owocami i kruszonką - idealne puchate, możesz je przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami, gorąco polecam! 2. Muffinki z kokosem i truskawkami - prosty i szybki sposób na coś słodkiego! 3. Drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki - to ciasto, gdzie ciasta mało ale dużo owoców i dużo maślanej kruszonki, możesz je wykonać z dowolnymi owocami. 4. Jagodzianki - w czerwcu pojawiają się(...)Kruche z bezą i owocami - to taki powrót do lat dzieciństwa, pyszne idealne kruche, kwaskowate owoce i słodka beza. 6. Sernik na zimno z owocami i galaretką - szybki, prosty i za szybko znika
SMYKWKUCHNIsurowym jajkiem ale nie bójcie się tego. Wystarczy jajko przed użyciem sparzyć wrzątkiem (najwięcej bakterii jest na skorupce) a ciasto przechowywać w lodówce. Ciasta bez pieczenia są fajne nie tylko dla tego, że robi się je szybko ale przeważnie są też bardzo proste w przygotowaniu, więc poradzi sobie z nimi nawet początkująca pani domu. Nie wspominając o osobach, które piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaproces pieczenia bułek nieco mnie zniechęca. Żyję szybko, najczęściej brak mi czasu na takie ekscesy. Stąd dzisiejsza propozycja.Ciasto francuskie po upieczeniu, gdy jest jeszcze świeżuteńkie, ma niesamowitą chrupkość i lekkość. W połączeniu z żółtym serem i ideąjedzenia z budki, powstały niby hot-dogi, które w rzeczywistości biją je na głowę. PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM. na 16 sztuk 16 małych paróweczek
W kuchni Karmel-itkiSezon na śliwki w pełni :) więc postanowiłam zrobić ciasto.Jest szybkie i bardzo proste do zrobienia. Zapraszam :). SKŁADNIKI 3 duże jajka szklanka cukru 2 łyżeczki waniliowego 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 3/4 szkl oleju śliwki WYKONANIE Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Nastepnie wlewamy maślankę na przemian(...)25x30cm. Śliwki myjemy,przekrawamy na pół,wyciągamy pestki i połówki śliwek wykładamy na masę skórkami do dołu. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wkładamy nasze ciasto.Pieczemy ok.50 min.Wyjmujemy do wystudzenia.Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszadwóch gałązek świeżej bazyliiMąkę przesiać do miski, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać nożem, a następnie szybko, ale dokładnie rozetrzeć z mąką palcami. Wbić jajko, zagnieść gładkie ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-60 minut.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć koła większe niż średnica foremek i wyłożyć je ciastem
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieczemy pizze w 220*C przez 15-18 minut. I gotowe :) Pamiętajcie aby nie dodawać za dużo mokrych składników, ponieważ ciasto będzie za mokre. Pizza jest bardzo smaczna, na jednej się nie kończy :) Zdjęcia były robione na szybko ponieważ każdy czekał już na swój kawałek. Warto dodać mąkę do pizzy bo wierzcie mi , ale czuć różnicę w cieście
W Moim Magicznym Domuwyrabiamy ciasto ( jeśli jest klejące można delikatnie dosypać mąki) Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia ok 40 min. Po wyrośnięciu zagniatamy szybko jeszcze raz i rozwałkowujemy na długi prostokąt ( można podzielić na dwie części wtedy będzie łatwiej) . Rozwałkowane ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy np. szynką pokrojoną w paseczki, papryką, kukurydzą i ziołami a następnie zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Rozgrzewamy piekarnik
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawyrabiamy ciasto ( jeśli jest klejące można delikatnie dosypać mąki) Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia ok 40 min. Po wyrośnięciu zagniatamy szybko jeszcze raz i rozwałkowujemy na długi prostokąt ( można podzielić na dwie części wtedy będzie łatwiej) . Rozwałkowane ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy np. szynką pokrojoną w paseczki, papryką, kukurydzą i ziołami a następnie zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Rozgrzewamy piekarnik
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniażadne nie było dobre. Albo jakaś fasola albo jeszcze coś innego. Dzisiaj daje Wam przepis, który wymyśliłam na szybko na spotkanie z przyjaciółką. Wyszło super! Jest banalnie proste, szybkie a jeden kawałek ma tylko 78 kcal! No EUREKA! SKŁADNIKI: - 3 jajka kurze ekologiczne - 2 łyżki mąki kokosowej - 1 łyżka mąki kukurydzianej - 180 ml wody gazowanej - 1 łyżka erytrolu - 3 łyżki(...)zależności od tego jaki stopień wilgotności chcemy uzyskać. Brownie możesz oprószyć karobem lub kakao i udekorować jagodami. Prosto, szybko i bardzo smacznie! A najważniejsze, że ta część ciała gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę po tym cieście nie rośnie! ;-)))) Miłego dnia Łasuchy
SMYKWKUCHNIWitajcie :) tak na szybko przy sobocie zostawiam Wam babkę krówkową w polewie z Wiśni w czekoladzie Eterno . Pyszna, puszysta szybko znika z talerzyków :) Zapraszam :) Składniki : 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju nie pełna szklanka oranżady czerwonej 2 kopiaste łyżki masy krówkowej 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy Wiśnie(...)cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem, olej, masę krówkową i oranżadę, wszystko delikatnie wymieszać. Formę z kominkiem natłuścić margaryną, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 / 55 minut do suchego patyczka. Wiśnie w czekoladzie lekko podgrzać i polać nimi zimną babkę, wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliszczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, gorzkie kakao i dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Za pomocą robota kuchennego (lub ręcznie) składniki szybko połączyć ze sobą. Na sam koniec wbić jajko i jeszcze chwilę wyrabiać. Gotowe ciasto nie może kleić się do rąk, ewentualnie blat kuchenny lekko posypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części, włożyć do woreczków i mocno schłodzić
Ugotowaćwiórka kokosowe i cały czas mieszając smażyć na małym ogniu aż do uzyskania złocistego koloru. Wiórka wysypać na rozsmarowany dżem na wierzchu ciasta. Moje uwagi: 1. Trzeba uważać podczas smażenia wiórków kokosowych, ponieważ bardzo łatwo i szybko można je przypalić. Kiedy zobaczymy, że wiórka są już wystarczająco brązowe, to od razu wysypujemy na dżem. Zostawione na gorącej patelni szybko się
In my kitchenwszystkich wielbicieli batonika bounty, kokosanek oraz kokosu to ciasto na pewno wam posmakuje. W dodatku robi się je bardzo szybko i bardzo szybko też znika ;) Składniki na tortownicę o śred. 24 cm 3 jajka niecałe 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 4 łyżki mleka 150 gr masła roztopionego i ostudzonego 250-300 gr wiórków kokosowych
Gotowanie...to proste !piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec około 40 minut.W tym czasie ubić białka z cukrem na sztywno, dodać kokos i rodzynki. Szybko rozprowadzić na powierzchni podpieczonej masy serowej. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce pozostałą część ciasta, Piec jeszcze 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika gorące ciasto posypać startą czekoladą lub wystudzić i oblać polewą czekoladową
Praktyczna pldodajemy do miseczki i wstępnie wyrabiamy mikserem. Następnie wyrabiamy ciasto rękami na jednolitą masę. Ciasto powinno mieć gęstość ciasta kluskowego. Następnie należy ciasto bardzo cienko rozwałkować, robimy faworki i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Faworki smażą się bardzo szybko, kilka sekund z jednej strony i kilka z drugiej. Po przestygnięci oprószamy obficie cukrem pudrem. Smacznego ! Wszystkie składniki dajemy do miseczki
Sprawdzone przepisy kulinarne