szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:903/1736)

Bagietki pszenno-żytnie ekspresowe (rustykalne bagietki) 213

żaden problem zagnieść ciasto, uformować je i wstawić do piekarnika. Różnica w pieczywie kupnym i domowym jest przeogromna, chyba że pójdziemy do dobrej piekarni i chcemy sporo zapłacić za bochen chleba, czy też jakąś zdrową bułeczkę. Ostatnio piekłam chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) , ale przepisów na pieczywo na blogu. Ostatnio upiekłam też rewelacyjne do tego szybkie mini bułeczki. A zjedzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek bananowy 151

Taki chlebek idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Wilgotny, miękki i ZDROWY!  Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie O tym

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta z dynią na słono 175

Zapraszam na pyszną tartę z dynią i serem feta. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZĄ 281

Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1

Mała w garnku miesza
DOMOWA WUZETKA 204

Od dawna chciałam upiec to ciasto.Te wuzetki ze sklepów nie bardzo mi smakują i myślałam,że trudno się je robi.Zaczęłam szperać w necie i znalazłam

Mała w garnku miesza
Brownie 296

Lubicie gorzką czekoladę ? Mam dla Was przepis na idealne ciasto na weekend - mocno czekoladowe brownie polane solonym karmelem <3 POLECAM! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Sernik o smaku bananowym z brzoskwiniami 228

Dawno już nie robiłam ciast szczególnie serników. Siostra poprosiła mnie o jakieś ciasto na małe party. Na taką okazję będzie idealny (i każdy chyba lubi) puszysty

Ana Mari's world
Szybki torcik królowej bez pieczenia 491

W ostatnich dwóch dniach patrzyłam z niedowierzaniem  to co działo się za oknem przechodziło moje oczekiwania. Takiej wichury i deszczu nie widziała chyba do tej

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffiny piernikowe 215

lodówce i dość szybko zjeść. Ja moje przyprószyłam tylko cukrem pudrem i wystarczyło Moje babeczki zostały nadziane w środku konfiturą śliwkową, to pyszny dodatek do piernika, a dzięki konfiturze babeczki nie są suche i mają lekko kwaskowaty smak konfitury w środku. Pycha. Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka i świąteczne ciasta: – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki

nietylkopasta.pl
Przepyszne muffiny kokosowe proste w wykonaniu 193

przepisie – prawda że musiałam je zrobić ? Dokładnie tak było, zeszłam do kuchni z książką w ręce wyjęłam potrzebne składniki i już po 10 minutach muffiny były w piekarniku. Szybko i prosto !   Muffiny kokosowe 12,5 dkg masła 1 szklanka wiórek kokosowych 1 1/2 cukru pudru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek   u mnie(...)książce polewy czekoladowej podałam mus Mus truskawkowo – malinowy truskawki mrożone ( około 10 dkg ) maliny mrożone 10 dkg   Zaczynamy od włączenie piekarnika na 180 C. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w misce na jednolitą masę. Przekładamy do papilotek na muffiny i gotowe. Wstawiamy formę z muffinami do piekarnika i pieczemy muffiny przez 12-15 minut, aż patyczek wbity w ciasto

Kuchnia na wzgórzu
Jak zrobić muffinki z rabarbarem? 180

plastrów to bardzo fajna i szybka alternatywa dla standardowych babeczek. Można je zrobić prawie z niczego bo do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Jakiś czas temu na moim facebooku - smykwkuchni, pokazywałam Wam filmik z patentami na rabarbar, znajdziesz go TUTAJ . W filmiku pokazałam jak bardzo łatwo możecie z rabarbaru ułożyć nietuzinkowe wzory na cieście, wszystkie triki, które znam

SMYKWKUCHNI
Chleb oliwkowy – śródziemnomorski eksperyment 178

typowy chleb z oliwkami dodanymi do chlebowego ciasta. Jest to chleb z oliwą i nadziewany pastą z oliwek, bazylii i parmezanu. Ten chleb upiekłam w ostatni weekend dla gości. Był świetnym dodatkiem do zimnych zakąsek jak hummus , marynowane oliwki czy salami amore. Chlebek jest puszysty z miękką skórką, piecze go się szybko. Dodatek oliwy sprawia, że chleb zachowuje długo świeżość(...)doniczka świeżej bazylii 2 łyżki parmezanu, utartego 25 czarnych oliwek, mały słoik 2 łyżki oliwy Drożdże pokrusz i rozpuść w zimnej wodzie. Dodaj oliwę, mąkę i zacznij zarabiać ciasto. Dodaj sól i zarabiaj dalej do uzyskania elastycznego ciasta. Ciasto lekko się klei ale takie ma być. Przykryj naczynie folią i odstaw chleb do wyrośnięcia na godzinę. Przygotuj nadzienie. Wszystkie składniki

codojedzenia
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1213

łyżkach przegotowanej, zimnej wody. Pozostawiamy by napęczniała. Zimny biszkopt wkładamy z powrotem do blaszki wyłożonej ciasno pergaminem. By galaretka nam nie uciekła, najlepiej włożyć kawałki tekturki na boki ciasta. Do śmietany dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Ubijamy na sztywno. Żelatynę razem ze szklanką wkładamy do niewielkiego garnuszka z wrzątkiem i mieszamy by była płynna. Gdy jest już całkowicie rozpuszczona(...)konsystencji dodajemy po trochu do śmietanki i szybko mieszamy. Śmietankę wykładamy na biszkopt i dobrze rozsmarowujemy. Następnie układamy na niej połówki truskawek, po czym wkładamy do lodówki lub zamrażalnika, by się dobrze schodziła.* Po około 30 minutach wylewamy na nią zimną, ale jeszcze nie stężałą galaretkę i ponownie zostawiamy w lodówce. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce, wówczas ma pyszny, orzeźwiający

Smakowy Raj
Maślane bułeczki (Panini al burro) 206

bułeczki, w sam raz na niedzielne śniadanie. Cudownie mi ę kkie, puszyste, pachnące masłem. Polecam podawać je jeszcze ciep ł e z kremem z ricotty i czekolady.  SKŁADNIKI Ciasto na 10  bułeczek 250 gr mąki pszennej 65 gr masła (wcześniej wyjętego z lodówki, żeby było miękkie) 40 gr cukru 125 ml mleka 3 żółtka 12,5 gr świeżych(...)łyżki letniego mleka. Mieszamy szybko do rozpuszczenia się drożdży. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce na 10 minut. Do miski wsypać mąkę, po środku zrobić wgłębienie, do którego powoli wlewamy rozczyn z drożdży. Powoli mieszamy i stopniowo dodajemy resztę składników: cukier, sól, masło, żółtka i mleko. Dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy

La grande e la piccola cuoca
Domowe podpłomyki – fit śniadanie na słono 196

chciałam jednak przepisu, gdzie z samego rana trzeba byłoby piec ciasto w piekarniku, dlatego zdecydowałam się zrobić domowe podpłomyki na suchej patelni. Co ciekawe, podpłomyki mają dość neutralny smak, ale w połączeniu z ziołowym masłem czosnkowym i jajkiem sadzonym przepis po prostu zachwyca. Danie jest proste, szybkie, przepyszne, a do tego pożywne i sycące. Czego chcieć więcej? Szukacie inspiracji(...)PRZYGOTOWANIA GRZANKI 1 Płatki owsiane zblenduj na mąkę. Pomiń ten krok, jeśli używasz mąki owsianej. 2 Mąkę wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli, zrób dołeczek i stopniowo dodawaj wodę, mieszając ciasto łyżką. Następnie wyrób ciasto dłońmi, od czasu do czasu dodając wody, jeśli wyjdzie zbyt twarde. 3 Podziel ciasto na 4-5 części, uformuj z nich kulki i przykryj mokrą ściereczką

A to pestka

Proponowane wyszukiwania