szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:904/1736)

Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką 352

przede wszystkim smakiem. Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z ulubionymi owocami, a wszystko posypane uwielbianą przez wielu kruszonką - proste, a zarazem świetne połączenie, któremu trudno się nie oprzeć. Drożdżóweczki idealne na przyjęcia, pikniki, kinderbale - gdzie się nie pojawią z pewnością będą cieszyć oczy i podniebienie oraz szybko znikać z półmisków. Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką - SkładnikiDrożdżówki(...)Sposób przygotowania:Mleko lekko podgrzewamy. Rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy łyżkę cukru, 3 łyżki mąki - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką konsystencje więc najlepiej przygotować je w food procesorze lub hakami do ciasta drożdżowego. Staramy się nie dosypywać mąki. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce

Słodka Strona
Sałatka z kurczakiem i ananasem 385

Jeśli planujecie przyjęcie albo mają Was odwiedzić znajomi i przyjaciele, to możecie przygotować szybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i piklami warzywnymi + filmik 300

Proponuję dziś przepis na prostą i szybką sałatkę - wystarczy niewiele składników, a otrzymamy miskę pysznej sałatki. Bohaterem tej sałatki są pikle warzywne np. z firmy Rolnik

Kawa z mlekiem
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 133

Pikantna zupa z pieczonych warzyw , mimo iż ma długą listę składników, jest wyjątkowo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dodatkowi imbiru, czosnku i cynamonu doskonale rozgrzewa

Cztery Fajery
Kurczak w sosie smietanowo - musztardowym 225

Na pewno każdy lubi dania, które można przygotować szybko. Mam dla Was przepis właśnie na takie danie. Jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Smakowało nawet moim

kuchnia doski
Wieprzowina z warzywami w sosie worcester shire 312

Jeśli znudziła Was już wieprzowina w postaci szynki w sosie i kotleta schabowego. To polecam Wam przygotowanie mojej wieprzowiny z warzywami w aromatycznym imbirze i sosie

kulinarnyJa
Proste guacamole 212

Guacamole to meksykańska salsa przyrządzona z awokado. Może być dodatkiem do tortilli, tacos lub do jakiegokolwiek meksykańskiego posiłku. Szybko się ją robi i świetnie smakuje.Składniki

Oryginalny smak
Ciasto porzeczkowa wuzetka 228

ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki. Frużelina porzeczkowa : Odmrożoną czerwoną porzeczkę przelać wraz z sokiem do garnuszka, dodać cukier i zagotować (jeżeli macie świeżą porzeczkę, to należy dodać wody). Do gotującej się masy dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i szybko wymieszać żeby nie zostały grudki. Jak masa zgęstnieje, to wyłączyć palnik(...)połączyć składniki, na koniec wlać resztę śmietanki i mieszać, aż masa będzie jednolita i gładka, po czym wyłączyć palnik. Polewę zostawić do ostudzenia i jej lekkiego zgęstnienia. Dolny placek ciasta posmarować równomiernie frużeliną porzeczkową, następnie wyłożyć na niej śmietanę, wyrównać i nałożyć górny placek. Górę ciasta polać gęstą polewą czekoladową. Uwagi: Górny biszkopt - od strony gdzie styka się ze śmietaną

Passions hobbies life
Kluski z makiem 218

przepisu mojej mamy. Ciasto jak na kluski śląskie w ozdobne gwiazdki można wyciąć również w inne dowolne wzory. Masa makowa pachnąca miodem i nadziana bakaliami idealnie współgra z mięciutkimi kluskami. Całość rozpływa się w ustach, po prostu pychotka! Polecam, bo w ten sposób można dość szybko wyczarować jedno(...)podzielić na 4 części. Z jednej części wybrać ziemniaki i uzupełnić mąką ziemniaczaną. • Zagnieść ziemniaki z mąką i szczyptą soli. • Rozwałkować ciasto i wycinać małe gwiazdki. • Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch klusek. Sos makowy • Zagotować śmietankę z masą makową i miodem. • Dodać posiekane bakalie. • Kluski ułożyć

To co kocham
Oponki jogurtowe 20495

Oponki są lekkie jak puch, mięciutki nie można się od nich oderwać. Z mojej porcji wyszło 15 sztuk, ale można ją podwoić bo szybko się rozchodzą. W karnawale obowiązkowo trzeba je zrobić :-) 270 g mąki pszennej typ 500 120 g jogurtu greckiego 27 g masła 5 łyżek mleka 1 łyżka cukru 2 żółtka szczypta soli 2 dkg drożdży smalec(...)Przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Do zaczynu dodaję resztę mąki przesianej, sól, jogurt. Żółtka ucieram z łyżką cukru osobno mikserem. Dodaję co ciasta i wyrabiam mikserem. Masło roztapiam i dodaję wystudzone do ciasta i dalej mikserem wyrabiam. Ciasto ma być elastyczne, nie za rzadkie,  luźniejsze niż na ciasto drożdżowe. Odstawiam przykryte

wesoła kuchnia
Leniwe kluski czekoladowe 341

jajko, czekoladę w proszku i część mąki. Zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt luźne dodajemy więcej mąki. Mokrymi rękami formujemy kulki. Gotujemy je w osolonej wodzie. Podajemy z utartą biała lub mleczną czekoladą. Doskonałe będą także świeże owoce.   Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: czekolada , dla dzieci , dla niejadka , kluchy , na szybko , ricotta , ser , smak dzieciństwa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rafaello na krakersach 340

oczywiście jak to u mnie, szybko się zawieruszył.  Na szczęście Aga dosłała duplikat :D Zapraszam na pyszne ciacho bez pieczenia, z delikatnym posmakiem słonych krakersów. Robi się szybko, łatwo, a smakuje obłędnie :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o dł. 24cm 250g krakersów 170g miękkiej margaryny 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 3.2% 1/2 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)warstwa krakersów, 1/2 masy budyniowej, warstwa krakersów i reszta masy. Pozostałe krakersy kruszymy i wraz z resztą wiórek kokosowych delikatnie rumienimy na suchej patelni. Kruszonką taką posypujemy wierzch naszego ciasta i odstawiamy do lodówki do stężenia.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Jesienne finansjerki z jabłkami 187

wydarzyło, ale czas oczekiwania pomiędzy nimi zlał się w jedno. Czas pędzi nieubłaganie, zbliżając nas do nieuchronnych zmian. Niby jeszcze tyle czasu przede mną, ale co, jeśli minie tak szybko, jak wrzesień? Nawet się nie obejrzę, a będzie Halloween, zimny, ponury listopad, pierwszy śnieg, Mikołajki, kupowanie świątecznych krasnali, a wreszcie Święta i Nowy Rok. A potem już tylko malutki kroczek(...)Postanowiłam więc je przerobić, na nieco bardziej pasujące do jesiennej aury. Są więc jabłka, orzechy i rodzynki (które można namoczyć w rumie - będzie jeszcze pyszniej!), zamknięte w mięciutkim, pachnącym cieście. Palone masło nadaje dodatkowej orzechowej nuty, i całość smakuje naprawdę bajecznie. Ciężko się od nich oderwać.Można finansjerki przygotować w zwykłej formie na muffiny, powinno wtedy wyjść 10-12 sztuk.Orzechowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki fasolowe do Aromatu 219

Dawno nie dodawałam nic do działu "Pomysł na śniadanie" gdyż taka mała istotka, która rośnie sobie w domu, pozwala mi na zjedzenie tylko szybkiego śniadania, Dodając ten przepis pomyślałam, że przecież może idealnie wkomponować się  w ten dział. A wiecie dlaczego? Dlatego że są to bardzo zdrowe i bardzo fit muffinki bez dodatku mąki, a jeśli zamienicie biały cukier(...)letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami na gładką masę. Przekładamy do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną

Życie zaczyna się w kuchni
Chleb pszenny razowy, z nasionami dyni i czarnuszki 346

ilość drożdży piekarskich, ale w niczym to nie przeszkadza. Ciasto ma fajną konsystencję, po upieczeniu miękisz ze sporymi dziurkami, trochę przyciemniony od mąki razowej. Skórka nie za twarda, tuż po upieczeniu i ostygnięciu chleba fajnie chrupiąca. Takiemu chlebowi niewiele trzeba, wystarczy go posmarować świeżym masłem. To wszystko sprawia, że chleb szybko znika, zwłaszcza, gdy się go je w sobotni poranek(...)godzin wcześniej odświeżony, dodaj wodę i mąkę. Dokładnie wszystko wymieszaj, do uzyskania jednolitej masy bez żadnych grudek. Odstaw w przykrytym pojemniku na 12 - 16 godzin w temperaturze ok.21 °C. Ciasto chlebowe (2 duże foremki 23x13x6 cm): 310 g zaczynu 320 g mąki pszennej chlebowej 450 g mąki pszennej razowej 450 g wody o temp. pokojowej 18 g świeżych drożdży

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania