypać galaretkę i ubić do sztywności zimne ciasto wyłożyć na talerz, posmarować boki i wierzch śmietaną, posypać kolorową posypką, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto jest bardzo łatwe, szybkie do upieczenia, również(...)jest idealną bazą do wielu owoców sezonowych.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsezonie owocowym. Można je przygotować również z innymi owocami, ale składnikiem obowiązkowym jest twaróg. Dzięki niemu bułki w środku tak szybko nie wysychają, a smak jest dużo bogatszy niż gdyby zrobić je tylko z owocami. Ciasto do przygotowania bułek to typowe ciasto drożdżowe, które zawiera sporą ilość cukru i tłuszczu i wymaga starannego wyrobienia i standardowego rośnięcia. Dzięki
Smakołyki Bereniki