szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:457/536)

Bułeczki z borówkami 104

wracaliśmy, na przydrożnych straganach ku mojemu zdziwieniu pojawiały się jeszcze jagody! Skarby lasu nie były mi jednak pisane Oczom mojej wyobraźni momentalnie ukazały się pyszne jagodzianki. Oczywiście takie z ciasta drożdżowego polane lukrem… Nie udało nam się jednak zatrzymać, gdyż sprzedający ustawiają się oczywiście w takich miejscach, że nie da się tego zrobić bezpiecznie. Zwłaszcza że ruch na drodze(...)natomiast posiekanymi migdałami. Bułeczki z borówkami Z dobrym skutkiem Bułeczki wyszły pyszne, pachnące i niedużo odbiegające w smaku od moich wcześniejszych wyobrażeń o jagodziankach, a o ile zdrowsze! Zniknęły szybko i muszę się przyznać, że to ja je pochłonęłam prawie w całości sama. Dla drugiego degustatora okazały się -jak zawsze- mało słodkie… Fakt, że cukru to one za bardzo

Modern Cave Girl
Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto 89

Klasyka włoskiej kuchni w niestandardowym wydaniu. Czerwone gniocchi zyskały kolor dzięki dodatkowi ćwikły, która oprócz koloru nadała kluskom lekkości. I walorów zdrowotnych. Czas przygotowania : Godzina Poziom

Niedzielny kucharz
125. Słodko - kwaśno czyli: sernik z porzeczkami i białą czekoladą. 226

Witajcie kochani. Ostatni czas to dla nas wciąż okres dużych zmian, poprzez co na prowadzenie bloga i wymyślanie nowych propozycji mamy go stosunkowo niewiele. U każdej

Symfonia Smaków
Pyszne ciasto marchewkowe 183

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Perfekcyjny sernik pieczony-porady 571

wcześniej podpiekać przed wylaniem masy serowej tak, jak to powinno się robić przy cieście kruchym (wszystko o tym cieście znajdziecie  TUTAJ ). Można również upiec sernik bez spodu. Będzie równie pyszny ;) Przejdźmy teraz do samego sernika... TWARÓG Perfekcyjny sernik pieczony, w dużym stopniu zależy od tego, jakiego sera użyjemy. W sklepach znajdziemy mnóstwo rodzajów twarogów. Czy to w kostce(...)końcowy może nas na prawdę pozytywnie zaskoczyć ;) CZĘSTE PYTANIA DOTYCZĄCE SERNIKA PIECZONEGO: Co zrobić, by sernik był równy? -zmniejszmy temperaturę, a wydłuższmy czas pieczenia. Sernik najlepiej piec w 120-160 st.c przez około 60-90 minut. Dzięki czemu po upieczeniu będzie równy jak stół. Jeśli za szybko się przypieka, należy z góry przykryć go folią aluminiową. -pamiętajmy, aby składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem, czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 192

Znalazłam je niedawno na stronie Moje Wypieki. Przepis wydał się łatwy a smak zapowiadał się kusząco. Wczoraj o poranku przystąpiłam do działania i... Te rosyjskie bułeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 179

Erytrytol należy do substancji słodzących z grupy polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Odznacza się zerowym indeksem glikemicznym, a także nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier, bo jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%. Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 0 kcal Tłuszcz(...)płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska Ponownie bardzo udany produkt. Łatwy i szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy w pełni zadowalający. Racuchy wychodzą smaczne, mięciutkie i puszyste. W ramach urozmaicenia, d o ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne wybrane owoce.  Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 345 kcal Tłuszcz

Zdrowie na języku :P
Tort na moje urodzinki :) 236

bez niej krem będzie zbyt rzadki) Do polewy: 100 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 100 ml śmietanki kremówki Blaty bezowe można upiec razem (jeśli ma się odpowiednio duży piekarnik i trzy blachy do pieczenia), można też upiec je oddzielnie. Należy wtedy wszystkie składniki podzielić na trzy porcje i masę bezową przygotowywać również trzy razy. Ubite białka należy piec(...)odwrocie papieru np. głęboki talerz. Wtedy też będziemy mieć pewność, że bezy będą tej samej wielkości.) Pieczemy 45 min. w 150 stopniach. Wszystkie czynności powtarzamy jeszcze dwa razy, a gotowe bezy można przechowywać w temperaturze pokojowej. Krem to takie trochę pomarańczowe ptasie mleczko. Można go przygotować bez soku pomarańczowego, jedynie z samym orange curd i wtedy nie trzeba dodawać

Ratunku obiad
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 294

łyżka po łyżce wsypywałam sypkie składniki. Na końcu wystarczyło włożyć rękę do miski i zagnieść ciasto.  W momencie zagniatania widziałam, że ciasto faktycznie jest kruche i mogą być niezłe "jaja" podczas wałkowania po wcześniejszym schłodzeniu, dlatego od razu podzieliłam ciasto na dwie części, jedną część wyłożyłam na folii spożywczej, przykryłam ją drugim arkuszem folii i rozwałkowałam na pół centymetrowy(...)Blachę oczywiście wyłożyłam papierem do pieczenia i układałam na niej i ciasteczka. I te wycinane i te krojone plastry upiekły się bardzo ładnie zachowując swój kształt. Jakość tych zdjęć pozostawia wiele do życzenia, normalnie było już ciemno, ale musiałam Wam pokazać jak to wszystko wyglądało :) Kiedyś podmienię zdjęcia na lepszejsze :) A właśnie, ciastka piekłam 10-12 minut do lekkiego

Blondynka Gotuje
Przepyszny chleb bezglutenowy 139

Baba się uparła, że nie będzie kupować gotowych mieszanek do pieczenia chleba bezglutenowego. Baba dobre pięć razy poległa i wcinała twarde podeszwy. Za to bezglutenowe

gutfut
Beza ze śmietaną i mascarpone oraz "Kasacja" 124

Ostatnio podawałam przepis na waniliowy crème brûlée , po którym zostało sporo białek. Postanowiłam zrobić z nich bezę. A że sezon na owoce jagodowe idealnie pasujące do

Weekendy w domu i ogrodzie
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 121

Meksyku stosowany jest do kawy, herbaty i czekolady. Cynamon w proszku swój smak traci szybko, dlatego powinien być zakupywany w małych ilościach i przechowywany z dala od światła w szczelnych pojemnikach. Ma słodki aromat i korzenny lekko pikantny smak. Oprócz pięknego zapachu nadaje też ciastom brązowany kolor. Poprawia metabolizm i hamuje apatyt na słodycze. Cynamon dobrze łączy się z pieprzem(...)ostry, ale przy tym bardzo przyjemny cytrynowy i orzeźwiający smak. Suszony imbir używany jest głównie jako dodatek do ciast i ciasteczek np. pienika. Zaostrza smak budyniów, dżemów, konfitur i niektórych napojów np. kawy, herbaty, win, piwa. Kandyzowany imbir wykorzystywany jest do ciast, puddingów oraz lodów. Imbir poprawia apetyt i trawienie, niweluje uczucie przesytu po zjedzeniu tłustych potraw. Źródło: internet Jałowiec

Ciastka - domowe słodkości
Nasiona CHIA - "SUPERFOOD" 149

czasach prekolumbijskich.Przez wieki uzywano nasion chia jako podstawowego pozywienia Indian z poludniowo-zachodniej czesci dzisiejszego Meksyku.Mogli oni spozyc zaledwie 1 lyzke dziennie i maszerowac 24 godziny na dobe bez przerwy. Slowo chia pochodzi od slowa "Chian"co w jezyku nahuatl znaczy oleisty.Sa coraz powszechniej stosowane w Europie.W roku 2009 roku zostaly zatwierdzone przez Unie Europejska jako produkt spozywczy(...)tanszym. Z CZYM TO SIE JE ? To kwestia wyobrazni i upodoban.Istnieja dziesiatki sposobow na wykorzystanie ich w codziennej diecie.Na przyklad: - do salatek,omletow i ryzu - zmielone do pieczenia chleba i ciast w polaczeniu z maka - zmiksowane z koktajlami owocowymi - zmiksowane z nutella lub maslem orzechowym -do codziennej porcji platkow owsianych lub jogurtu - sproszkowane jako zageszczacz do zup - zmielone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rogale Świętomarcińskie 124

masło oraz kogel mogel. Ciasto zagniataj, tak aby było gładkie i elastyczne. Powinno dobrze odchodzić od rąk. Gotowe ciasto przełóż do miski i wstaw do lodówki na ok. 60 minut. Następnie wyjmij ciasto z lodówki, wyłóż je na blat obsypany mąką i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 60 cm x 30 cm. Na 2/3 powierzchni ciasta wyłóż 100 g masła(...)kawałki, zachowując odstępy między nimi. Ciasto złóż do środka zaczynając od 1/3 części ciasta bez masła. Tak przygotowane ciasto ponownie włóż do lodówki na ok. 1h. Proces wałkowania i składania powtórz 3 razy za każdym razem obracając ciasto i chłodząc je między wałkowaniami przez godzinę. Po ostatnim rozwałkowaniu i złożeniu ciasto dobrze zawiń w folię i włóż do lodówki

365 dni dookoła kuchni
Rogale Świętomarcińskie 178

masło oraz kogel mogel. Ciasto zagniataj, tak aby było gładkie i elastyczne. Powinno dobrze odchodzić od rąk. Gotowe ciasto przełóż do miski i wstaw do lodówki na ok. 60 minut. Następnie wyjmij ciasto z lodówki, wyłóż je na blat obsypany mąką i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 60 cm x 30 cm. Na 2/3 powierzchni ciasta wyłóż 100 g masła(...)kawałki, zachowując odstępy między nimi. Ciasto złóż do środka zaczynając od 1/3 części ciasta bez masła. Tak przygotowane ciasto ponownie włóż do lodówki na ok. 1h. Proces wałkowania i składania powtórz 3 razy za każdym razem obracając ciasto i chłodząc je między wałkowaniami przez godzinę. Po ostatnim rozwałkowaniu i złożeniu ciasto dobrze zawiń w folię i włóż do lodówki

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania